büyük patron yeniden yapýlanma sürecinde bazý avrupa tayland ve arjantýndeki birimleri satma kararý almýþ
brezilya asya ve banvýt gibi müslüman ülkelere odaklanacakmýþ.
büyük patron yeniden yapýlanma sürecinde bazý avrupa tayland ve arjantýndeki birimleri satma kararý almýþ
brezilya asya ve banvýt gibi müslüman ülkelere odaklanacakmýþ.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Dostum kusura bakma ama 21-22 arasýnda senle tanýþtým.. Ne olur yazma bu þekilde.. Yani 21-22 fiyatlarda ne yazýyorsan aynýsýný yazýyorsun.. Mahvetti bizi bu.. Bir de IRAK gümrük vergilerini artýrmýþ.. Ben bu banviti 17 den sattým.. Satacaðým zaman arkadaþlarým yalvardý satma satarsan arkasýndan bakarsýn diye.. Ýyi ki satmýþým.. Bir daha ne zaman alýrým..? 5-6 lira arasýnda belki alýrým.. Ayýk olun.. Ezbere konuþmayýn lütfen
F8331 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Tamam dostum...artýk yazmayacaðým...en azýndan almadýðým sürece yazmayacaðým...ben hepimize baþarýlar diliyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Sýka sýka suyunu çýkarmýþlar.cep to cep iþlemler..
Migros rafýna giriyormuþ.ciro patlayacak.baskýya devam ederse mal kaybeder artýk.hadi bakalým..
Ytd
Soya ve soya yemi düþüþ nedeni ticaret savaþý kaynaklý sanýrsam. Bu bizim için iyi. Bakalým spek efendi bugün ne yapacak.
Tavukta Irak oyunu
Irak'ýn tavuk ihracatýnda vergiyi yüzde 10'dan yüzde 50'ye çekmesine Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ýhracatçýlarý Birliði Baþkaný Bedri Girit'ten çarpýcý bir yorum geldi. Bunun perde arkasýnda baþka bir þey olduðunu öne süren Girit, ''Koz olarak kullanýlmak üzere ortaya atýlan bir pazarlýk malzemesi olduðunu düþünüyorum." dedi
Kopyala 06 Temmuz 2018 18:48
Yazdýr
Tavukta Irak oyunu
Girit, yaptýðý açýklamada, kanatlý eti ve yumurta sektöründe ihracatýn oldukça iyi gittiðini, miktar bazýnda yüzde 17 artýþ görüldüðünü ancak birim fiyatlardaki gerileme nedeniyle deðer bazýnda artýþýn bu seviyenin gerisinde kaldýðýný belirtti.
Sektörün ihracatýnýn yüzde 80-85'inin Irak'a yapýldýðýna iþaret eden Girit, Irak'ýn, yerel ürünleri koruma ve ulusal sanayiyi geliþtirme anlayýþý çerçevesinde 5 Aðustos'tan itibaren tavuk ürünlerinden aldýðý gümrük vergisini yüzde 10'dan yüzde 50'ye yükselteceði yönünde açýklamalarda bulunulduðunu hatýrlattý.
KOZ OLARAK KULLANACAKLAR
Irak'tan gelen bu açýklamanýn sektörde þaþkýnlýða neden olduðunu dile getiren Girit, þöyle devam etti:
"Ek gümrük vergisi açýklamasý bana göre bir karar deðil, proje. Bunu çok uygulanabilir bulmuyorum. Irak'ýn piliç eti üretimi oldukça düþük. Gümrük vergisini ithalatçý verir ama bedelini halk öder. Bu karar Irak'ta halkýn daha yüksek fiyatla piliç eti yemesi anlamýna geliyor. Dolayýsýyla bu bizim bildiðimiz mantýða ters. Bunun perde arkasýnda baþka bir þey var. Koz olarak kullanýlmak üzere ortaya atýlan bir pazarlýk malzemesi olduðunu düþünüyorum."
Girit, karara gerekçe olarak gösterilen yerli sanayiyi geliþtirme konusunda Irak'ta baþlatýlmýþ bir program ya da verilen bir destek duymadýklarýný da ifade etti.
JAPONYA PRESTÝJ PAZAR
Yumurta tarafýnda ise herhangi bir sýkýntý gözükmediðini, yine Irak aðýrlýklý olmak üzere ihracatta artýþýn devam etmesini beklediklerini anlatan Girit, kanatlý eti sektörü açýsýndan Japonya'ya ihracatýn baþlamasýnýn dikkate deðer olduðuna iþaret etti.
Japonya'nýn kanatlý eti ihracatý yaptýklarý en yüksek standarda sahip ülke olduðunu anlatan Girit, "Japonya bizim için prestij bir pazar ancak bu ülkeye ihracatýn artmasý için sürece ihtiyaç var. Sipariþler devam ediyor. Henüz arzu ettiðimiz düzeyde deðil ama sabýr isteyen bir pazar." diye konuþtu.
KANATLI ETÝNDE ORTADOÐU, SAKATATTA UZAKDOÐU
Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi verilerine göre Türkiye'nin kanatlý eti ihracatý, yýlýn ilk yarýsýnda geçen yýla göre miktar bazýnda yüzde 17 artýþla 213 bin 652 tona, deðer bazýnda ise yüzde 11 artýþla 254 milyon 215 bin dolara ulaþtý. Ýhracatta ilk sýrayý 136 milyon dolarla Irak aldý. Türk Cumhuriyetleri, Ortadoðu ve Afrika ülkeleri ette, Hong Kong, Vietnam ve Tayvan ise sakatatta ön plana çýkan pazarlar oldu.
Yumurtada ise yýlýn ilk yarýsýnda geçen yýlýn ayný dönemine göre yüzde 15 artýþla 208 milyon dolarlýk ihracat gerçekleþtirildi. Bu dönemde ihracatýn önemli bölümü Irak'a yapýlýrken Azerbaycan, Libya, Katar, Birleþik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan en fazla yumurta gönderilen ülkeler arasýnda yer aldý.
Anadolu Ajansý
Bu haber 3,823 defa okundu.
Yer Ýmleri