Süper geldi.....2024 40 milyar ciro 4 milyar kâr 3.5 fk 500 tl
Süper geldi.....2024 40 milyar ciro 4 milyar kâr 3.5 fk 500 tl
bilanço beklediðimiz gibi güzel gelmiþ maþallah, þirketin f/k oraný 16* gibi gýda sektöründe ortalama seviyelere gelmiþ 2023 ilk 2 çeyrek kötü olmasýna raðmen.
bilançoyu detaylý yorumlayacak varmý bundan sonrasý için görüþleriniz tahminleriniz nedir?
200 leri geçermiyiz bu gazla
Þu bilancoyu begenenin aklina þaþarým. Enflasyon muhasebesi kaynaklý tamamen muhasebesel Net Parasal Pozisyon Kazançlarýndan 2.000.0000.000 tl pozitif katki gelmese 1.250.000.000 tl zarar yazacakmýþ.
Net Parasal Pozisyon Kazançlarý tamamen yuksek borçlulukla alakali. Enflasyon muhasebesi uygulanan bilançolarda kasasinda nakit bulunan þirketler zarar yazarken nette borçlu þirketler kar yaziyor.
Olay budur.
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
balýkadam piyasa beðenmiþe benziyor ki tavan
bakalým yarýn devamý gelecek mi
banvitas.jpg
Geçmiþ yýllara göre de baktýðýmda ben olumlu taraftayým ayrýyeten enflasyon muhasebesine göre þirketin 1 milyar liraya yakýn da amortisman yazdýðýný unutmamak gerek bu net kardan kýsan bir olay.
borclanma faiz oranlarý.jpg
Þirketin borçlarýnýn faiz oranlarý gayet güzel rakamlar yani sürdürülebilirlik anlamýnda gayet pozitif
borcluluk.jpg
yukarýdaki arkadaþ enflasyon muhasebesinin yüksek borçluluktan dolayý yaradýðýný söylemiþ ama baktýðýmýz zaman borçluluk oraný %50 den fazla azalmýþ 2023 yýlýnda
banvit satýþlarýn maliyeti.jpg
Satýþlarýn maliyeti istediðimiz derecede düþmemiþ görünüyor , o kalemi detaylý incelediðimizde geçen seneye göre ekstra olarak 400 milyonluk bir amortisman gideri ve indirim ve iadenin geçen seneye göre daha yüksek olduðunu görüyoruz. Ayrýyeten genel üretim giderlerinin 2022 yýlýna göre daha düþük olmasý , hammadde giderlerinin sýnýrlý da olsa geçen seneye oranla düþük olmasý dikkate deðer.
Yer Ýmleri