Yabanci lafini ben attim sanirim ustune de guzel bi beyin firtinasi donmus okurken mutlu oldum detayli bilgilere yorulmadan sahip oluyoruz sayenizde. Tek sunu ilave edeyim fonlar+emniyet+yabanci elindeki blok senetler genelde cok ellesilmedigi icin yeni yabanci girisinde gozde olmayacagini soylemeye calismistim,yoksa dolasimda tabi cok lot yok ama kchol v.s. gibi cok da likit bi senet degil,bolundukten sonra likidite daha artacaktir su asamada beyzadeler londradan aldiklari tl leri en likit 30 hisselerine dagitiyorlar nasil olsa dolar sabit aldikca goturuyolar dolar bazinda kolay kazanc buldular
Ben þirketi bilhassa son bilançosundan sonra çok beðendiðimi söyleyeyimde yanlýþ anlama olmasýn.Yatýrýmda yaptým,benim demek istediðim þey yabancýlarým þu aþamada gelmeyeceði.Onlar ilk iþ likit diye bankalara geldi.Burayada gelenleri olur elbet ama ülke notumuz yatýrým yapýlabilir olup ekonomide sorunlar kýsmen çözülene kadar kalýcý gerçek yabancýlarýn gelmeyeceðinden adým kadar eminim.Bankalara gelenlerde ekseri hedge fonlar zaten.Þunuda ekleyeyim bir þirkette aslolan bilançodur ve bilançosu faaliyeti iyiyse eninde sonunda deðerini bulur.Bu son bilançoda þirketin döngüsel bir yapýdan çýkmaya baþladýðý iþaretleri geldi.Bu durum yabancýnýn gelmesinden milyon kat daha deðerli daha önemli.Aksada benim her zaman canýmý sýkan en önemli konuydu bu döngüsellik.Þimdi son bilançoda bu döngüselliðin fiyatý uluslararasý markette belirlenen ürün fiyat ve marjlarýnýn etkisinden kurtuluþu görünce müthiþ sevindim.Bir milyar dolar deðerinde bir geliþme tabiri caizse.Ýnsanlarýn aksadan soðumasýna temel sebeplerden biriydi bu konu zira.Bunun karþýlýðýný çok alacaðýz diye düþünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Elyafa aþýrý duyarlý oldum. Her haberden olumlu bir þey çýkarmaya çalýþýyorum :D
Sizi komþu gürültüsünden kurtaracak sýra dýþý keþif
MIT'deki araþtýrmacýlar, ses yalýtýmý yetersiz olan evlerde sesi engelleyen, daha da iyisi sesi geri ileten bir tür ses geçirmez kumaþ geliþtirdi.
Eðer ince duvarlý, ses yalýtýmý yetersiz bir evde yaþýyorsanýz ve çevredeki seslerden rahatsýzsanýz, MIT'nin yeni buluþu sizi bu dertten kurtarabilir. MIT'deki bilim insanlarý, sadece sesi engellemekle kalmayan, ayný zamanda bu sesi üretene geri yansýtan bir tür ses geçirmez tabaka geliþtirdi.
Ancak bunun için bir piezoelektrik fibere yapýþtýrýlabilecek ipek gibi ince bir kumaþ parçasýna ihtiyaç duyuluyor. Daha sonra kumaþlar adeta birer hoparlöre dönüþebiliyor.
MIT'nin açýklamasýna göre, piezoelektrik fiberden bir elektrik akýmý geçtiðinde, malzeme deforme oluyor. Ve akým hýzla dalgalandýðýnda, fiber normal durumu ile deforme olmuþ durumu arasýnda hýzla ileri geri hareket ederek titreþimlerin malzemenin içinden geçmesine izin veriyor. Bu titreþimler elyafýn havanýn yerini deðiþtirmesine ve hatta ses dalgalarý üretmesine izin vererek ses geçirmez bir tabakanýn temelini oluþturuyor.
Ancak ses geçirmezliði saðlamak için lifleri kasýtlý olarak rahatsýz edici ses dalgalarýnýn fazýnýn dýþýna çýkarmak gerekiyor. Bu, diðer dalgalarýn iptal edilmesini saðlýyor ve kulaklýklardaki gürültü önleyici teknolojiye benzer bir teknik oluþturuyor.
Testler sýrasýnda araþtýrmacýlar, ses geçirmez tabakanýn 70 desibele kadar ses yayabilmesini saðlarken, rahatsýz edici sesleri 37 desibele kadar azaltmayý baþardý. Üstelik bu sadece 8×8 santimetrelik bir ipek kumaþla yapýldý.
Bu sistem, ince duvarlý apartman dairelerindeki yatak odalarýnda son derece kullanýþlý olabilir; zira tabakanýn içinden elektrik akýmý geçirilerek ve piezoelektrik lifler malzemeyi sabit tutmaya zorlanarak herhangi bir sesin geçmesi engellenebiliyor. Bu da gürültülü komþularýmýzý engellemeye yardýmcý olabiliyor. Hatta kendi sesinizin odadan çýkmasýný da engelleyebilecek ses geçirmez bir tabaka oluþturuyor.
Aslýnda aylardýr gelecek olan yabancýlarý konuþuyor piyasa. Bankalara ve holdinglere gelecekler deniyor.
Geldiler de.
Ama bankalar cidden çok fiyatlanmadý mý? PD/DD deðerleri resmen uçmuþ. Geçmiþe bakmadým ama sanki doyuma ulaþmýþlar gibi.
Ekonomi yönetimimizin aylardýr anlattýðý bir plan var. "Geçiþ Dönemi"
Önce dezenflasyon (tüketim ve üretimin kýsýlmasý, iþsizliðin artmasý, zombi þirketlerin batmasý, ciro ve kâr marjlarýnýn düþmesi...vs)
Sonrasýnda ise normalleþme.
Kalýcý düþük enflasyon, kurda stabilite, maliyetlerin azalýp üretimin artmasý, yatýrýmlarýn yoluna girmesi...vs
Yabancýlarýn belli bir süre sonra (enflasyonun düþeceðine inandýklarýnda) artýk geleceði fiyatlayacaðýný ve getiri potansiyeli yüksek þirketlere yöneleceðini düþünüyorum.
Bana göre ereðli ve thy artýk dümende olacak.
Aksa vb katma deðerli ürün üreten, ihracat oraný yüksek, rekabette güçlü, piyasa deðeri (ya da cirosu) 1 milyar $ üstü firmalara geleceklerini düþünüyorum.
Þu an elimde az miktarda Aksa ve Thy var. Riski sevmediðim için mevduatýn tatlý getirisinden ayrýlamýyorum. Ama bir yerde (geçiþ döneminin sonlarýna doðru ya da faizlerin artýk düþmeye baþlayacaðý döneme doðru) borsadaki aðýrlýðýmý oldukça arttýrmayý düþünüyorum.
127 yukarý kýrýlamayýnca bastýlar, 120 alýna geldi tekrardan. Pek hacim de yok anladýðým kadarýyla.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Son yazýmda altýný çizdiðim konu vücut buluyor,taze yeni alýcý lazým bu hisseye ve gelmiyor bu alýcý.Lodrik alýrsa biraz yukarý yapýyor,o anda tüm satýcýlar sýraya girip malý lodrik e veriyor fakat lodrik kenara çekilince satýcýlarýn ardý arkasý kesilmediðinden hisse her daim baþladýðý yerin altýna iniyor.Burada çok satmak isteyen var,bunlarýn hepsinin satýþlarýný karþýlayacak bir alým silsilesi lazým ki süreklilik arz eden hisse arzý yumuþasýn.Oysa þu þirketi bu kadar satmaya istekli olacak bir hal yok bilakis bistteki doðru düzgün kar edebilen,en zor dönemlerinde dahi kar yazýp ortaklarýna daðýtan ender þirketlerden.Faaliyet alaný desen çok ciks,iþin sürekliliði desen on numara….Ama iþte bist in yapýsal sorunlarýnýn kurbaný oluyor güzelim þirket.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Yer Ýmleri