Bir başka önemli konu da, Satışların kimliği değişmeye başladı. 2016/ 9 aylıktan 2017/ 9 aylığa kadar iç satışlar 789 m dan %48 artışla 1170 m. a çıkarken, dış satışlar 66 m. dan 135 m. a çıkmış. Sonuç olarak dış satışların oranı bir yılda %8,3 den % 11,5 e yükselmiş.

Aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi dış satışların oranının artması kar marjının da yükselmesinde ki etkenlerden birisi.Marjın yükselmesinde, maliyetlerin düşmesindeki en büyük etki bence yönetimin işi bilenlerin eline geçmesi.

Favök marjları.........2016/3. Ç ..........2016/4. Ç..............2017/1.Ç. ...........2017/2. Ç. .................2017/3.Ç.............................
Maliyet giderleri %...81,1..................79,7.................... ...79,3....................74,2................... .......72,7...................................
Faliyet giderleri %....9,6....................10,5.................. ......9,6.....................8,4................. ...........8,7....................................
Favök kar marjı %....8,1.....................9,9.................. .......11,1...................17,3................ ..........18,6..................................

Görüldüğü gibi bir yılda kar marjımız % 8,1 den %18,6 ya yükselmiş. tahminim %22 leri 2018 de görebiliriz.
tek çeyrekte seneye bu zamanlar 1000 milyon tl ciro (150 m.' u dış satış)ve 220 m. tl Favök karı ve 100 m. altında finansal borç hedefliyorum.

Sonuç olarak blançoda gördüğüm güzellikler;
1-Hazır değerleri artmakta
2- Borçları azalmakta özellikle finansal borçlar azalmakta
3-satışlar artmakta özellikle dış satışlar artmakta
4-Maliyetler ve faliyet giderleri % olarak azalmakta
5- Favök marjı yükselmekte
6-Net kar/ favök kar oranı yükselmekte

Bu günkü hareketler çok kıymetli malları, ele geçirmek için oluyor. Yavaş silkeleseler dökemeyecekler o nedenle silkelemeler de sert oluyor tıpkı 5 tl den 10 tl ye giderken olduğu gibi.
Bunları kısacılar düşünsün.
Şirketin faliyetlerini yatırımlarını, stratejisini, planlarını varlıklarını bilen bir arkadaşımız bu bilgileri paylaşırsa hazıra konmuş oluruz. Ben sadece blançolardan okuyabildiklerimi paylaştım.
ssss