þu anda buralarý banvit için diplerdir dostlar...bunu bize iþlem hacmini dip yaparak banvit söylüyor...o yüzden de risk çok düþüktür...ben bu tür yerlerde toplanmasýndan yanayým...artýk aldýktan sonra da çýkmasý için sabretmek lazým...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Hisse.net Haftalýk Hisse Yarýþmasý'na kurallara uygun 3 hisse seçip katýlýn 1 hafta yarýþalým.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...51#post1364551
eski ama çok güzel bir haberi burada tekrardan paylaþmak istiyorum...daha doðrusu geçmiþte paylaþýlmýþ mýydý hatýrlamýyorum...her ihtimale karþýn ben tekrardan paylaþayým...
Kanatlý sektöründe 24 firmaya Japonya vizesi
Türkiye'de 24 firma Japonya'ya kanatlý eti ihraç etme yetkisi aldý. Sektör temsilcileri, Japonya'nýn, hakim pazar Irak'ta yaþanabilecek olasý kayýplarý telafi edebileceðini söylüyor.
Paylaþ Twitle
A+ a-
Kanatlý sektöründe 24 firmaya Japonya vizesi
Türk kanatlý sektöründen 24 firma, yýllýk 3 milyar dolar kanatlý eti ithal eden Japonya'ya ihracat için vize aldý.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ýhracatçýlarý Birliði Baþkaný Sinan Kýzýltan, "Japonya Tarým Orman ve Balýkçýlýk Bakanlýðý'nýn web sayfasýnda yayýnlanan listeye göre 24 firmaya ait 30 üretim tesisisin Japonya'ya kanatlý eti ihracatýnýn yolu açýlmýþ durumda. Ýhracatýnýn üçte ikisini Irak pazarýna yapan Türk kanatlý sektörü, Japonya'ya ihracatýn açýlmasýyla birlikte hâkim pazar riskinden de kurtulmuþ olacak, 130 milyon nüfuslu ve titizliðiyle bilinen Japonya'nýn ithalata baþlamasý diðer ülkeler için de referans olacak" dedi.
"JAPONYA REFERANS BÝR PAZAR"
Japonya'nýn gýda güvenliði uygulamalarý konusunda dünyanýn en hassas ülkelerinden biri olduðu bilgisini veren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ýhracatçýlarý Birliði Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bedri Girit ise, Japonya'ya Türk kanatlý sektörünün ihracat kapýsýnýn açýlmasýnýn sektör için dünya genelinde referans olacaðýna vurgu yaptý.
Girit, kanatlý sektörünün, 2014 yýlýnda yakaladýðý 1 milyar 75 milyon dolarlýk ihracat rakamýný Japonya'ya ihracat motivasyonu ile 2018 yýlýnda geçmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.
SEKTÖR TEMSÝLCÝLERÝ JAPONYA YOLCUSU
Sektör temsilcileri, Japonya'ya ihracat vizesi alýnmasýnýn ardýndan 6-9 Kasým 2017 tarihleri arasýnda Tokyo'ya giderek Japon ithalatçýlar ile ikili görüþmeler gerçekleþtirecek.
2014 yýlýnda 1 milyar 75 milyon dolar ihracat gerçekleþtiren Türk kanatlý sektörünün ihracatý 2015'te 726 milyon 936 bin dolar ve 2016'da 664 milyon 369 bin dolar olmuþtu. 2017 yýlý Ocak- Eylül döneminde ise ihracat 701 milyon 115 bin dolar olarak kaydedildi. Türk kanatlý sektörünün ihracatýnda Irak, 475 milyon dolarlýk tutarla zirvede yer alýrken, Suriye 38 milyon 665 bin dolar ve Hong Kong 33 milyon 987 bin dolar ile öne çýkan ülkeler oldu. Sektörün Japonya motivasyonu ile kýsa sürede 1 milyar dolar barajýný yeniden aþmasý bekleniyor.
Ýhracat vizesi alan firmalar þöyle:
"Abalýoðlu Yem Soya ve Tekstil San AÞ., Akdeniz Toros Et ve Et Mamülleri San. Ve Dýþ Tic. AÞ., Akyem Adana Yem Yað. Biodizel Tarým ve San. Tic. AÞ., As Tavukçuluk Tarým Ýþlt. San. Ve Tic. Ltd. Þti., Banvit Bandýrma Vit. Yem San. AÞ., Beypi Beypazarý Tarýmsal Üretim Pazarlama San. ve Tic. AÞ. Bolu Kesimhane, BGN Gýda Oto. Eml. Paz. ve Dan. Ltd. Þti., Bolu Kalite Yem Sanayi Anonim Þirketi-Bolca Hindi, Bupiliç Entegre Gýda San. ve Tic. AÞ., C.P Standart Gýda San. Ve Tic.AÞ., Ege-Tav. Ege Tarým Hayv. Yatr. Tic. ve San. AÞ., Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. Ltd. Þti., Gedik Tavukçuluk Ve Tarým Ürün. Tic San AÞ, Güres Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AÞ., Haspiliç AÞ. Piliç Et ve Et Ürünleri Tesisi, Hastavuk AÞ. Piliç Kesimhanesi, Keskinoðlu Tavukçuluk ve Damýzlýk Ýþl. San. Tic. AÞ., Öznesil Entegre Tavukçuluk Ve Yem Sanayi Ticaret AÞ., Pýnar Ent. Et ve Un San AÞ., Sima Gýda Turizm Ýnþaat Sanayi ve Dýþ Ticaret Ltd. Þti., Þahin Tavukçuluk ve Yem Gýda Ýnþaat San. ve Tic. AÞ., Þen Piliç Gýda San. A.Þ., Yelkenler Tavukçuluk Taþ San. Tic. Ltd. Þti., Yemsel Tavukçuluk Hayvancýlýk Yem Hammaddeleri San. ve Tic. AÞ."
http://www.milliyet.com.tr/kanatli-s...onomi-2530259/
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Sektörün Japonya motivasyonu ile kýsa sürede 1 milyar dolar barajýný yeniden aþmasý bekleniyor.
yukarýdaki yazýnýn en güzel ve en can alýcý cümlesi budur....2017 9 ay içinde ihracat 701 milyon dolara ulaþmýþ diyor...bu hesap ile 2017 yýlýnda 930 milyon dolara ulaþmasý beklenir...2018 yýlýnda ise 1 milyar dolarýn üzerine çýkmasý bekleniyor...2016 yýlýnda 664 milyon dolarmýþ ihracat...
yani gittikçe daha iyiye giden bir ihracat rakamlarý var...artan dolarýn banvittin ihracatýndan dolayý çok olumlu etkilemesini bekliyorum...
Sayýn keko, geçenlerde banvitin bilançosundaki verilerle bir hesaplama yapmiþtým. Ýhracata giden beyaz etin kg fiyatý yaklaþýk 5.3x tl ye denk geliyordu. Ýçerde biz parakende olarak bu fiyata alýyoruz. Birde ihracat teþviki vergi iadesi gibi avantajlarý da hesaba katarsak artan ihracat rakamlarýnýn banviti ne kadar olumlu etkileyeceðini daha iyi analiz edebiliriz.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri