Originally Posted by
Batman
amed abi iyi ki amarigadasýn
burada yaþýyo olsan deðerin bilinmezdi
iyi ki beyin göçü yapmýþsýn burada herkes prof.
1995-1996 eðitim öðretim yýlýnda üniversitelerde 6 bin 719 profesör, 3 bin 674 doçent, 6 bin 355 yardýmcý doçent olmak üzere toplam 16 bin 748 öðretim üyesi varken þimdi 36 bin 740 profesör,23 bin 933'ü doçent, 44 bin 741'i doktor öðretim üyesi toplam 105 bin 414 öðretim üyesi sayýsýna yükselmiþ. deniz hocam dan alýntýdýr bu kýsým
Her kente bir Üniversite kurulunca öðretim üyesi ihtiyacý doðuyor iþlerin yürütülebilmesi için.
Bu amaçla görevde yükselmeler epey hafifletildi. Üniversite yükselmek için yayýn yapmak gerekiyor. Bu amaçla bir sürü online PARALI kitap yayýn yapan þirket kuruldu.
Herkes kolayca yükselecek hale getirildi.
Ancak bunun bir amacý da bu üniversitelere ATANMIÞ rektörlerin dünya görüþüne göre eleman alýnmasýydý. Zira, kendi görüþündekiler týpký mülakat olayýndaki gibi sayýlarý yok denecek kadar azdý. O nedenle kriterler gevþetildi ve 200 küsur devlet üniversitesinde buna benzer þekilde örgütlenme oluyor muhtemelen. Diðerleri ise aðzýnda kuþ tutsa Dekan, Rektör makamlarýna yükselme olanaklarý bulunmuyor.
Tanýdýklarýmdan biliyorum bazýlarýnda koþularý uygun olsa bile ASLA prof, doçent ünvaný bile alamýyorlar. Bunun akademide olmasý çok acý. Biri vergisini ödüyor, askerliði tam zamanlý yapýyor, hiçbir þeysin, adam 20 gün bedelli yapýp önüne tüm makamlar seriliyor. BU sosyolojik parçalanmaya doðru gidebilir. Gençler bu nedenle çok umutsuzlar. Yani zeki olsan da bilgi sahibi olsan da deðerinin bilinmeyeceði onlarý yurtdýþýna itiyor.
TV lerde yrd. doçent olarak saçma sapan yorumlar yapan tam yalama biri bu sayede önce doçent, sonra prof, hemen sonra da rektör olabildi.
Anadolu da öðrencisi olmayan bir bölümde bir sürü prof var. Üstelik bunlardan bazýlarý lisans mezuniyetleri o bölümde bile deðil. 40 öðrenci alan bir bölümde 17 prof olan bölüm var. Sýradan bir orta okulda bile norm kadro nedeniyle bir fen öðretmeni varken diðeri atanamaz. Yani iþin çivisi çýkmýþ durumda.
Rektörler atanarak geldiði ve görev süresi dolduðunda muhtemelen, vekillik, danýþmanlýk, kamu þirketlerinde yönetim kurulu üyeliði gibi sevdalarýn peþinde olduklarýndan siyasetle çok fazla iç içeler. Akademik-idari personel alýmlarýný ihtiyaç doðrultusunda olmayabiliyor, benim kýzým mezun oldu iþ arýyor, bizim yeðen þu alandan diplomasý var onu bir yerleþtirsek gibi iþlerle uðraþýlmýyor mu merak ediyorum?
Son düzenleme : virtue; 16-12-2024 saat: 12:30.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri