BANVT - Banvit

Originally Posted by
syncelik
Ãretici grevi ile ilgili en önemli söz
Koç "İki yıldan beri her tavuktan 14 KrŠzarar ediyoruz." demesidir.
bu rakamı söylediklerine göre bu üreticler tavuk yemine paramı veriyorlar, yada iÅçi çalıÅtırıp iÅçi ücretleri nedeniyle mi zarar etmekteler?
Konunun Banvitle henüz ilgisi ne kadar? Banvit biraz daha Kuzeyde kalıyor.
Banvitin sitesinde
"Banvit için broiler yetiÅtiriciliÄi yapan üreticilerin tamamı sözleÅmeli olup, kümesler kendilerine aittir. Bu bakım iÅi karÅılıÄında, teslim ettikleri âcanlı piliç kilogramıâ üzerinden ücret alırlar. Yani alacakları ücret, teslim ettikleri piliçlerin performanslarına göre deÄiÅir. Halen 470 adet sözleÅmeli broiler üreticisiyle çalıÅmaktayız. " yazılı.
Bu sözleÅmenin süresi ne kadar ?,bu çiftliklerde yapılmıŠolan yem bunkerlerin de Banvitin katkısı ne kadardır.?
"Banvit AŠçiftliklerinde yetiÅtirilen her piliç ve hindi, Banvit AÅ yem fabrikalarında üretilen yemlerle beslenir. " DENMEKTEDİR.
Benim çıkarımım bu hareketten Banvitin sözleÅmeler nedeniyle etkilenmeyeceÄi, hatta diÄer tavukçuların üreticilere yapacaÄı olası zammı satıŠfiyatlarına yansıtmak zorunda kalacaÄı ve bu süreçten Banvit'in olumlu etkileneceÄi yönündedir.
Bu hususta sizlerin yorumu nedir?
ssss
Mesajýnýzda Türkçe karakterler çýkmadýðý için þöyle böyle okuyabildim. Son paragrafýn son cümlesinde yazdýðýnýzý yazacaktým bende. Sektördeki bu olumsuzluk banvitin devam eden sözleþmeleri ve kendine ait çiftlikleri sebebiyle banvit için dezavantajdan çok avantaj olarak yansýyabilir. Sektörde diðer firmalar için maliyet artarken banvit için artmamasý ve tavuk fiyatlarýnýn artmasý sebebiyle banvit lehine bilançoya kar artýþý olarak yansýyabilir. Yani bu söylenen senaryo ekseninde böyle bir sonuç çýkar. Banvit diðer firmalar gibi taþeron üreticiler ile çalýþýp bu eylemlerden etkilenme ihtimali var ise tabiki söylediklerimizin tam tersi olur.
Edt : ekleme yaptým.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ben söylediklerimden sorumluyum, anladýklarýnýzdan deðil.
Stefan Zweig
Yer Ýmleri