buda 2023 açýlan daha sonuçlanmadý
ama dediðim gibi fiyat belirleme ile yaptýklarý kar verilen cezanýn üstünde olduðudan devamke
büyük ihtimal seneyede soruþturulurlar
Yýldýz Holding bünyesinde geleneksel kanal satýþ þirketi olarak 2012 yýlýnda kurulan Horizon Hýzlý Tüketim A.Þ, baþta Ülker markalý Gýda ve Ýçecek ürünleri olmak üzere kiþisel bakýmdan bebek mamasýna kadar 40'ýn üzerinde farklý kategorideki ürünleri Türkiye'deki 180.000 satýþ noktasýna ulaþtýrmaktadýr.
Türkiye'nin en büyük hýzlý tüketim satýþ þirketi sayýlan Horizon Gýda, tüketicisine ulaþýlabilir, uygun fiyatlý, kaliteli, taze ve lezzetli ürünler sunmayý amaçlamaktadýr...
Rekabet Kurumu, Nestle Türkiye Gýda Sanayi hakkýnda soruþturma açýlmasý kararý verdi.
Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açýklamada, Nestle Türkiye Gýda Sanayi AÞ'nin, distribütörlerinin yeniden satýþ fiyatýný belirlemek ve distribütörlerine bölge ve müþteri kýsýtý getirmek suretiyle 4054 sayýlý Rekabetin Korunmasý Hakkýnda Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiði iddialarýna yönelik yürütülen önaraþtýrmanýn Rekabet Kurulunca karara baðlandýðý duyuruldu.
Kararda, "Önaraþtýrmada elde edilen bilgi, belge ve yapýlan tespitleri 15.12.2022 tarihli toplantýsýnda müzakere eden Rekabet Kurulu, bulgularý ciddi ve yeterli bularak; Nestle Türkiye Gýda Sanayi AÞ hakkýnda soruþturma açýlmasýna, 22-55/850-M sayý ile karar verdi" ifadeleri yer aldý.
Donane, Eti ve Horizon'a da soruþturma
Kurul ayrýca Danone Tikveþli, Eti Gýda, Horizon Hýzlý Tüketim'e de soruþturma açýlmasýný kararlaþtýrdý.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Danone Tikveþli Gýda ve Ýçecek San. ve Tic. AÞ, Eti Gýda San. ve Tic. AÞ, Horizon Hýzlý Tüketim AÞ'nin rekabete duyarlý bilgi deðiþimi yoluyla Rekabetin Korunmasý Hakkýnda Kanun'u ihlal edip etmediðinin tespitine yönelik yürütülen önaraþtýrma Kurul tarafýndan karara baðlandý.
Ön araþtýrmada elde edilen bilgi, belge ve yapýlan tespitleri müzakere eden Kurul, bulgularý ciddi ve yeterli bularak söz konusu teþebbüsler hakkýnda soruþturma açýlmasýna karar verdi.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri