20 Kasým 2024>>>> 99,70.-TL.
11 Aralýk 2024>>>>120,50.-TL.
23 Aralýk 2024>>>>107,30.-TL.
20 Kasým 2024>>>> 99,70.-TL.
11 Aralýk 2024>>>>120,50.-TL.
23 Aralýk 2024>>>>107,30.-TL.
...
Haftasonu yapýlacak olan olaðanüstü GK’ya katýlacak olan var mý?
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Herkese selamlar....
2 öngörü de bulunmuþtum;biri yarým yamalak tuttu,diðeri cortladý....
Ýlk öngörüm yukarýdaki 05/12/2024 tarihli....
Dolar bazlý endeksin 290-296 arasýnda bir yerde soluklanacaðýný tahmin etmiþdim,295 ü gördü,bunu tutturduk,oradan aþaðýya süzülmeye baþladý....
05 Aralýk da öngörümde, 2-3 hafta da (yani merkez bankasý kararýna kadar) 295 i görür diye tahmin ederken 3-4 günde görünce ,birincisi zamanlamadan yattý öngörümüz,ikincisi endeksin hýzýnýn gazýna gelip endeksin 300 dolar ve yukarýsýndan görüp ordan dönüp 295 lerde merkez bankasý kararýný bekleyeceði þeklinde öngörümüzü güncellemiþtik,mýçtýk...
Dolayýsýyla Ülker öngörümüz tümden yattý,onu da bulup paylaþayým sizlerle...
Yanlýþ öngörlerimi paylaþmaktan hiç gocunmuyorum,neden gocunayým ki?
Ýnsanýz sonuçta....
Ayrýca görüþlerimi de kimseye dikte etmeye çalýþmýyorum....
Saygýlar/Baþarýlar....
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
**patronlar katýlmýyor, ekmek parasý peþinde koþan emir kullarýný ne kadar sýkýþtýrabilirsin ki?
**siz katýlmayý düþünüyorsunuz, soracaðýnýz bir soru konu var mý?...genel kurullarda gündem dýþý soru sorulmaz, gündem kapandýktan sonraki sorulara genel geçer, sade suya tirit cevaplar alýnýr.
Tümden cortladýðým öngörümde bu.....
05/12/2024 de endeks dolar bazlý 290-296 ya gidebilir deyip 4 gün sonra görünce gaza gelip 09/12/2024 de yukarýda ki yeni öngörümü(güncellmesini) paylaþmýþdým....
Ne endeks,ne de Ülker tuttu...
Endeks 295 den aþaðýya süzülünce (yuvarlanýnca mý demeliydim yoksa?) düþmek için dünden hevesli olan Ülker 105 lere geliverdi....
122-125 arasýnýn önemli bir nokta olduðu belli idi ama endeksin 1 haftalýk performansýna bakýp endeks ile beraber buda bu direnci geçer ,sonra dönüp onay alýr demiþtim ama olmadý.....
RESMEN CORTLADIK....
Neyse saðlýk olsun.....
Saygýlar/Baþarýlar....
Þimdi yeni öngörümüzü paylaþalým,bakalým tutacak mý?
Senaryo1;Merkez Bankasý faizi indirir,dolayýsýyla dolar bazlý endeks için bugün kü deðer 273,ve buralar diptir....
Burdan deper....
Senaryo2:Merkez bankasý faizi indirmez,neticede endeks 245 leri test eder.....
Sn Tengri Han sen hangi senaryoya daha yakýnsýn diye soracak olursanýz;Ben faiz indirecek diyen tayfadaným....
Dolayýsýyla yarýn gün içi geliþmelere bakýp Ülker takviyesi yapmayý düþünüyorum...
Aslýnda buna gelene kadar çok daha güçlü tepki verecekler illa ki vardýr ama Ülker ci olduk bir kere....
ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR....
Saygýlar/Baþarýlar.....
Tamamen Yatýrýmcý Ýliþkilerinin tutumu ile ilgili bir durum bu.
Ýsterlerse yanýt verirler istemezlerse çok konuþup hiç yanýt vermezler.
Buradan kendi kendimize sorular sorup yanýt vermektense GK’da gündem yapmak daha kolay ve mantýklý.
Katýldýðým baþka GK’larda soru yanýt baþlýklarýnýn dýþýndaki zamanlarda edilen sohbetlerden de bilgi aldýðým oldu.
Özetle denemeden bilemeyiz artýk bende de fazlasýyla oluþan önyargýlar belki kýrýlýr belki perçinlenir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri