KAP: SKP [TLY TMV VSNMD ] TERA PORTFÖY YÖNETÝMÝ A.Þ. Pay Alým Satým Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1453129
Dosyalar:
Pay Alým Satým Bildirimi 2025-06-30
KAP: SKP [TLY TMV VSNMD ] TERA PORTFÖY YÖNETÝMÝ A.Þ. Pay Alým Satým Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1453129
Dosyalar:
Pay Alým Satým Bildirimi 2025-06-30
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Þu an 11.55 deki yeni bölünmüþ FENER hisse fiyatý benim için cazip deðil. Sportiflerden kar elde etmek için alým fiyatý hayati önem taþýr. Yanlýþ zamanda girersen uzun süre hapseder seni. Alým yapmam için bölünmüþ yeni hisse fiyatýnýn 9 TL nin altýna inmesi lazým (bu seviye 280 milyon dolarlýk bir piyasa deðeri demektir) ama muhtemelen bunun altýna inmez yakýn vadede. Ýnmezse de caný saðolsun, 9 TL den fazla vermem. Benim sistem böyle çalýþýyor. Belirlediðim fiyata gelirse ne, ala, aksi halde ben yokum.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Viþne bugün taban. Halka açýklýk oraný %6.33 e düþmüþ. 5 ay önce halka arz edildiðinde %20.51 idi. Tahminimce bu oran %5.5 e inecek. Demek ki halka açýklýk oranýndaki azalýþ TERA nýn alýmlarýndan kaynaklanýyor. Adamlar MKK ye baþvurup ellerindeki hisseleri "borsada iþlem görmeyen tipe""dönüþtürmüþ olmalý, aksi takdirde halka açýklýk oraný düþmezdi.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Elimdeki tüm YKBNK leri 31.70 tavan fiyattan verdim ve ful nakde döndüm. Çok kýsa bir sürede çok hýzlý çýktýk, bu da beni tedirgin etti. 😊
Bu hisseleri elimde tuttuðum 3 ayý biraz aþkýn bir sürede sýfýr riskli PPF stopajý düþtükten sonra %10 net kar getirirken YKBNK de %14 net kar elde ettim. Reel bazda 4 puan öndeyim. Öyle ahým þahým bir kar deðil ama mevcut konjonktürde þikayet etmiyorum. 😊
Gayet baþarýlý bence,
Son 3 ayda USD pozisyonu TL bazýnda, faiz dahil yaklaþýk %9 kazandýrdý çoðu hisse dip geliþtirdi ve bir sürü olay yaþandý.
YKBNK leri alýrken çok acele ettim. Burada büyük hata yaptým çünkü alýþ maliyetim yüksek kaldý. 1 gün beklesem 27.80 yerine 24 den, 2 iþgünü beklesem 22 den alabilecektim. Ýç siyasetin borsa üzerindeki etkisini hafife alma hatasýný iþledim. Bu yüzden de 3 ayda %40-45 gibi bir net kar elde edecekken %14 ile yetinmek zorunda kaldým. Yaptýðým hatayý kalýn bir çizgiyle çiziyorum, gelecekte ayni hatayý tekrarlamak istemiyorum.
Yer Ýmleri