Rüçhanlar belirlediðim seviyeye gelirse ne ala, gelmez ise ben yokum ilgilenmiyorum. Geride kalan hissedarlara bol þans der geçerim.
Rüçhanlar belirlediðim seviyeye gelirse ne ala, gelmez ise ben yokum ilgilenmiyorum. Geride kalan hissedarlara bol þans der geçerim.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Hocam, tam bir borsa gerillasý desem teþbihte kusur etmiþ olmam umarým. Spekülasyon sanatý böyle bir þey iþte...
Bu 3TL rüçhan alýmý GS için beklenti deðil mi? Fenerin bedellisi haftaya olur, orada oyun planý sanýrým farklý olacak? Daha kurumsal olduðundan hedefler farklý belirleniyor anladýðým kadarýyla? Tecrübe etmek bakýmýndan izlemek isityorum
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Gerilla stratejileri uygulamaktan baþka yol yok BÝST ortamýnda. Her zaman söylerim, BÝST bir yatýrým oramý deðildir siz de yatýrýmcý deðilsiniz. Kendini yatýrýmcý olarak görenler ya çok saftýr ya da cahil veya da tecrübesiz.
GSRAY rüçhanda benim ödeyeceðim azami bedel 3 TL dir. Planýmý ona göre kurudum. 3 TL ve onun altýndan rüçhanlarda alýcýyým. Bu þart bana özel, benim þahsi þartým. Belki buraya gelmeyecek, belki 3 TL yi kýrýp 2.50 TL ye düþecek bunlarý bilemiyoruz. Ne tür geliþmeye þahit olacaðýmýzý bedelliye katýlmayacak olanlarýn rüçhanlarýný satýþý belirleyecek. Rüçhan tahtasý çok sýð olur, likidite pek yoktur rüçhanlarda. O yüzden harika alým fýrsatlarý olur rüçhan tahtasýnda. Talep edilen bedel çok yüksek, spotun %60 ý kadardý ilk açýklandýðýnda. Þimdi bu oran yavaþtan yükseliyor. Bu tür durumlarda köpeðin kuyruðunu sallamasýndan ziyade kuyruk köpeði sallar yani spot hisse fiyatý rüçhaný belirlemez, rüçhan spot hisse fiyatýný belirler. Tabii arada bir kaldýraç faktörü de var. Eðer ciddi oranda mevcut yatýrýmcý bedelliye katýlmama kararý alýp rüçhan satýþý cihetine giderse ciddi düþüþler görebiliriz. 432 milyon adet rüçhandan bahsediyoruz, bunun kaç milyonu satýþa sunulacak göreceðiz. FENER'in bedellisi spot fiyata ciddi etki yapmaz çünkü talep edilen para hisse baþýna 9 TL ve spotun %9 u gibi. %60 nerede %9 nerede.
Bu durumda Fener'de bedelli ve maç sonuçlarýna baðlý, orta vadeli yatýrým stratejisi uygun olur, elbette fiyat seviyesine baðlý olarak.
GS için de kuyruk stratejisi çok akla yatkýn, hele bir de arka arkaya birkaç maç kaybederse![]()
Aynen dediðin gibi. GS bedelli sürecinde köpek kuyruðu deðil kuyruk köpeði sallayacak ve bu da güzel fýrsatlar doðuracak. Sportif a.þ.lere nadiren gir-çýk yapmak gerekiyor. Giriþ zamanýný belirlerken hem çok sabýrlý hem de disiplinli olmak þarttýr. Girdiðin zaman da uzun zaman kalmayacaksýn. Düþman ile kazanamayacaðýnýz veya da kazanma olasýlýðýnýzýn düþük olduðu bir muharebeye girmeyeceksiniz. Bu olasýlýk en az %75 sizin lehinize olmalý yani "ödül / risk rasyonuz" asgari 3 (75 e 25) olmalý.
Bugün ABD'de tahviller satýþ yiyor, getirilerde belirgin bir artýþ var. Bu da borsada baský oluþturuyor. Oradaki enflasyon rakamýnda en büyük pay barýnma yani kira. Bu maliyet düþüþ eðiliminde. Bu yüzden önümüzdeki aylarda tüketici enflasyonu düþmeye devam edecek ve FED'in eli de rahatlayacak.
Yer Ýmleri