Öyle olursa banka ve finans hisseleri nemalanır bundan çünkü piyasa faiz artışını fiyatlıyor. TR bankaları tarihi rekor seviyede kar yazacak bu sene aynen ABD de olduğu gibi, bakalım ne zaman bu gelişme hisse fiyatlarına yansıyacak.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Merkezin piyasadan yüklü dolar alımları da faiz artırmama kararını destekliyor.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Nasdaq ve SP500 yeni tarihi zirveler yapmaya devam ediyor. İran savaşı fiilen sona erdi diyor piyasa. Texas ham petrol 91 dolarda şu anda, 80 doların altına inse piyasalar iyice rahatlayacak, buna BİST de dahil.
Bitcoin fiyatı da piyasaların rahatlamaya başladığına işaret ediyor. Bitcoin ile borsalar arasında pozitif korelasyon var.
Bitcoinin yükselmesi carry trade kaynaklı işlemlerin sürdüğüne işaret eder çünkü fonlamanın çoğu carry kaynaklı.
Halka açıklık oranı binde 1, binde 9 gibi olan hisselerde oluşan fiyatlar gerçeklerden kopuktur çünkü bu tahtalarda serbest piyasa şartları oluşmaz, arz son derece kısıtlı olduğu için fiyat absürt seviyelere çıkabilir. Bu tür şirketlerin borsaya kote edilmemesi gerekiyor aslında. Gelişmiş borsalarda asgari %10 luk halka açıklık şartı var kote olmak için, burada da buna benzer şart olmalı.
BİST gibi gelişmekte olan bir borsada kanımca asgari halka açıklık oranı %20 olmalı. Daha fazla olursa daha iyi olur. Ayrıca halka açık şirketlerde imtiyazlı hisseler olmamalı, tek tip hisse olmalı. Ek olarak çağrı yapma kuralları esnetilmeli. Bunlar benim şahsi görüşümdür.
Yer İmleri