Bu mesajýnýz hatalý bilgiler içerdiði için cevap verme gereði duydum.
Bölündükten sonra bölünmemiþ haliyle mal satamazsýnýz. Öyle bir durum yok. Bunu nereden öðrendiyseniz iyice bir sorgulayýn derim. Ya bilgisizler yahut sizi kandýrmaya çalýþmýþlar. Ýtibar etmeyiniz.
Blok mal kimde var belli demiþsiniz. Evet belli de, blok olmayan daðýtýlmýþ mallar kimde
En çok mal (%30 civarý) lodrik paþada. Ardýndan þirketin %3 üne yakýný yýllardýr norgesin (norveç varlýk fonu) elinde duruyor. Zaten bunlarý delist et, geriye bir þey kalmýyor. Bu mal dýþýnda blok mal (bloktan kastýnýz 20milyon dolar ve üzeri olsa gerek) kimsede yok. Arada fonlar girer çýkar, onlar da 5m dolar maks. Yani tahta aslýnda sýðdýr. Dün meksadan yerli bir vatandaþ 3m lot kadar sattý ölümüne. Tahta geberdi, kaç parayla 1milyon dolar. Saðdan soldan satan da o olsa eder 3milyon dolar. Bu paralar tahtaya kalýn gelir orasý doðru. Ama bu paralar ufak paralar büyük yatýrýmcý (lodrik ve norges) için. Paþa ne derse o olur bu tahtada. Onu bozan her daim norges olmuþtur. O malý almak için bin dereden su getiriyor ama nafile.
Þimdi oyun planý nedir? Buna odaklanmak lazým. Pek çok kez söyledim, son kez tekrar edeyim. Lodrik paþa bu malý ne yapacak? Satmaya kalksa küllüm zarar eder satarken, alýcýsý yok piyasada. Paþa bu malý blok satacak (þirketin satýlmasý durumunda, ak enerjiyi yabancýya kasnakladýklarý gibi, aynýsýný yýllar önce akenerjide yaptý ayný þahýslar, biraz açýp okuyunuz) veya bu malý sürecek yukarý. Baþka þansý yok.
Son bir kaç günde olan biten ise bana göre mala çökme operasyonudur. Výz gelir týrýs gider, olmuþa deðil olacaða bakmak lazým.
Ben ne yaptým? 2. partide istediðim kadar malý satamadým. %70 civarýnda satabildim. Oyun planým hala geçerliliðini koruyor. Ancak çökme operasyonunu görünce bir revizyon gerekti açýkçasý.
Borsa oyuncularýnýn sevdiði türden cümlelerle (bu son paragrafý eðlenin diye yazýyorum böyle, biraz tebessüm için) noktayý koyayým

Kermitin ekmeðine yað sürmeyeceðim. Sene sonuna kadar bir lot alamaz benden. Hadi þimdi sarkýt bakayým 9 civarýna. Sarkýt da görelim kermitliðini. Basarým osmanlý tokadýný haberin ola

Yer Ýmleri