Tabi 120-110 ve 100 TL den satanlar, 12 Aylýk Bilanço gelince Hani Zarardý hani maliyetleri artýyordu, hani Ciro da 80 Milyar, Favök 16 Milyar Net Kâr 10 Milyar oldu derler
Tabi o gün geldiðinde hisse 200 TL olmalý
Tabi 120-110 ve 100 TL den satanlar, 12 Aylýk Bilanço gelince Hani Zarardý hani maliyetleri artýyordu, hani Ciro da 80 Milyar, Favök 16 Milyar Net Kâr 10 Milyar oldu derler
Tabi o gün geldiðinde hisse 200 TL olmalý
özün sermayesi = öz sermaye
mesela portakalýn özünü alýyorsun en yoðun kýsmý öz sermaye oluyor,
önem gýda diye dandik bir fþirma var siz bilmezsiniz bi tane dandik deðerleme raporu ile 2-3 katýna satýlabiliyor 1 milyon para verdin bitti
senin mantýðýna göre kapatalým fabrikalarý arsalar deðerlensin yahu arsa kimin umrunda ülker satýlýrsa ürettiði favök pazar müþteri bu konularla deðerlenecek en son bakarlarsa arsaya bakarlar makina bile çok daha önemli
bide öz sermaye karlýlýðý var
portakalýn özü varya ne kadar artmýþ bazen bakýlýyor
portakal özü 1 milyarsa 400 milyon kar yaparsan iyi
portakal özü 10 milyarsa fiktif þiþir babam þiþir yine 400 kar yaparsak o zaman azcýk kötü
bide bu özü arttýrdýðýmýzda amortsimanlarda artýyormuþ o artýnca net karda azalýyormuþ
öz sermayede fon oluþuyor ama bu yýllar geçtikçe düþük net karla dengeleniyormuþ
kar daðýtýmý yapan þirketler böyle fiktif þeylere çok taýlmazlar daha düþük amortisman (ford arçelik vs) daha yüksek net kar ister
ama bide cingözler var onlar baþarýsýzlýklarýný böyle saçma þeylerle doldurmaya çalýþýrlar benim bir arsa var aman allahým 10 metre ziyaa 8 metre ziyaaa arsa kadar arsa iþte![]()
Senin iddian, Sattiklarindan zarar edecek çünkü 3 aylýk Kâr bir öncekine göre 1 Milyar azaldý, Önümüzdeki 3 ay 400 de kalmaz , Eksi 2 Milyar Zarar yazar , Net Kâr 4.4 den 2 ye düþer, 2025 maliyetleri artar 30 TL ye ürettiðini 20 TL ye satar, Mal mý bu adamlar
Nasýlsa Zarar edecek hemen satsýn zaten fabrika makine arsalarý da önemi yok.
1 Milyar USD versin Koç Sabancý alsýn verir mi
zara ederler demiyorum bu senin iddan kar marjlarý daralacak diyoroum bunuda maddi delillere dayandýrýyorum ki fiyatlama da þuan bunu gösteriyor ,
mesela personel gibi baskýlý kur maalesef ithalat dostu ihracat düþmaný melun biþey
bunu yapýpta baþarýlý olan yok mýsýr arjantin vs hepsi pes etti
Ben bir hisse alýrken Bilançoda, Gelir Tablosuna bakarým, Favök ne kadar, Net Kâr ne kadar, sonra Özsermayesine , ve Piyasa Deðerine. Senin hesap tutmaz
Yer Ýmleri