ABD hepten keyifsiz hocam. Bu düþüþü ciddiye almalý mý?
ABD hepten keyifsiz hocam. Bu düþüþü ciddiye almalý mý?
Kovalayan stop hayati öneme sahip. Bunu uygulamayanlar hisselerde yýllar boyu hapis kalabiliyor, böylece bir çuval inciri bok ediyorlar. Bir sürü fýrsatý da kaçýrmýþ oluyorlar. Alýnan kaðýdýn doðal gezinti marjýnýn bir veya bir kaç týk üzerinde bir kovalayan stop koymak lazým her zaman. Sonra da bu prensibi taviz vermeden uygulamalý.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
FENER için benim alým seviyem 35 in altýdýr. Kaðýt 40 tl nin altýna inmedi bedelli sürecinde, þimdi de 46. Bedelli süreci 31 Aralýk'ta sona eriyor. Þu anda hisse arzý kýsýtlý olduðu için yani rüçhanlarýn tümü henüz kaðýda dönüþmediði için tablo tam olarak ortaya çýkmadý. Nihayetinde bütün sportifler zaten son derece spekülatif kaðýtlar, ne zaman nereye gideceklerini kestirmek çok zor. Bu yüzden ben alým seviyemi önceden belirleyip buraya gelmelerini bekliyorum. Gelmedikleri sürece de sadece seyrediyorum.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Amiral gemisi ÝSCTR borsanýn en aðýr kaðýtlarýndan. Bunun nedeni de facto bir holding olmasý artý kaðýdýn %250 sulanma etkisine maruz kalmasý. Öte yandan AKBNK ile YKBNK banka hisselerinin çita'sý, son derece dinamikler. Aslýnda ben bankacýlýk sektöründe bir satýn alma veya birleþme bekliyorum, yakýn / orta vadede bu olur mu olmaz mý göreceðiz.
Ýþbankasý "iþtirak modeliyle kolaylaþtýrýlmýþ usulde kýsmi bölünme" suretiyle tüm iþtiraklerini %100 baðlý ortaklýðý þeklinde yeni kurulacak bir anonim þirkete devredecek. Bunu geçen seneden beri yapmaya çalýþýyorlar aslýnda ama SPK üyelikleri uzun süre boþ kaldýðýndan bu baþvuru zamanýnda ele alýnamadý SPK tarafýndan ve baþvuru kadük oldu. Þimdi yeniden baþvuracaklar. Bu yapýldýðýnda hisse ciddi prim yapar.
Yer Ýmleri