Arsayý ucuza mý aldý pahalýya mý bakmak lazým.
Faiz getirisi için yatýrým planýný bozmak bana göre doðru deðil. Ama þunu söylemek lazým. Evladiyelik aksa tutanlar için güzel haber. O arsaya birþey yapýlacak belli ki. Ama 6-12 ay hisseyi tutacak olanlar için kötü haber olabilir zira 2025'te ödenecek olan temettünün yaklaþýk 13 kuruþu arsaya gitti![]()
Bu yorumu yapmak için erken olabilir.
Bilmediðimiz çok konu var. Ýnþallah açýklama yaparlar.
Aklýma gelenler;
- Þu an konut alýrken bile trink para olunca ilave indirim oluyor. Faiz geliri ile indirim kýyaslamasýný, yatýrým planýný vs bilemeyiz.
- Akkim' e finansman gereklidir. Kredi çekip yüksek faiz ödemek yerine, holding içi para transferi makul olabilir.
- Aksa, bilmediðimiz bir yatýrým yol haritasýna göre þimdiden arsa, ruhsat, izin, inþaat vs ile 2 yýl sonrasýnýn fabrika açýlýþ planýna göre adým atmýþ olabilir...vs
Ama tabii ki geçmiþte Akkök içerisinde böyle þeyler olduysa, tecrübe edenlerin yorumlarýnýn negatif olmasý anlaþýlabilir.
50.400 m2 arsa 17 milyon dolar eder ise....
yaklaþýk 600 milyon m2 arsa (aksanýn konumlandýðý)+deniz cephesi ve özel limaný ile beraber...250 milyon dolar eder...
2017 de migros ayni bölgeden/yakýn yerden 297 m2 arsa (tarla vasfýnda) almýþ 21 bin dolar vermiþ... 7 yýlda 5 kat artmýþ sayýlýr...makul gibi geldi bana...https://www.migroskurumsal.com/userf...-adet-arsa.pdf
16.965 m2 arsa için 70 milyon fiyat biçilmiþ, m2 fiyatý 4126 ya geliyor, fiyat uygun.
33.427 m2 yer için sanayi tesisi ve arsa deniyor, tesisin ne olduðunu bilmeden fiyat yorumu yapmak mümkün deðil.
--akkim in halka arzý mý yaklaþtý acaba??
parsel sorgulamadan bakýnca 1 Katlý Çelik Sanayi Tesisi Ve Arsasý olarak geçiyor,
fotoðrafa göre arsanýn yarýdan fazlasýný kaplayan bir tesis var.
benim anladýðým fiyat fahiþ deðil, kötüye yormaya gerek yok, temettünün 1/3 ü gidecek en fazla.
Yer Ýmleri