Günümüzde düzinelerce briç bidding sistemi var. En revaçta olanlar Acol, 5 li majör, 2 over 1, Kaybeden el sayýmý.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Acol'a baktým da, sokak adýymýþ..... eðer devam edeydik bizim sokak bricimiz (!) de "Kimyager Derviþ Paþa" adýyla bir ekol olabilirmiþ...![]()
INVENTOR ile oyun oynanmaz TH, tekneyi alýr![]()
son 3 haftada þirket birleþme ve satýn almalarda iþtah azalmasý görüyorum, henüz yargýya varmak için erken ama mevcut koþullarda en önem verdiðim gösterge.
INVENTOR dan korkulur, adam çok zeki. Program treyd iþinde uzman zaten. Benim tekneyi alýr almasýna ama Ankarada ne yapacak tekneyi? Benim tekne okyanus teknesi gölde kullanýlamaz, asgari 5m derinlik lazým. Gerçi bir ara satýn almaya niyetlenmiþti, 330 bin euroda anlaþmýþtýk ama arkasý gelmedi. 12 milyon TL büyük para deðil. Model yükselteceðim için bunu elden çýkarmam lazým.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
M&A cephesinde iþler fena gitmiyor aslýnda. Daha yýlýn baþýndayýz. Ernst&Young 2 hafta önce ABD M&A pazarý için þöyle dedi:
Shifting regulatory priorities, trade tariffs and tax cuts may shape M&A activity this year. US M&A activity is expected to build further momentum in 2025, driven by falling interest rates, strong economic expansion, substantial uninvested capital, the imperative for business transformation and, potentially, more favorable regulatory conditions.
https://www.ey.com/en_us/insights/me...ctivity-report
Yýllýk M&A toplamý 2.5 trilyon dolar civarýnda seyrediyor. 30-40 bin þirketi kapsýyor. 2.5 trilyon dolarlýk yýllýk küresel aktivitenin yarýsý ABD piyasasýnda oluyor. 2025 yýlýnda tüm dünyada 2.4 trilyon dolarlýk bir M&A aktivitesi bekleniyor.
Yer Ýmleri