Originally Posted by
balýkadam
Erpiliç ile banvit arasinda ki fiyat farkýnýn en önemli sebebi erpilicin kuru yolum yapmasý. Bir ara tv de kuru yolum tavuðun daha saðlýklý olduðu yönünde haber vardý. Bu sebeple tüketici 1 tl fazla verip kuru yolum a yöneliyor bence.
SM-G930F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende her piliç aldýðýmda nedense sürekli banviti tercih ediyorum....geçen gün yine aldým ve erpliç ile banvitin fiyat farkýný marketçi arkadaþa sordum...bana erpliçin tadý daha güzeldir dedi...geçmiþte bizim hanýmda þen piliç lezetlidir diyordu ama açýkçasý ben pek fark etmiyorum...
eðer gerçekten de fark ediyorsa bence banvitin de bu yolu tercih etmesinde fayda var...birinin fiyatý 8-8,5 tl civarlarýndayken birinde ise fiyat 6,25 tl dir...bu iþlemi yapsa ve fiyatýný 7,75 dahi yapsa bence banvit tanýndýðýndan dolayý banvit tercih edilir...
aslýnda çok da fiyat düþüþleri þirketin itibarina iyi gelmiyor....insanlar hep en iyisi en pahalýsýdýr diye düþünüyor...
geçmiþte market iþletmiþtim...satýþlarý artýrmak için herkesin kullandýðý ekmeði kampanya yapýp piyasanýn neredeyse yarýsýndan satýþ yapmaya baþladým...ama sonra bir de baktým ki ekmek satýþlarý düþüyor ayrýca müþteri de kayýp ediyorum...insanlarýn kafasýnda eðer fiyat düþükse vardýr bir hilesi diye düþünüyorlar....
iki üç haftada ekmek satýþlarým neredeyse yarýya inince geç jetonum düþtü...sonra hemen fiyatý önceki seviyeye çektim...son aldýðým banvit alýþ veriþinde de marketçi arkadaþýn önyargýlarýnda dahi erpiliç daha kalitelidir ki pahalýdýr fikri vardý...
bence fiyatýný erpliç ile ayný veya yakýn seviyeye getirirse imajý daha iyi olacak...market örneðinin benzeri bizim hastanedede geçerlidir...muayene ve tetkik farklarý artýrýldý müþteri daha çok arttý...insanlar kalitelidir ki fiyatý yüksektir diye düþünüyor...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri