Peki BRF iin Banvit markas ne ifade ediyor?
Banvit markas her ne kadar beyaz et ile zdelese de 1968 ylnda yem reticisi olarak faaliyetlerine balayan irket 1984'te pili eti retimine gei yapt. 2011 yl itibariyle de hindi eti ve ardndan ileri ilenmi hazr gda retimine balad.
2005 ylndan itibaren kademeli olarak krmz et sektrne de giri yapan Banvit, salam, sosis, sucuk gibi arkteri rnlerinin yansra kfte, dner, kebap gibi gda rnleri ile schnitzel, nugget, cordon bleu gibi kaplamal rnler de retiyor.
irket besicilik ve krmz et yatrmlarna paralel olarak 2005 ylnda bykba yem retimine de balad.
Entegre bir retim modeline sahip olan Banvit'in be besleme, drt kulukahane ve be de retim tesisi bulunuyor.
irket, BRF'ye satlmadan nce mevcut rn portfyne hamur ii ve porsiyonluk hazr yemeklerin de eklenmesini planlyordu. Bu projenin devam edip etmeyeceini hep birlikte greceiz.
Romanya’da da yatrm hamlesi gerekletiren Banvit, Birleik Arap Emirlikleri ve Dubai’de gerekletirdii sat ve pazarlama yatrmlaryla Krfez lkelerinde de kendi markasyla tketicilerine hizmet veriyor.
Banvit ayn zamanda KFC Trkiye gibi baz uluslararas fast food firmalarnn Trkiye operasyonlarnn da beyaz et tedariini gerekletiriyor.
Trkiye'nin en byk 500 byk sanayi kuruluu listesinde yer alan irket, son aklanan listede 1 milyar 886 milyon liralk ciro ile 44'nc srada yer alyor.
Hatrlanaca zere 2011 ylnda Banvit'in yzde 16's Birleik Arap Emirlikleri merkezli Aabar Investment irketine satlmt.
Tm bu bilgiler nda BRF hem Trkiye pazarnda hem de yakn corafyada-zellikle helal et tarafnda- sahip olduu pazar payn nemli lde artrmay planlyor.
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Yer mleri