RTE tavuk etini ithal etmesin enflasyonu azdýrmasýnlar diye bu sefer de...Tanzimde ucuza tavuk satmasýn sonra...
RTE tavuk etini ithal etmesin enflasyonu azdýrmasýnlar diye bu sefer de...Tanzimde ucuza tavuk satmasýn sonra...
çeyrek cirosu 800 milyonlara varmýþ bir þirket ürünlerine %5 zam dahi yapsa 40 milyon ekstra kar edebilir...buna uygun piyasa vardýr diye düþünüyorum..gerçekten de bir çok ürünün fiyatý çok aþýrý çýktý..piliçin fiyatý üç yýldýr yatay seyirdedir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
KAP *** BANVÝT BANDIRMA VÝTAMÝNLÝ YEM SANAYÝÝ A.Þ. *** BANVT *** Özel Durum Açýklamasý (Genel)
, Rekabet Kurumu?nun beyaz et sektörü Soruþturmasý ile ilgili kararý
Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi? : Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi : 02.08.2017
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý? : Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Açýklama
BANVÝT BANDIRMA VÝTAMÝNLÝ YEM SANAYÝÝ Anonim Þirketi ("Banvit" veya "Þirket"), Rekabet Kurumu (“RK”) tarafýndan
Türkiye’detavuk eti üretimi ile ilgili rekabet kurallarýný ihlal ettiði iddiasýyla Þirket hakkýnda bir soruþturma
(“Soruþturma”)baþlatýldýðýna, bu Soruþturma kapsamýnda RK tarafýndan 14 Mart 2019 günü kýsa kararýn açýklandýðýna ve
Banvit’etoplam 30.518.617,48 TL tutarýnda idari para cezasý verildiðine dair hissedarlarýný ve kamuoyunu
bilgilendirmekamacýyla bu özel durum açýklamasýný yapmýþtýr. Gerekçeli kararýn 2019 yýlý içinde açýklanmasý
beklenmektedir.Bu durumun bir sonucu olarak, Banvit (bu karar için yargý yolu açýk olmakla birlikte) idari para
cezasýnýsüresi içinde ödeyecek olmasý sebebiyle, 2019 yýlýnýn ilk çeyreði için söz konusu tutarý kayýtlarýna gider
olarakyansýtacaktýr. Ödemenin, gerekçeli kararýn teblið edilmesinden itibaren 30 gün içinde yapýlmasý durumunda %25
indirimuygulanacak ve indirimden sonraki tutar gider olarak kaydedilecektir.Soruþturmaya konu olan dönemin büyük
kýsmýnýn,Banvit’in BRF tarafýndan satýn alýnmasýndan önce olduðu dikkate alýnmalýdýr.Banvit bu karara iliþkin yasal
haklarýnýkullanacak ve yargý yoluna baþvuracaktýr. Ayrýca, bu açýklamada anýlan Soruþturma ile ilgili önemli
geliþmelerihissedarlarý ve kamuoyu ile uygun ve gerekli þekilde paylaþacaktýr.
-KAP-
Böylece banvitin ilk çeyreðini de pert ettiler diyebilir miyiz? 30 milyon az para deðil sonuçta.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ben söylediklerimden sorumluyum, anladýklarýnýzdan deðil.
Stefan Zweig
%25 de indirim yapýldýðýnda geriye 23 milyon kalýyor..bu miktarý ödeyecek...aþaðý yukarý ilk çeyreðin karýný götürecek bu ceza...ilk çeyrekte de aþaðý yukarý o civarlarda kar edebilir banvit...ama asýl kar yapacaðý çeyrek 2. ve 3. çeyreklerdir...
ama bu kötü beklenti zaten satýn alýnmýþ idi...o yüzden de dikkat ederseniz olumsuz etkilenmedi...hatta þu anda bu belirsizlik ortadan kalktýðý için bir miktar artýdadýr da...
teknik olarak da zaten rsi bu gün itibari ile dibi görmüþtür ve bu gün yavaþ yavaþ dipten dönüþ iþaretleri vermektedir...banvit 2018 yýlý boyunca en kötü bilançoda dahi 10,30 desteðini pek aþaðý kýrmamýþ idi...defalarca da bu dipten ta 14-15 tl lere kadar tepki de vermiþti...sonuçta ky nýn elinde 3-5 bin lot var ise by larýn elinde milyon lotlar var...ve bu babalarýn da bir gideri var...onlar da muhakak kazanmalarý gerekiyor..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
yem fiyatlarý içinde uluslararasý piyasalarda buðday ta 513 birimlerden þu anda 450 birimlere inmiþtir...mýsýr ve soya fasulyesi ise önceki çeyreklerden daha ucuzdur ve þu anda yataydadýr...yani maliyetler nisbeten düþmüþtür....dolar ve yem yükselmediði taktirde bu þekli ile banvit güzel bilançolar ortaya koyabilir..tabi 2017 yýlýndakine yaklaþamaz ama 2018 yýlýndan iyi olacaðý aþikardýr...
en kötü yýlýný 2018 yýlýnda yaþadý banvit...dolar uçtu ,yem fiyatlarý uçtu...o yüzden de karý az geldi...bazý arkadaþlar hep tavuklar bir yýl kötü bir yýlda iyi kar açýklýyor diyordu..eðer teorisi doðruysa !! bu yýl iyi bir bilanço açýklayabilir..
Yer Ýmleri