Ben bu foruma gözden kaçan bir þeyler varsa onu tartýþmak ve öðrenmek için yazýyorum.
Dünyanýn hangi borsasýnda hangi þirkete 1 hafta sonrasý için yatýrým yapýlýr?
Sizi bilmem ama ben 1 haftalýk kumar oynamam.
Bütün borçlarý hýzla azalan, tüm finansal çarpanlarý düzelme eðilimine girmiþ bir þirkete zaten 1 yýl vade ile yatýrým yaparsýn.
Siz kötülerken, tarihi dolar dibinde aghol, ccola, migros, aefes aldým. 3 ay artýþ olmadý ama 2 yýlda dolar bazýnda 2x , 3x yapan oldu.
Yatýrým stratejilerimiz ayný olmak zorunda deðil
Ortada bir yalan olmadýðýný bile bile beni bir tatýþmaya çekmeye çalýþýyorsunuz.
Ezik lafýnýzý size iade ediliyorum.
Yalan niye söylüyorsun ne gerek var benim ag hol yazdýklarým belli ne zaman yazdýklarým belli niye o fiyatta diye analizlerim belli sonrasýnda ki bu yaklaþýk 1.5 sene þirket doðru þeyler yapmýþ hisse artmýþ sebepler ortadan kalkmýþ ne gerek var bu bok atma alýþkanlýðý niye bak tahvil hata yaptýn dedin ben doðru dedim hata yaptým dedim yalana ne gerek var kendi görüþün varsa paylaþ bu mantýðý anlamýyorum
Herkese selamlar...
Ben (dipten) tepki hareketi için almýþdým,þu an kardayým ,tepkinin sonlandýðýný hissettiðim an vedalaþýrým
Eðer güzel bilançolar gelecekse,bilanço hareketi için biraz erken gibime geliyor...
Hacimli düþmüþdü,biraz sindirmesi gerekebilir....
Endeks için TOBO oluþacak diyorlar,dedikleri gerçekleþirse sað omuz oluþurken de satabilirim....
Tüm bunlarýn gerçekleþmesi Þubat-Mart ý bulmaz mý?
Biz de bu arada kar tahminleri yaparýz....
Bu arada kiþi, hisse/þirket hakkýnda ukalalýk yapmýyorsa,pozisyonuna göre önüne gelene ayar vermiyorsa,bir hisse de yanýldýðý için eleþtirilmesini doðru bulmuyorum....
Geçmiþ deki yanýlgýlarýnýn temcit pilavý gibi önüne getirilmesine karþýyým....
Ben de kaç defa yanýldým....
Yanýlmasam burada ne iþim var....?
Tahminlerim sürekli doðru çýksa buradan deðil de Hawaii den kart atardým size
Saygýlar/Baþarýlar....
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
tarik1234 tarik1234 is offline
Bronz Üye
Duhul
May 2019
Gönderi
2,808
m
Alýntý Originally Posted by miami Yazýyý Oku
Seni bir arkadaþ daha uyarmýþ hala kendi yorumuna gore yorum yapýyorsun.
Asil sen ara yatýrýmci iliskilerini .. Belki bir sey ogrenirsin de kendini komik duruma düþürmezsin.
komik duruma düþlerecek durum yok hata yapmýþsam kabul ederim bundanda gocunmam, normalde tahvil ihracýnda yýllýk basit faiz oranýda yazar efes tahvil ihracýnda bu rakam yok yani yazmasý gereken yýllýk basit faiz oraný %3,375 yazarsa bu yýllýkdýr yýlda 2 defa yapýlýrsada 2 ye bölersin faiz oranýný bulursun efes sýkýntý açýklamalarýn hiç bir tarafýnda yýllýk faiz oraný yazmýyor
ikinci olarakta usd libor aklýmda hala %2-%3 kalmýþ verim libora göre hesaplanýyor onu kontrol ettim usd libor 0,23 lere düþmüþ
teyit etmeden bilgi paylaþmýþým sayýn british ve miami dahil tüm okuyanlardan özür dilerim teyit etmem gerekirdi
bak ne kadar rahatým çünkü ne yaptýðýmý çok iyi biliyorum
2019 da ag yazýyormuþým ag ne zaman çýkmýþ 2023 arada 4 sene var sonra yalancý deyince kýzýyor
özür dilemedin diyor diledim diyorum
yüz yok bu arkadaþlarda hayatlarý yalan
bunuda en son 2022 mayýs 12 de yazmýþým hisse takribi 33 tl benim hiç bir hisse ile düþmanlýðým yok iyiye iyi kötðye kötü yazýyorum
12-05-2022, 19:29#1007tarik1234 tarik1234 þu an forumda
Bronz Üye
Duhul
May 2019
Gönderi
2,810
bayaðýdýr yazmýyorum
**migros getir -trendyol rekabet ediyor bu sebeple marjlarý keskin düþmüþ araba-yakýt-personel giderlerinin yükseldiði bu konjoktürde e satýþ cazip vs deðil zaten bu sebeblede abd dahil tüm e ticaret firmalarý çöktü, þuan maðaza satýþ yapan firmalar bence çok daha karlý ve cazip
***efes canlý cenaze ccolayý çýkar kocaman bir 0 kalýyor rusyada ortaðýn paylarýný düþüðe alabilirlerse olumlu olur ++++
****ccola çok çok iyi gidiyor
***** enerji çýkýþ yapýlabilir favök düzelmiþ satma zamaný
******mcdonalds satýþý togg sermayeye gidecek
*******net borçluluk biraz daha düþecek olumlu
********otomotiv emtia artýþý stok karý olumlu
sonuç 60 ederi var þuan, gue (barajdan) çýkýlabilirse net borç önemsiz seviyelere geriler bence ederi 100-150 arasýnda olur
Yer Ýmleri