Görece düþük ACN fiyatlarýna göre oldukca iyi bilanco getirdi.
Geçen yýldan beri yakýþtýrýlan Tekstilin Ereðlisi yorumlarý bence Aksa'ya haksýzlýktý. Kötü bir senesinde bile %22 favok marjý tutturabilen bir sirket. Adeta 7 düvelde þirket alýp, 4 kýtada üretim yapan Kordsa'nýn hayallerini yaþýyor. Aksa ürün portfoyunde cesitlilige giderek, teknik tekstil ürünlerine yatirim yaparak iþ yaptýðý sektörlerdeki daralmalardan cok etkilenmeyecek bir yapýya getirdi kendini. DowAksa'nýn portfoydeki agirligi da giderek artacak kapasite artisiyla. Umarým, DowAksanin karliligini etkileyen ve seffaf olmadigi icin cok bilemedigimiz etkenler de izin verirse þirket asýl büyümesini buradan yapacak. Bir taraftan da masaya tam ne getirdigini bilmedigimiz kompozit sirketi var. Kendi içinde ürün/sektör çeþitliliðini saðlamýþ, ÇÝN MÝ O DA NE? þeklinde takýlan, beyaz yakasýna 2+1 gün haftasonu yaþatan, sýkýntýlý bir aile tarafýndan yönetilen görece sýkýntýsýz þirket...
Bir zamanlar -6 sene oldu mu acaba?- üretim kapasitesini %55'lere kadar düþürmüþ bir þirketti. Sürekli KAP'tan kapasite kullaným oraný güncellemesi beklerdim, zaman ne kadar hýzlý geçiyor?.
Yürüye dur Chinese-proof Kral!

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri