Originally Posted by
Red Kid
Bana gülmüþtünüz. Dostum o güçlü elleri de çok uzun zamandýr görmüyorum. Hala ayný fikirde misiniz?
Dostum bir ara çok güzel tepki verdi ve isteyene de satýþ fýrsatý verdiler.(14 tl den 17,8 tl civarlarýna kadar )..ama sonradan döviz çok çýktý ,endeks de çok geriledi...belki de ilk etapta haklý çýkmýþ olabiliriz ama daha sonra haksýz duruma düþmüþüzdür...
banvite genel olarak baktýðýmýzda ikinci çeyreklerde döviz çok aþýrý çýktý ,döviz bazlý yem fiyatlarý haliyle arttý buda maliyetleri yükseltti....bunlar bardaðýn boþ kýsmý...dolu olan kýsmý ise ikinci çeyreklerde genelde ciro artar, tüm tavuk kilo fiyat 7 tl ile çeyreklere girerken dönem sonunda fiyat 8 tl ye dayandý...%15 lik bir zam var ...kanat fiyatlarý ise basýna yansýdýðýna göre 13 tl lerden 18 tl lere çýkmýþ...%40 civarý da orda zam olmuþ..
normalde son bir kaç yýla baktýðýmýzda dövizler birinci çeyrekten sonra hep inmiþtir..eðer geçmiþ yýllar gibi inseydi son yapýlan tavuk zamlarý banvite çok yarayacaktý...ama bu yýl siyasi ve ekonomik nedenler ile döviz arttý ve buda yapýlan zamlarýn etkilerini ne yazýk ki törpüledi...
ikinci çeyrekteki karlar her halükarda birinci çeyrekten iyi olacaktýr ama krizden önce beklediðimiz karlara ulaþmasý çok zor...ikinci çeyreklerde 40-50 milyon civarý bir kar ancak gelebilir diye düþünüyorum...durum böyle devam ederse yýl sonunda ancak 100 milyon civarý kar getirebilir...
ama iyi bir hükümet kurulursa ve döviz hýzlýca aþaðý inerse vede mýsýr ve soya gibi yem ürünlerinin üretimi artar ve fiyatý aþaðý inerse o zaman karda da iyileþme olacaktýr..
bu yýl ne yazýk ki banvit için pek de hoþ bir yýl olmadý..hammadde (yem ) fiyatlarý çok yükseldi...artýk þartlarýn düzelmesini görmek lazým...ciro olarak hala çok iyidir bu cirolardan kar üretebilmesinin ilk þartý maliyetlerin aþaðý inmesidir..
teknik olarak ise banvit ne zaman ki çok inmiþse akabinde endeksin iyileþmeye baþladýðý ilk vakitlerde sýð olmasýnýn etkisi ile rahatlýkla sert alýþ tepkileri üretebiliyor...týpký geçen sefer 12,00 lardan 13,50 lere kadar verdiði tepki gibi..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri