Originally Posted by
KaaN-
Sizce yabancýlar borsamýza gelecek mi gelmeyecek mi?
Þu anda tahvile yýðýnla para sokuyorlar ama borsaya giren para çok az. Bana göre nedenleri; enflasyon muhasebesi nedeniyle negatif bilançolar, enflasyonda düþüþlerin baþlamasýný beklemek ve ekonomi yönetiminin insanlara tasarrufu öðretmek, para harcatmamak için tüm gücünü kullanmasý sonucu þirket bilançolarýnýn bozulmasý. (sýrada vergi paketi var). Mehmet Þimþek gayet net söyledi; "size tüketmemeyi öðreteceðim". Asgari ücret zammý gelmeyince alým gücü daha da düþecek. Ayrýca seçim öncesi "dolar uçacak" ve "kredi kartlarýnda taksit kalkacak" dedikodularýyla 888 aylýk planlý satýnalmalarýný öne çekenleri de düþünürsek tüketimin azalmasýyla þirket cirolarý ve kârlýlýk muhtemelen düþecek. Beyaz eþya ve otomobilden gelen veriler "tüketimde düþüþ" dönemini baþlattý gibi görünüyor.
Aksa özelinde ise yazdýklarýnýzdan rahatsýz olmuyorum ama Aksa ezelden beri hep böyle bir þirkettir demenizle ilgili þunu merak ediyorum. Aksa eskiden de hep yenilikçi miydi? Benim kýsa dönemlik Aksa hissedarlýðýmda ve incelemelerinde gördüðüm þey, Aksa' nýn geçmiþte yoðun bir þekilde elyaf üretimine odaklanýp çok yüksek üretim kapasitesine ulaþmýþ. Bilançosuda, ACN ve pamuk fiyatlarý ile nispeten doðru korelasyon içindeymiþ. Ama son 2-3 yýldýr teknik elyaf, özel tip kumaþlar için elyaf, karbon elyafý (dowaksa) gibi ürünlere odaklanýp buralarda kapasite arttýrýmlarýna baþlamýþ. Bu sayede hem þirket deðeri artmýþ, hem özel ürün kategorisi sayesinde kârlýlýkta artýþ beklentileri oluþmuþ, rekabette öne geçmiþ, ACN ve pamuk fiyatlarýyla korelasyonu olumlu yönde ayrýþmaya baþlamýþ gibi.
Eðer bunlar birer yenilik ise "bu tür geliþmeler ezelden beri Aksa' da zaten oluyordu" diyerek "çok beklentiye girmeyin, Aksa ayný Aksa, eskiden de hep yenilikçiydi ve fiyatlandý mý" dersiniz
Ya da yenilik yok mu dersiniz.
Yer Ýmleri