Kurtlar sofrasý dikkatli olmazsan paraný alýrlar....Þort asla bugün açmam ...stratejim.....hep long yönlü......
Kurtlar sofrasý dikkatli olmazsan paraný alýrlar....Þort asla bugün açmam ...stratejim.....hep long yönlü......
Son düzenleme : TOKATYILDIZI470; 30-05-2024 saat: 11:33.
yan hisse/býst100 grafiðini martta en zirvedeyken yayýmlamýþtým..ve yan hisseler için risk olduðunu ifade etmiþtik..Netekim oradan %20 negatif getiri oldu.
Hissede olan için konuþmak zor.Ama þahsen pek yan hisselere bulaþmayan birisi olarak RASYO 2.60 a gelmeden bulaþmam.Yani endekse göre %20 daha negatif performans olmalý...Belki de oraya gelmez.Ama yan hisselere bulaþmayanlar için ORAYA GELÝRSE güzel koþul olur.
Ekonomi-krediler küçülürken burada en büyük sýkýntýyý küçükler çeker.PATRON LÝKÝDÝTE ÝÇÝN hisse satar.vs..
Yeni bulaþacaklar için, ÇOKUYGUN RASYO olmadýkça, bence uygun deðil.
![]()
gozada kara geçdiydik beðenmedik zarar geçtik
TÜRK=ÝÞ e göre
Açlýk sýnýrý 18.699
Yoksulluk 61.788
akbnk toparlarsa long acacagým endekste
50 kademe ile verdim hepsini bu oyun guzel.
Mark Mobius, Çin hisselerinden uzak durmalarý yönünde nisan ayýnda yatýrýmcýlara yaptýðý çaðrýsý tersine çevirdi.
Mark Mobius, Çin hisselerinde yaþanan son toparlanmanýn güven sinyali verdiðini savundu.
Mobius Capital Partners LLP'nin kurucu ortaðý Mark Mobius, Çin hükümetinin emlak sektörünü desteklemek için aldýðý tedbirleri "tünelin ucundaki ýþýk" olarak tanýmladý ve "Yatýrým yaparken, üzerinize gelen hýzlý bir trenin önüne çýkmak istemezsiniz. Bu yüzden kenara çekilir ve trenin geçmesine, piyasanýn hýzla düþmesine izin verirsiniz. Dibe ulaþtýðýnda, o zaman bakmaya baþlayabilirsiniz. Þimdi iyileþmeye bakmaya baþlamanýn tam zamaný" diye konuþtu.
Yahu abka, hemþom sidomaya kýzýyorum bazen sana çok takýlýyor diye...ama haksýz da deðil galiba.
Ulan, bu baþlýða arada bir uðruyorum...takas satýþ aðýrlýklý gibi en enbesil adamýn bile sahip olduðu bilgiyi argümanýmý kuvvetlendirmek için yazmýþým, bunu bile burada biz yazdýk, gördü o da yazdý diyorsun?
Bir kere beni 10-15 yýldýr tanýrsýn, ben burnu yere düþse eðilip alacak adam deðilim...deðil sýradan birinin görüþünü, piyasayada üstadý azam olarak bilinen adamlardan bile etkilenmem.
Bazý sýkýntýlarýn var, bunu zaten biliyoruz. Ama zeki olmakla övünüyorsun hep(doðru yanlýþ yorum yapmayayým), kuþ kadar beyni olan benim bu þekilde etkilenip bir þey yazmayacaðýmý bilir. Kuþ kadar beynin olmadýðý izlenimi verme bence!
Son söz: Çok kiþi takip ediyorsun. Herkes bir þey sýçýyor, doðru ya da yanlýþ. Her boka konup, burnunu sokma, fazla karýþtýrma. Bir faydasý yok, kimin ne yazdýðüýný boþver, kendi yazdýklarýna ve iþine odaklan.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri