Banvit hisselerinde 12,07 den geri alým uygulanýyor malumunuz. Piyasada iþlem ise 13 üzerinde bulunmasýna raðmen son 3 gün içinde yaklaþýk 6 milyon hisse 12,07 den geri alým çerçevesinde devredildi.
Tahtada daha yüksekten satma imkaný olmasýna raðmen daha düþük fiyattan devredilmesi ve bunun sonucunda yabancý sahiplerin þirketteki paylarý % 86'yý geçti.
Muhtemelen önceden anlaþýlan ve hisseyi aþaðýdan beri taþýyanlar , anlaþma gereði malý esas sahibine devrediyor.
Kendi aþaðýdan topladýðý malý yine kendine devretmesi ve ben buna 12,07 ödedim demesi ne derece ahlaki.
Bu arada %79 u için patrona ödediði 12,07 fiyatýn aynýsýný ( 26.05.2017 Banvit KAP bildirimi) küçük yatýrýmcýyada teklif ediyor.
Benim ticaretten anladýðým kadarýyla bir malýn toptan fiyatýyla perakende fiyatýnýn ayný olmasý ticaret mantýðýna ters.
Düþünsenize 79 milyon kalemi toptan alýyorsunuz ve tane baþýna 12,07 TL ödüyorsunuz.
Geri alým yapýp küçük yatýrýmcýya da gel malýný benim toptan ödediðim deðerden ver diyorsunuz.
Birileride (kanaatimce patronun adamlarý) tahtada 13 TL olan hisseyi patrona 12,07 TL den veriyor.
Þaka gibi deðil mi? SPK'da buna seyirci kalýyor.
EY SPK ; sorsana ne oluyor hangi oyunlar dönüyor.
Hissenin bugün kapanýþ itibariyle dolaþýmdaki lot %14ün altýna düþtü. Çaðrý baþlamadan önce bu oran % 20,5 gibiydi.
Bu durum çaðrý süresince devam ederse herhalde %100 üne yakýný patrona geçecek.
Herhalde dediðim olacak . Forumda yazanda kalmadýðýna göre þu anda kalan %14 lük payda aslýnda patronun kendisinde ve çaðrý süresi içinde patrona devredilecek gibi görünüyor.
Bu iþin aslýný patron ve hisse sahiplerinin kim olduðunu bilen bilebilir herhalde.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri