Originally Posted by
yýldýrýmkýta
doðrudur dediðiniz gibidir.
benim demek istediðim her dönem faiz giderleri var bu refinasman kredisi çekilerek borçlar kapandý burda bir erken ödemeden dolayý faiz geliri oluþtu ve yeni çekilen krediden dolayý faiz gideri aradaki olumsuz fark ne kadar olabilir. ( yeni çekilen kredinin tutarý ile alakalý bir rakam yok sadece mevcut krediler için çekmiþlerse çok fazla bir sýkýntý yok ama yüksek bir rakam çekmiþlerse iki aylýk faiz gideri bile bizim tahminlerimizi alt üst edebilir. ) YTD
çektikleri kredilerin üzerinde herhangi bir teminat vermemiþ olmalarý ,geçmiþin aksine þirketin çok rahat borçlandýðýný dolayýsý ile faiz miktarýnýn geçmiþe göre daha az olacaðýna yormamýz gerektiðine inanýyorum...malum 2016 yýlýnda dahi yýllýk 50-100 milyon zararlar eden bir þirket idi...tabi o zaman çektiði kredilerin tümü teminatlý idi..þirket düzlüðe çýkýnca artýk bankalar bu teminatý istemiyorlar...
þirket olarak kredibiliteniz yükselmiþ ise daha uygun þartlarda kredi çekebiliyorsunuz...buda sizin finansman giderlerinizi çok kýsar...
ben o paylaþýmý þirketin geldiði aþamayý göstermek amacý ile paylaþtým...bir zamanlar zarar eden þirket fiyatý 2 tl iken þu anda karlý olunca 19,78 tl...:kahkah: herþey temeldir dostlar...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri