The,
Bankalar çok pahalý deðil mi? Dolayýsýyla sanayi, holding ve ulaþtýrma sektörüne geçiþ düþünülemez mi?
The,
Bankalar çok pahalý deðil mi? Dolayýsýyla sanayi, holding ve ulaþtýrma sektörüne geçiþ düþünülemez mi?
Who, baby, Who Will Save The World?
Ýþbankasýnýn bilançosundaki personel giderlerine bakmanýzý tavsiye ederim. Son iki yýldýr bilançoyu bozma pahasýna çalýþanlarýna enflasyonun çok üzerinde zam yapýlýyor. Ancak nakit temettü ödemesine gelince banka yönetimi bir anda cimrileþiyor ve diðer özel büyük bankalara göre en düþük nakit temettüyü veriyor. Ayný durum Ýþbankýn diðer iþtirakleri içinde geçerli. Ayrýca tespitiniz doðru çok fazla þube ve personele sahipler. Liyakat þart her kurum için. Banka direkt bir gruba baðlý olsaydý bu kadar bol kepçeden zamlar ve harcamalar yapýlabilirmiydi acaba.
Þahsi görüþüm ATATÜRK' e ait hisseler CHP' den alýnýp bir gruba blok halinde satýlýp geliri hazineye aktarýlabilir. Ýþte o zaman munzam sandýk ve mevcut banka yönetimi bu kadar hoyratça bankayý ve iþtiraklerini yönetemez.
Yazdýklarým tamamen kendi görüþüm olup yatýrým tavsiyesi deðildir. Yazdýklarým ile yatýrým kararý almanýz halinde zarar edebilirsiniz.
ABD ve Britanya borsa mevzuatlarýný bu gibi durumlar için öðrenmek istemiþtim...
Sn. TH;
Bu konularda alýnacak tedbirler ile ilgili detay düþünceleriniz var mý?
Detay düþünceleri olan tanýdýklarýnýz var mý?
Baskýlar karþýsýnda saðlam durabilecek üyelerden oluþan bir dernek çalýþmasý bazý güzelleþtirmelere vesile olabilir mi?
Ne dersiniz?
Benim gireceðim kaðýtlar þimdiden belli. Ya KCHOL ya da AEFES. Takipteyim ve bekliyorum. KCHOL ün 150 lere inmesini bekliyorum, formasyon W mi olacak diye merak ediyorum. . AEFES ise L formasyonuna devam ediyor, 160-170 kanalýnda hareketini sürdürüyor. Kanalý aþaðý yönde kýracak mý diye merakla bekliyorum.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Deðerli açýklamalarýnýz için çok teþekkür ederim. Aydýnlatýcý oldu. TR gibi geliþen ülkelerde bankalarýn ROA sý yani aktif karlýlýðý %2 civarýndadýr. TR bankacýlýk sektöründe 25 yýllýk ortalama %2.5. Geliþmiþ ülkelerde ise %1. Ýþbankasý %1 ROA ile geliþmiþ ülke görünümü çiziyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Abi dernek vs gibi giriþimler bana uymaz. Yýlýn 4 ayý zaten denizdeyim. Her yýl 1 aylýðýna da Ýsraile amcamýn yanýna kurumsal destek için gitmem gerekiyor. Yapýlmasý gereken reformlarý bu baþlýkta madde madde açýkladým, ilk sayfalara gidersen görürsün. Benim tanýdýðým çok adam var ama bunlar piyasa adamý, reformlara kafayý takacak tipler deðil bunlar.
Bankalarýn son çeyrek bilançolarýyla ilgili olumlu beklentilerin vardý hocam. Haklý olduðun birkaç faktör olsa da yetersiz buluyordum ancak coþkuyu gölgelemek de istemedim.
Kredi piyasasý canlanýr gibiydi ancak giderlere göre yetersizdi bu. Ayrýca bankalarýn likitleri devamla artarken bazýlarý yüksek faizler nedeniyle likiditenin gelirlere olumlu yansýyacaðýný düþünse de ben farklý görüþteydim. Bankalar likiditeden zarar görürler veya en iyi ihtimalle nötr etki olur. Ticari krediler canlý ve ivmeli olacak ki iyi karlar açýklansýn. TL faizler yüksek diye döviz kredilerine talep artmaya baþladý ama bu noktada ekonomi yönetimi döviz kredilerine de limit getirince niyetlerinden emin oldum. Likit eðilimli bir piyasa, döviz rezervini artýrmaya çalýþan MB, rekabetçilikten uzaklaþan döviz kurlarý ve rekabet gücü zayýflayan özel sektörden gelir bekleyen merkezi yönetim ile tamamlanan bir döngü.
Yer Ýmleri