Türkiye'ye gelince, geçen yýl döviz cinsinden çok agresif bir devalüasyon yaþadýlar ve maliyet fiyat pozisyonumuza yaklaþana kadar fiyatlarýmýzý aktarabilirdik. Ancak küçük iþletmeler daha fazla acý çekti. Küçük iþletmeler daha az üretiyor çünkü dolar cinsinden ödeme yapamýyorlar. Dolayýsýyla bu uluslararasý pazarda tam kapasitedeyiz ve Körfez'e yaptýðýmýz ihracat - katma deðerli ürün ihracatý. Daha önce de belirttiðimiz gibi, tarihsel kayýt seviyesindeyiz. Bu yüzden Türkiye'deki konumumuz konusunda çok iyimserim.
Ve Banvit, örneðin süpermarketler gibi belirli bir önemli müþteriyi tedarik etmediðinden, diðer bazý tedarikçileri aktifleþtirmeye karar verdiðimizden ve þimdi de Banvit satýþ hacmimizin% 75'ini satýyor. Yani karýþýmýmýzý geliþtiriyoruz. Farklý kanallara, farklý markalara daha iyi eriþebiliyoruz ve tam kapasitemiz var. Ve biz bu yüksek seviyeyi koruyoruz ve tedarik etmeye hazýr olduðumuzdan bile daha yüksek bir talebe sahibiz. Bu yüzden Türkiye konusunda kendimi çok rahat hissediyorum, GSYÝH'nýn azalmasý ile bile, kýrmýzý et, diðer ürünler acý çekti, ancak geçen yýl kümes hayvanlarýna doðru göç ediyorlar.
Alexander Robarts
Yani 2019’da, Türkiye’de iç piyasa düþmeyecek mi? Geçen yýla göre daha zayýf olmayacak mý? Yoksa Türkiye'de iç piyasa hakkýnda konuþmak için hala erken mi?
Pedro Parente
Düþmesini beklemiyoruz. Ses seviyemiz tam kapasite ile çok yüksek. Dolar kuru nedeniyle ihracatý artýrdýk. Ýhracat yaptýðým zaman, ne ithal ettiðime dair sübvansiyonum var. Bu nedenle, markalar için bir platformumuz ve tüm bölgedeki iyi karýþýmýmýz olduðu için, portföyümüzü Türkiye dýþýna tamamlamak için ihracat yapýyoruz. Ve sonra kendi pazarýmýz için daha fazla dolarýmýz var. Böylece, toplam pazarýn yaklaþýk% 70'i olan iç pazara sunduðumuz hacim, kanal, marka ve karýþým olarak bu konuda bir geliþme kaydettik. Bu yüzden tam kapasitemizi kullanma konusunda çok rahatým.
BARÝ ÞÖYLE BÝR TÜRKÇE ÇEVÝRÝSÝNÝ DE YAP KÝ BENÝM GÝBÝ KEKOLAR BÝR ÞEY ANLASIN.....:kahkah:
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri