Belediyelerin imar yetkilerinin suiistimalini son iki aydýr duyduysanýz uzak bir kýtada ikamet ediyor olmalýsýnýz ya da belediyeler eldeðiþtirine kadar duyduklarýnýzý umursamýyordunuzÜstüne bir de partizanlýktan söz etmek
![]()
70'lerden beri var olan, özellikle sað partilerin ve bugünkü dünya liderinin da dahil olduðu geniþ bir siyasi gurubun popülaritesi nereden geliyor sanýyorsunuz? Ben kendim yýllarca hazine arazisine kaçak kondurulmuþ binada kiracý oldum, ev sahibim türkçe pek konuþamazdý ama imar affýndan yýrttý. Ýstanbul'da yaðmalanmýþ araziler, mahalleler deðil semtler var. Ankara'da bir adam belediye baþkan adayý oldu binlerce evi var sonra bir baktýk ankaranýn yarýsý adama aitmiþ, Amerika'nýn en köklü ailelerinden Dupont'un 200 yýllýk sanayi geçmiþiyle elde ettiði servet bu adamla yarýþamaz![]()
Valizde para görüntüleri de ayrý bir komedi. Gidip bankadan 1-2 milyon TL çekin bakalým neye sýðýyorCHP acayipliklerin partisidir orasý ayrý tabi. Parti binasý alacaksan ödemeyi bankadan yaparsýn ya da almazsýn. Ülkede tüm gayrimenkul alýþveriþlerinde elden ödeme var, hatta baþefendi ve ailesi de mutlaka öyle yapýyordur ama sen yapmayacaksýn. Bir tanýdýðým belediyeye gidip evininin rayiç bedelini piyasa fiyatýna göre güncellemek istedi, belediye kabul etmedi. Þimdi bu adam evini satsa aradaki farký nasýl tahsil edecek?
Neyse, bunlarýn önemi de kalmadý zaten. Politikacý palavralarla bir yere kadar gelir sonra açlýk diðer duygularý bastýrmaya baþlayýnca din bezirganlýðý bile iþe yaramaz. Ben tüm olanlara raðmen nihai sonuca odaklanýyorum, 100 yýl önce hilafet ve padiþahlýk buharlaþmýþtý þimdi çok daha büyük deðiþimler olacaksa sorun yok

Üstüne bir de partizanlýktan söz etmek

Yer Ýmleri