Originally Posted by
5yearplan
Dereyi görmeden paçayı sıvayacağım ama benim pltr satıştan sonra ne yapacağımı düşünmem gerekiyor ve işin içinden çıkamıyorum
1. Bütün kazancı dövizden dönüşümlü kur korumalı faiz hesabına yatır senelik %35 faiz al. Bu durumda kazancımı korumuş oluyorum ve %40 verginin de neredeyse tamamını sadece faiz ile ödemiş oluyorum. Ama para 12 ay kilitleniyor mevduatta.
2. %40 vergiyi kenara ayır, faize koy. Kalan %60'la BIST-30 dan bir portföy yap
3. %100 ile belirlediğim hisselere ocak başında girmek. 2026 mart ve temmuzda prim yapanları satıp vergiyi ödemek.
Ek olarak diyeceğim bu sermaye ile klasik tüpraş, froto vb. portföy yapsam bana yetiyor. daha fazla kazançta gözüm yok yani. ama ilk seçeneği seçersem borsanın 2025 de ralli yapması halinde belki de şimdi alabileceğim hisse adedinin yarısını alabileceğim. kafam karışık yani.
TH hocam, Yelpaze hocam mantıklı mantıksız olan nedir sizce? Benim tecrübe kısıtlı belki başka seçenekler de vardır.
Palantir süper performans göstermeye devam ediyor. Bugün kapanışı $76.34, günlük hacmi de 7 milyar dolar oldu, ortalamanın %25 üzeri. After hours fiyatı daha da primli. Valla helal olsun sana, böyle bir kağıdı nasıl buldun?
Söz konusu kapital be kadar? 1 milyon doları aşıyor mu?
Benim çalışma sistemim seninkine göre oldukça farklıdır çünkü TR piyasası böyle gerektiriyor. Esas itibariyle ben:
1) Borsaya bir yatırım aracı olarak bakmıyorum.
2) Kısa vade momentum treyderiyim.
3) Fırsatçılık olmazsa olmazımdır.
4) Uzun vadeci değilim, genelde 3 ay benim limitimdir, bazen bu bir kaç gün bile olabilir.
5) Gerilla ve vur-kaç taktikleri her daim benim için ön plandadır.
6) Benim stratejim 3 ayı geçmeyen bir vadede mümkün olan en yüksek karı elde etmek olduğundan yüksek risk taşır.
Senin hedeflerinle benimkiler ayrışıyor, sen yatırımcı hüviyetini ön plana çıkarıyorsun ve uzun vade takılıyorsun. Sana bazı tavsiyelerde bulunacağım ama yeni yıla önce bir girelim derim. Böylece önümüzü biraz daha net görebiliriz.😊
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Yer İmleri