http://www.hisse.net/topluluk/showth...55#post1573655
haftalýk hisse yarýþmamýza kurallara uygun
3 hisse seçin 1 hafta yarýþalým.
bir halt olacaðý yok.
Bu tavuktan aldým.Hayýrlýsý.ayhan53 ne yarismaymis her formda ayný sey
Lenovo P70-A cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn Bodrumx ilk bakýþta yazdýklarýnýz mantýklý görünüyor.Yazýnýzý benim cevaplandýrmamýn nedeni sorunuzda saklý.
Efe 571' in ben deðil biz diye yazmasýnda saklý. Efe571 benim arkadaþým hemþehrim birlikte çalýþýrýz. Japonya satýþýndan elbette makul bir ciro beklerim.
2018 de tüm kar artýþ beklentisi japonya pazarý olamaz.
Japonya pazarý sadece 2018 de ki ihracat artýþý beklentimizi kuvvetlendiren dayanaklardan birisidir.
Þirketin hücrelerine kadar inip inceleyelim
2 misli 2018 karý beklentisi için iki misli ciroya ihtiyaç yoktur.
Þimdi 2016 /3. Ç ile 2017/3.Ç. rakamlarýna bakalým.
Net satýþlardaki artýþ % 32 iken
FAVÖK % 157
Net kar ise % 387 artmýþtýr.
Yurt içi satýþlarý % 24 artmýþken
Yurt dýþý satýþlarý % 97 artmýþtýr
Sahip deðiþmiþ ve bu sürecin en az yarýsýna damga vurmuþtur.
Banvit eski tat koku ve lezzetini kaybetmiþ tir. sebebi ise sanýrým
tavuklar daha kýsa sürede ve daha kilolu olarak kesimlik hale gelmiþtir.
Tuik verilerine göre kilo ve adet bazlý rakamlara bakýlýnca adet baþýna kilo artýþý görülüyor.
2017 kasýmýnda 2016 Kasýmýna kýyasla kesilen tavuk sayýsýndaki artýþ oraný %17.9 iken
2017 kasýmýnda 2016 Kasýmýna kýyasla kesilen tavuk eti miktarýndaki (ton) artýþ oraný %20.2 olmuþ.
Ayrýca daha ucuz yem tedarik edilerek yada üretilerek maliyetler düþürülmüþ ve bunun sonucunda Favök kar marjý yükselmiþ karýda mislen artmýþtýr.
Finansal borçlar azaltýlmýþ yeniden yapýlandýrýlmýþ ve kur artýþýna raðmen
2016 yýlý finansal borçlar 66 milyon tl iken
2017 yýlý Finansal borçlarý 50.7 milyon tl ye inmiþtir. (2018 de bu rakam daha da aþaðýda olacaktýr.)
Bunun sonucunda 3. Ç. itibariyle Net kar mislen ve mislen artarak 45 milyon tl den 218 milyon tl ye çýkmýþtýr.
Devamýný akþam yazacaðým inþallah.
Altýn çamura düþtüðünde altýn olarak kalýr
Bir gün gelir bir yaðmur onu tekrar ortaya çýkartýr
Ve o zaman sadece ayakta kalanlar ve sabredenler onu kazanýr.
ssss
Net kar
Syncelik üstadým, bu japonya iþini ben mi kaçýrdým hiç haberim yok bu ihracat iþinden. Þirketten resmi bir açýklama yok bildiðim kadarýyla.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben japonya iþinin çok büyütüldüðünü düþünüyorum.. Þöyle ki japonyaya ihracat vizesi alan þirketler aþaðýdadýr.. Yani ben þirketin ortaðýyým neden olumsuz yazýyorum diye sorgulayabilirsiniz ama yýlsonu bilançosunun minimum 300 milyon beklendiði noktada bilançoya göre olmasý gereken fiyata göre ben fiyatlama beklerim. Nitekim aracý kurumuma bu þirketin raporunu neden yayýnlamadýklarýný sorduðumda gýda sektörü analistlerinin hisse fiyatýnýn çarpanlarýna göre ucuz olduðunu ancak hissenin sahipli olmasýndan dolayý bir çok aracý kurum gibi onlarýn da hedef fiyat vermekten çekindikleri bilgisini aldým.. Þimdi varsayalým 12 aylýk bilanço 500 geldi.. Geldi de geldi.. Tahta sahibi istemediði sürece 1 kuruþ artmaz maalesef.. Ama hisse fiyatý hissenin verilerine göre ucuz olduðundan öteye gidilmiyor.. Hisse mutlaka hak ettiði fiyata gelecektir ama benim gibi 3 aydan beri tutanlar için zaman kaybýndan öteye geçemiyor.. Þirket maalesef kötü niyetli bence hatýrlayýn rusya'dan sýnýrdan dönen antibiyotik miktarý fazla olan ürünler vardý. Þirketi aradým bizim ürün var mý diye.. Yok dediler o zaman dedim açýklama yapýn týk yok.. Zaten Rusyaya mal vermiyormuþ þirket.. Yaa kardeþim basýnda çýkan haberlere göre firmamýzýn bir baðlantýsý yoktur haberi yollamak zor mu.. Neyse Japonyaya ihracat vizesi alanlar.. Abalýoðlu Yem Soya ve Tekstil San AÞ., Akdeniz Toros Et ve Et Mamülleri San. Ve Dýþ Tic. AÞ., Akyem Adana Yem Yað. Biodizel Tarým ve San. Tic. AÞ., As Tavukçuluk Tarým Ýþlt. San. Ve Tic. Ltd. Þti., Banvit Bandýrma Vit. Yem San. AÞ., Beypi Beypazarý Tarýmsal Üretim Pazarlama San. ve Tic. AÞ. Bolu Kesimhane, BGN Gýda Oto. Eml. Paz. ve Dan. Ltd. Þti., Bolu Kalite Yem Sanayi Anonim Þirketi-Bolca Hindi, Bupiliç Entegre Gýda San. ve Tic. AÞ., C.P Standart Gýda San. Ve Tic.AÞ., Ege-Tav. Ege Tarým Hayv. Yatr. Tic. ve San. AÞ., Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. Ltd. Þti., Gedik Tavukçuluk Ve Tarým Ürün. Tic San AÞ, Güres Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AÞ., Haspiliç AÞ. Piliç Et ve Et Ürünleri Tesisi, Hastavuk AÞ. Piliç Kesimhanesi, Keskinoðlu Tavukçuluk ve Damýzlýk Ýþl. San. Tic. AÞ., Öznesil Entegre Tavukçuluk Ve Yem Sanayi Ticaret AÞ., Pýnar Ent. Et ve Un San AÞ., Sima Gýda Turizm Ýnþaat Sanayi ve Dýþ Ticaret Ltd. Þti., Þahin Tavukçuluk ve Yem Gýda Ýnþaat San. ve Tic. AÞ., Þen Piliç Gýda San. A.Þ., Yelkenler Tavukçuluk Taþ San. Tic. Ltd. Þti., Yemsel Tavukçuluk Hayvancýlýk Yem Hammaddeleri San. ve Tic. AÞ.
F8331 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Cevap için teþekkürler sayýn BodrumX. Fiyatlama konusunsa aynen sizin gibi düþünüyorum. Ve bu hissenin esas sýkýntýsý faaliyetler veya karlýlýk degil, fiyatlama olduðunu düþünüyorum.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bodrum x 'in
"Tahta sahibi istemediði sürece 1 kuruþ artmaz maalesef.. Ama hisse fiyatý hissenin verilerine göre ucuz olduðundan öteye gidilmiyor.. Hisse mutlaka hak ettiði fiyata gelecektir " sözlerine aynen katýlýyorum.
Patronun bu yýlki karlarý ile banka borcu ödeyeceði gerçeði önümüzde.
Banka borcu bitmek üzere olduðundan, 2018 yýlý karý,temettü getirecektir.
Patron bu karý bizle bölüþmek istemeyeceði için mümkün olduðunca hisseyi topladýktan sonra, baskýlamayý býrakacaktýr.
Bunun zamanýný önce Rabbim, sonra patron sonra da grafikçi arkadaþlar bilir en sonra da ben bilirim.
O zaman herkes de görüp saldýracaðý için zaman kaybýný göze alarak þimdiden sotaya yattým.
20 ay beklemeyi çok iyi bilirim þimdiden 2 ay oldu. (20 Kasým 2017) 2019 Aðustosu bir yerlere not alýn.
2017 yýlý ilk çeyrek ,2. ve 3.çeyrek blançolarý ný sýrasý ile yazalým. Arkasýndan 4. çeyreði tahminen yazayým.
Toplam satýþ (milyon tl)... 570..........675..............641.........?620
Ýç satýþ (milyon tl)......... 510..........600..............546.........?500
Ýç satýþ (milyon tl)........... 60...........75................95..........?120 (hem trend hemde kur artýþý etkisi ile)
Maliyetler (% olarak).........79,3........74,2..............72,7 .......?72
Faaliyet gideri (% olarak)....9,6..........8.4...............8,7..... ...? 9
FAVÖK marjý (% olarak).....11,1........17,3..............18,6.... ...?19
Son çeyrek FAVÖK karý 0,19x620=117,8 milyon tl son çeyrekte gelir
3 çeyrekte toplam faliyet karýmýz 299,2 idi
FAVÖK=299+118=417 milyon tl esas Faliyet karýmýz olur.
DÝKKAT bu kar net kar deðildir
bunun üstüne diðer gelir giderler, finansman gelir giderleri,yatýrým gelir giderleri ve vergiler gelecek
örneðin son blanço 299 dan 218 e inmiþti.
þimdi ne olur ne kadar indirirler artýk namuslarýna kalmýþ o nedenle net kar tahminimi yazamýyorum.
ssss
Yer Ýmleri