Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
20,24 10% 129,73 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 12,64 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 30,68 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 58,03 Mn 52,90 / 52,90
20,52 9.97% 461,63 Mn 17,86 / 20,52
948,00 -9.97% 4,39 Mn 948,00 / 948,00
124,40 -9.4% 104,88 Mn 123,60 / 135,30
33,92 -9.06% 389,98 Mn 33,76 / 35,02
31,60 -8.83% 159,21 Mn 31,20 / 33,70
12,24 -8.31% 457,59 Mn 12,05 / 12,55
303,25 -1.62% 9,21 Mr 301,25 / 310,75
299,25 5.37% 8,72 Mr 281,00 / 303,75
439,50 4.58% 7,62 Mr 421,50 / 443,50
3,21 2.23% 7,14 Mr 3,16 / 3,27
71,80 -1.91% 4,50 Mr 71,50 / 73,60
18,93 -0.26% 285,22 Mn 18,55 / 19,18
299,25 5.37% 8,72 Mr 281,00 / 303,75
734,00 -1.01% 1,37 Mr 732,00 / 745,50
94,45 2.16% 328,40 Mn 92,95 / 95,20
110,70 -1.07% 81,01 Mn 109,80 / 112,60
32,00 1.98% 87,09 Mn 31,38 / 32,30
10,33 -2.46% 156,68 Mn 10,30 / 10,67
84,15 2.37% 343,85 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 35/231 ÝlkÝlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1846 madde; 273 - 280 arasý.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by Serkalgo Yazýyý Oku
    Millet çözmüþ tahtayý, BofA alýnca en geç bir kaç güne yada ertesi gün geri basýyor,haliyle almaya baþladýðýnda malý BofA ya yukardan kasnaklayýp satmaya baþladýðýndada alýþ kademelerinden çekilip bofa zayýf kademelere ard arda verip hisseyi ezince en diplerden tüm verdiðini alýp tekrar alýþa geldiðinde vermek suretiyle yollarýný buluyorlar..temiz iþ ama bakalým nerede terse gelecekler,hoþ bu tahtada terse gelen hiç görmedim.Hareketleri hep ayný,gördüðümü yapsaydým paranýnda bofanýnda içinden geçmiþtim[emoji12]

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Aynen bu þekil devam,dün bofa alýnca %4 yukardan malý bofa robotuna kasnaklayanlar bugün bofa robotuna %4 aþaðýdan sattýrýp mallarýný yerine koyup paracýklarýnýda heybelerine indiriyorlar.Olan sadece bundan ibaret,gerisi bu hisse özelinde hikayeden ibaret.Aksi bir durum olsa seve seve yazardým ama olan bu.ACN artýyor hemde istikrarlý artýyor ama hissenin oralý olduðu bile yok.Saðlýklý bir piyasa olsa Aksa nýn þu an tamamen ACN motivasyonu ile forse etmesi lazým.Bunu bile göremeyen varsa diyecek söz yok.Yabancý deseniz zaten aksaya uðrayaný yok,piyasa genelindende 3 haftadýr çýkýyorlar.Klasik mayýsta sat git hareketi iþte.Ülkeye 2010 larda akýn eden uzun vadeli taþýyýcý nitelikli yabancý gelene kadar asansöre devam.Onlarda zaten gelince banka holding vs devlere gelecekler.Sonrasýnda þaþýrýp geleni olursa olur aksaya.Realist bakýþla durum bunlardan ibaret.Romantik bakýþla Aksa dünyanýn en iyi þirketi[emoji12]

Cahillik mutluluktur!

Alýntý Originally Posted by Serkalgo Yazýyý Oku
    Aynen bu þekil devam,dün bofa alýnca %4 yukardan malý bofa robotuna kasnaklayanlar bugün bofa robotuna %4 aþaðýdan sattýrýp mallarýný yerine koyup paracýklarýnýda heybelerine indiriyorlar.Olan sadece bundan ibaret,gerisi bu hisse özelinde hikayeden ibaret.Aksi bir durum olsa seve seve yazardým ama olan bu.ACN artýyor hemde istikrarlý artýyor ama hissenin oralý olduðu bile yok.Saðlýklý bir piyasa olsa Aksa nýn þu an tamamen ACN motivasyonu ile forse etmesi lazým.Bunu bile göremeyen varsa diyecek söz yok.Yabancý deseniz zaten aksaya uðrayaný yok,piyasa genelindende 3 haftadýr çýkýyorlar.Klasik mayýsta sat git hareketi iþte.Ülkeye 2010 larda akýn eden uzun vadeli taþýyýcý nitelikli yabancý gelene kadar asansöre devam.Onlarda zaten gelince banka holding vs devlere gelecekler.Sonrasýnda þaþýrýp geleni olursa olur aksaya.Realist bakýþla durum bunlardan ibaret.Romantik bakýþla Aksa dünyanýn en iyi þirketi[emoji12]

Sizce yabancýlar borsamýza gelecek mi gelmeyecek mi?

Þu anda tahvile yýðýnla para sokuyorlar ama borsaya giren para çok az. Bana göre nedenleri; enflasyon muhasebesi nedeniyle negatif bilançolar, enflasyonda düþüþlerin baþlamasýný beklemek ve ekonomi yönetiminin insanlara tasarrufu öðretmek, para harcatmamak için tüm gücünü kullanmasý sonucu þirket bilançolarýnýn bozulmasý. (sýrada vergi paketi var). Mehmet Þimþek gayet net söyledi; "size tüketmemeyi öðreteceðim". Asgari ücret zammý gelmeyince alým gücü daha da düþecek. Ayrýca seçim öncesi "dolar uçacak" ve "kredi kartlarýnda taksit kalkacak" dedikodularýyla 888 aylýk planlý satýnalmalarýný öne çekenleri de düþünürsek tüketimin azalmasýyla þirket cirolarý ve kârlýlýk muhtemelen düþecek. Beyaz eþya ve otomobilden gelen veriler "tüketimde düþüþ" dönemini baþlattý gibi görünüyor.

Aksa özelinde ise yazdýklarýnýzdan rahatsýz olmuyorum ama Aksa ezelden beri hep böyle bir þirkettir demenizle ilgili þunu merak ediyorum. Aksa eskiden de hep yenilikçi miydi? Benim kýsa dönemlik Aksa hissedarlýðýmda ve incelemelerinde gördüðüm þey, Aksa' nýn geçmiþte yoðun bir þekilde elyaf üretimine odaklanýp çok yüksek üretim kapasitesine ulaþmýþ. Bilançosuda, ACN ve pamuk fiyatlarý ile nispeten doðru korelasyon içindeymiþ. Ama son 2-3 yýldýr teknik elyaf, özel tip kumaþlar için elyaf, karbon elyafý (dowaksa) gibi ürünlere odaklanýp buralarda kapasite arttýrýmlarýna baþlamýþ. Bu sayede hem þirket deðeri artmýþ, hem özel ürün kategorisi sayesinde kârlýlýkta artýþ beklentileri oluþmuþ, rekabette öne geçmiþ, ACN ve pamuk fiyatlarýyla korelasyonu olumlu yönde ayrýþmaya baþlamýþ gibi.

Eðer bunlar birer yenilik ise "bu tür geliþmeler ezelden beri Aksa' da zaten oluyordu" diyerek "çok beklentiye girmeyin, Aksa ayný Aksa, eskiden de hep yenilikçiydi ve fiyatlandý mý" dersiniz
    Ya da yenilik yok mu dersiniz.

3.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Sizce yabancýlar borsamýza gelecek mi gelmeyecek mi?

Þu anda tahvile yýðýnla para sokuyorlar ama borsaya giren para çok az. Bana göre nedenleri; enflasyon muhasebesi nedeniyle negatif bilançolar, enflasyonda düþüþlerin baþlamasýný beklemek ve ekonomi yönetiminin insanlara tasarrufu öðretmek, para harcatmamak için tüm gücünü kullanmasý sonucu þirket bilançolarýnýn bozulmasý. (sýrada vergi paketi var). Mehmet Þimþek gayet net söyledi; "size tüketmemeyi öðreteceðim". Asgari ücret zammý gelmeyince alým gücü daha da düþecek. Ayrýca seçim öncesi "dolar uçacak" ve "kredi kartlarýnda taksit kalkacak" dedikodularýyla 888 aylýk planlý satýnalmalarýný öne çekenleri de düþünürsek tüketimin azalmasýyla þirket cirolarý ve kârlýlýk muhtemelen düþecek. Beyaz eþya ve otomobilden gelen veriler "tüketimde düþüþ" dönemini baþlattý gibi görünüyor.

Aksa özelinde ise yazdýklarýnýzdan rahatsýz olmuyorum ama Aksa ezelden beri hep böyle bir þirkettir demenizle ilgili þunu merak ediyorum. Aksa eskiden de hep yenilikçi miydi? Benim kýsa dönemlik Aksa hissedarlýðýmda ve incelemelerinde gördüðüm þey, Aksa' nýn geçmiþte yoðun bir þekilde elyaf üretimine odaklanýp çok yüksek üretim kapasitesine ulaþmýþ. Bilançosuda, ACN ve pamuk fiyatlarý ile nispeten doðru korelasyon içindeymiþ. Ama son 2-3 yýldýr teknik elyaf, özel tip kumaþlar için elyaf, karbon elyafý (dowaksa) gibi ürünlere odaklanýp buralarda kapasite arttýrýmlarýna baþlamýþ. Bu sayede hem þirket deðeri artmýþ, hem özel ürün kategorisi sayesinde kârlýlýkta artýþ beklentileri oluþmuþ, rekabette öne geçmiþ, ACN ve pamuk fiyatlarýyla korelasyonu olumlu yönde ayrýþmaya baþlamýþ gibi.

Eðer bunlar birer yenilik ise "bu tür geliþmeler ezelden beri Aksa' da zaten oluyordu" diyerek "çok beklentiye girmeyin, Aksa ayný Aksa, eskiden de hep yenilikçiydi ve fiyatlandý mý" dersiniz
    Ya da yenilik yok mu dersiniz.
    Acn ile olumlu korelasyon ben göremiyorum,bedelsiz ile 110 dan 117-127 bandýna çýktý hepsi bu.Korelasyon uyumu þu an bence daha yukarlarda fiyatlamaya temel teþkil etmeliydi.Sebep ilk sorununun cevabýnda.Türk borsasýna yabancý ilgisi çok çok çok az,yok hükmünde.Aksada ilgiden ziyade lodrik in alýþlarýný fýrsat görüp ellerindeki yüklü malý çýkýþ fýrsatý gören yabancýlar oldu.Yetmedi fonlarda çýkýþ yaptý/yapmaya çalýþýyor.Hisse bence kesinlikle ucuz deðil,zaten çarpanlarý her þeyi söylüyor.Ýleriye yönelik kar beklentileride bistte ki pek çok çarpaný ucuz ve beklentileri daha kuvvetli hisse yanýnda öyle çok aman aman bir cazibe sunmuyor.O yüzden bu halde zaten hisse.Ama þirket yüksek verimde düzenli temettü ödüyor,iþleri ve mevcut kazancý geldiði noktada kolay kolay düþmediði için en azýndan kafa rahat bir þirket.Ama mevcut fiyatlamada diþe dokunur bir deðer artýþ marjý içermiyor.Yani evet yüksek oranda fiyatlamasý yapýlmýþ durumda.Daha yüksek deðer artýþ marjý için baþka yeni büyüme hikayeleri lazým.Aksa yaptýðý iþte dünyanýn en büyüðü olmuþ büyüme tarafýnda çok gidecek yeri en azýndan elyaf tarafýnda kalmamýþ bir þirket.Dayanlýklý malzeme tarafýndada bence dað fare doðurdu.Bu düþünceye varmak için 10 yýldýr üretilen karbon elyafýn þirkette yeterli kar büyümesi saðlamadýðýný görmek için yeterince hatta yeterindende çok uzun bir süre.Sonuç itibari ile evet aksa kaliteli bir þirket,temettü verimi ve alýþkanlýðý iyi bir þirket,akmaz kokmaz risk almak istemeyenler için uygun bir þirket.Ama bunlardan fazlasý deðil.Bu sebeplede buraya ilerde bir gün yabancý gelirse(ben uzun bir süre geleceklerini düþünmüyorum) tekrar yatýrým yapýlabilir not seviyesine çýktýðýmýzda o not seviyesi ile tüzükleri alým yapmaya imkan veren bir kýsým yabancý fonlarýn gelebileceðini düþünüyorum.Bunun haricinde bir yabancý beklemiyor,bekleyen olursada ciddi hayal kýrýklýðý yaþayacak diyorum.

Cahillik mutluluktur!

4.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Aynen katiliyorum.

Hisseyi begenenleri romantik olmakla niteliyor, Lodrik'ten baskasi almaz diyor.

Bir baska ulke olsaydik diyor, yabanci gelince diyor, bunlar bankalara gelir diyor, benim yurt disinda da yatirimim var diyor.

Gri listedesin ve yatirim yapilabilir seviyen 4 kademe altindasin ve burasi Norvec degil.

Bu sartlar altinda Borsa'nin en iyi hisselerini secmeye calisan biri olarak, evet dedik AKSA bulunmaz hint kumasidir.

Bizi hisseye asik olmakla niteledi.

Begenmiyorsan sat git, dimi.

Bugune kadar AKSA yonetimini iyi kotu bilen insanlariz adam % 1100 bedelsiz aciklarken bir hesabi vardir herhalde, Emniyet konulari herhalde bizden daha iyi biliyordur ki Lodrik bu kadar mal topladi.

Yaziyor da yaziyor, anlayan beri gelsin.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,754
     Alýntý Originally Posted by Tinaz Yazýyý Oku
    Aynen katiliyorum.

Hisseyi begenenleri romantik olmakla niteliyor, Lodrik'ten baskasi almaz diyor.

Bir baska ulke olsaydik diyor, yabanci gelince diyor, bunlar bankalara gelir diyor, benim yurt disinda da yatirimim var diyor.

Gri listedesin ve yatirim yapilabilir seviyen 4 kademe altindasin ve burasi Norvec degil.

Bu sartlar altinda Borsa'nin en iyi hisselerini secmeye calisan biri olarak, evet dedik AKSA bulunmaz hint kumasidir.

Bizi hisseye asik olmakla niteledi.

Begenmiyorsan sat git, dimi.

Bugune kadar AKSA yonetimini iyi kotu bilen insanlariz adam % 1100 bedelsiz aciklarken bir hesabi vardir herhalde, Emniyet konulari herhalde bizden daha iyi biliyordur ki Lodrik bu kadar mal topladi.

Yaziyor da yaziyor, anlayan beri gelsin.
    Sn týnaz
    % 300 bedelsiz açýklayan hisse senedi günlerce tavan tavan gidiyorken, acaba AKSAnýn bu kadar açýklamasý en az 2-3 misli yapar mý diye düþünürken buralarda takýlýp kalmasý benim kafamý epey karýþtýrdý. bir tek sn müzikalin yabancý 1 milyon lot malý tavandan verdi ( sanýrým 124 idi) dediði açýklama dýþýnda kimseden bir yorum gelmedi. malum ülkemizde bedelsiz furyasý bile ayrý bir bantta oluþurken bu duruma bir izah veren var mý?

kimse ile bir derdim yok sadece piyasayý anlamaya çalýþan ve AKSA yý þirket olarak yedekte tutan biri olarak soruyorum

6.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    Sn týnaz
    % 300 bedelsiz açýklayan hisse senedi günlerce tavan tavan gidiyorken, acaba AKSAnýn bu kadar açýklamasý en az 2-3 misli yapar mý diye düþünürken buralarda takýlýp kalmasý benim kafamý epey karýþtýrdý. bir tek sn müzikalin yabancý 1 milyon lot malý tavandan verdi ( sanýrým 124 idi) dediði açýklama dýþýnda kimseden bir yorum gelmedi. malum ülkemizde bedelsiz furyasý bile ayrý bir bantta oluþurken bu duruma bir izah veren var mý?

kimse ile bir derdim yok sadece piyasayý anlamaya çalýþan ve AKSA yý þirket olarak yedekte tutan biri olarak soruyorum
    Sn.Tovbekar,

%300 bedelsiz veren gunlerce tavan tavan gitmesi, digerleri de boyle gider diye bir kural mi oluyor.

%1100 bedelsiz acikladi diye 2-3 misli yapar nasil bir beklentidir.

240-360 TL. olacakti yani.

Yabanci tavandan 1 milyon sattiysa satti kim niye yorum yapsin.

Burada tartisilan, biz bu hisse icin, evet bulunmaz hint kumasidir dedik diye, vatandas hisse aleyhinde olmadik seyler yazdi.

Konu bu.

Borsalarda hisse degerlendirmeleri yapilir, kisiler izler, ogrenir ya da ogrenmez, ama hissenin al-sat emirleri ortaklarin kararidir kimse buna bir sey diyemez ama hisseyi abuk sabuk isnatlarla kotulemek bence dogru bir yol degil.

Kaldi ki hissenin gunluk fiyat hareketleri nedeniyle bir takim yakistirmalar yapmak hic dogru degil.

Vatandas ne kadar bilgiliyse, SPK ne kadar namusluysa ona gore isleyen bir borsa bu.

Bunlari degistirme sansimiz var mi ?

Ornek LIDFA, Haziran 2014'te halka acildi, bu gune kadar ani cikis yaptigi en az 3 kez buyuk ortak mal satti.

Buna ne oluyor kardesim deme sansimiz var mi ?

Boyle bir SPK, boyle bir Isleyis, boyle bir ulke.

AKSA'yi is'te bu sartlar icinde ogrenip degerlendirmek lazim, Norvec ya da ABD'deki bir sirketle mukayese ederek degil.

Bizim dusuncemiz de bu, bu hisse mevcut sartlar icinde bulunmaz hint kumasidir.

Cok degil azami 2 sene sonunda ne dedigimizi anlarsiniz.

Alýntý Originally Posted by Serkalgo Yazýyý Oku
    Acn ile olumlu korelasyon ben göremiyorum,bedelsiz ile 110 dan 117-127 bandýna çýktý hepsi bu.Korelasyon uyumu þu an bence daha yukarlarda fiyatlamaya temel teþkil etmeliydi.Sebep ilk sorununun cevabýnda.Türk borsasýna yabancý ilgisi çok çok çok az,yok hükmünde.Aksada ilgiden ziyade lodrik in alýþlarýný fýrsat görüp ellerindeki yüklü malý çýkýþ fýrsatý gören yabancýlar oldu.Yetmedi fonlarda çýkýþ yaptý/yapmaya çalýþýyor.Hisse bence kesinlikle ucuz deðil,zaten çarpanlarý her þeyi söylüyor.Ýleriye yönelik kar beklentileride bistte ki pek çok çarpaný ucuz ve beklentileri daha kuvvetli hisse yanýnda öyle çok aman aman bir cazibe sunmuyor.O yüzden bu halde zaten hisse.Ama þirket yüksek verimde düzenli temettü ödüyor,iþleri ve mevcut kazancý geldiði noktada kolay kolay düþmediði için en azýndan kafa rahat bir þirket.Ama mevcut fiyatlamada diþe dokunur bir deðer artýþ marjý içermiyor.Yani evet yüksek oranda fiyatlamasý yapýlmýþ durumda.Daha yüksek deðer artýþ marjý için baþka yeni büyüme hikayeleri lazým.Aksa yaptýðý iþte dünyanýn en büyüðü olmuþ büyüme tarafýnda çok gidecek yeri en azýndan elyaf tarafýnda kalmamýþ bir þirket.Dayanlýklý malzeme tarafýndada bence dað fare doðurdu.Bu düþünceye varmak için 10 yýldýr üretilen karbon elyafýn þirkette yeterli kar büyümesi saðlamadýðýný görmek için yeterince hatta yeterindende çok uzun bir süre.Sonuç itibari ile evet aksa kaliteli bir þirket,temettü verimi ve alýþkanlýðý iyi bir þirket,akmaz kokmaz risk almak istemeyenler için uygun bir þirket.Ama bunlardan fazlasý deðil.Bu sebeplede buraya ilerde bir gün yabancý gelirse(ben uzun bir süre geleceklerini düþünmüyorum) tekrar yatýrým yapýlabilir not seviyesine çýktýðýmýzda o not seviyesi ile tüzükleri alým yapmaya imkan veren bir kýsým yabancý fonlarýn gelebileceðini düþünüyorum.Bunun haricinde bir yabancý beklemiyor,bekleyen olursada ciddi hayal kýrýklýðý yaþayacak diyorum.

Yazdýklarýmý tam anlatamadým sanýrým. Sizin yazdýklarýnýzla benim yazdýklarým korele deðil

Önceki mesajýmda özetle þunlarý sormuþtum;

- Yabancýlar, borsamýza gelecek mi? Gelecekse ne zaman?

- Aksa ile ACN-Pamuk emtialarý arasýnda eskiden korelasyon vardý. Artýk yok gibi görüyorum demiþtim. Zira teknik elyaf ve karbon elyaf gibi yenilikçi ürünler ile þirketin "döngüsel" sistemden çýkacaðýna inandýðýmý yazmýþtým. Yani, ACN ile korele olmasýný ben istemiyorum. Korele olmamasýný, döngüsellikten çýkmasýný olumlu buluyorum demiþtim. Siz ne düþünüyorsunuz anlamadým.

- Aksa eskiden de böyle yenilikçi miydi yazmýþtým. Cevabýnýzý göremedim.
    Benim Aksa' da gördüðüm, eskiden yoðun olarak standart elyaf üretimine odaklandýðýdýr. Þimdi artýk teknik ürün farklýlýklarý oluþturarak katma deðerli ürünlere yöneldiðini görüyorum. Siz ne düþünüyorsunuz? Eskiden de yenilikçiydi mi diyorsunuz, yoksa yenilikçi deðil mi diyorsunuz anlamadým.

Yazdýklarýnýzdan tek anladýðým. Hisseyi kimse almaz. Hisse fiyatlandý....vs

8. Tipik Türk Ky bakýþ açýsý ile realiteleri görmezden gelip kendi bildiðinizi okursanýz burada bu nitelikte çok insan yazmýþ geçmiþ yýllar boyunca,hepside son kertede küfür kýyamet durumuna evrilmiþ.Sebep Aksayý bulunmaz hint kumaþý olarak görüp beklentilerini yüksek tutmalarý.Þirketin gerçekleri ile yüzleþincede malum..Burada daha dün bir bugün 2 aksa alýp gelip biz gibi 14 senedir Aksa ile hissedarlýk baðý olanlara aksayý öðretmeye çalýþmanýz nasýl söylesem abes/komik kaçýyor.Buraya 14 yýldýr siz gibi niceleri geldi niceleri gitti biz hep buradaydýk.Bunca yýlýn tecrübesi ile size damýtýlmýþ birkaç kelam edip münazarayý kendi adýma noktalayacaðým,sizler kendi aranýzda bolca devam edersiniz.Aksa da beklentisini gerçeklerden yukarda tutan hayal kýrýklýðý yaþar.Ford gibi borsamýzýn kralý bir hisseyi bile uzun yýllar ortaðý olarak bulunmadýk hint kumaþý olarak nitelendirmiyorum ama burada maþallah 3 gün önce hisseye ortak olup gelip buralarda evet aksa bulunmadýk hint kumaþý diyebiliyorlar.Ýyi o zaman madem öyle kumaþ yýrtýlýp bir taraflar açýkta kalýrsa buraya gülmek için geleceðimi peþinen söyler görüþmek üzere diyerek usulca kaybolurum.

Cahillik mutluluktur!

Sayfa 35/231 ÝlkÝlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •