Originally Posted by
Red Kid
Darý ambarýnda sanmayalým kendimizi. Açýkçasý ben tek haneli kara razýyým. Þartlar geçen seneki gibi deðil. Biraz daha ortadan bakalým. Sonra hayal kýrýklýðý yaþamamak için...
E5803 cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende senin ile ayný fikirdeyim...hem üreticilerine yaptýklarý zam (ki daha önce sektörün içinde olan bir arkadaþ çeyreklere 17,5 milyonluk bir yük getireceðini söylemiþti...) bunun yanýnda artan yem fiyatlarý gelecek ilk çeyrek karýn çok da iyi olmayacaðýný iþaret ediyor..
ama son aylarda gelen tuik verilerinde tavuk üretiminin düþtüðü görülüyor böyle bir durumda tavuklarýn fiyatlarýnýn artmasýna zemin hazýrlanýr...2017 son çeyreklerde bir ara tavuk fiyatlarýný 5,75-6,00 civarlarýnda olduðunu hatýrlýyorum...2018 ilk çeyrekte ise genel olarak fiyatlar 6,25 tl lerde olduðunu hatýrlýyorum...demek ki %5 lik bir zam yapýlmýþ...650 milyonluk ciroda bu oranlý zamýn getirisi yaklaþýk 32,5 milyon tl dir...iþte bu miktar aþaðý yukarý üreticilere yapýlan zamý da yemlerdeki fiyat artýþýný da kafa kafaya karþýlar görünüyor...
o yüzden de orta þekerli bir bilanço bekliyorum...ama tahta yapýcýlar bilançoyu þimdiden bildikleri için ya ilk çeyrek karýn iyi olduðu haberini almýþlar yada ikinci çeyreðin iyi olacaðýnýn beklentisini þimdiden alýyorlar...hissenin bariz bir þekilde toplanýp çýktýðý görülüyor...zaten son bir haftadýr bunu açýk açýk söylüyoruz...
yine de borsada herþey mümkündür alacaklarýn iyi bir strateji ile ve kademeli alýmlarý uygun olurdu...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri