þirketin arazileri arsalarý diðer yatýrýmlarýný bir tarafa býrakýn;
MERAM ve CENALdeki % 50 ortaklýðý su içinde 1 milyar dolar eder? etmiyor ayrý bir olay ama alamayýz ayrý bir olay. Bir ara birileri yazmýþtý PARSAN hissesi ile ilgili : hisselerin toplam deðerine kapýsýný vermez diyorlardý... Eðer birkaç Nasrullah ayan tipi olsa, ya da bol paralý spekülatörlerimiz olsa o zaman hem bankalarda hem holdinglerde gerçek deðerler oluþacaktýr...
Sayýn Tovbekar yazýmý lütfen yanlýþ anlamayýn.Deðil nasrullah ayan 3 nasrullah ayan bulsanýz 1 mlr dolar deðil 3 ünde de 1 er mlr dolar olsa o halka açýklýkla hiç bir þey yapamaz.Mevcut SPk kanunu varken patronun caný istemedikçe hiç kimse bir þey yapamaz. Bilmiyorum GK falan katýlýp patronla sohbet imkanýnýz oldu mu. Size tavsiyem bu ülkede oturup 3-5 dakika konuþmadýðýnýz patronun þirketiyle ilgili böyle finansallar üzerinden analiz yapmayýn. Hemde paranýn bu kadar deðerli olduðu ve patronlarýn para sahiplerinin peþinde koþtuðu bu düzende kimse uðraþmaz böyle þeylerle.
22 liraya pARSN aldýðýmda 24 liraya da SASA aldým.Aynen PARSN þöyle saðlam böyle saðlam diye onu tuttum SASA da 27-28 lerde zarar bir bilanço geldi çok iyi temel analist bir arkadaþým var ya dedi PARSN varken SASA ile ne iþin var.27 liradan mý ne satýp onu da PARSN yaptým.USD bazýnda % 100 ü zor kazandým.Aldýðým en saðlam hisse idi güya en az onda kazandým zamanýmý en çok o aldý kafamý en çok o kurcaladý. Satma ve arkama bile bakmama sebebimde Tevfik Yamantürk.
ALARK gibi hisselerin deðeri genel piyasada bir ralli olursa ortaya çýkar.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
sn zdxsoul,
benim param deðerli, hepsi kuruþ kuruþ artýrýlmýþ, biriktirilmiþ. SASAda finansman modeli hisseye çevrilebilir tahvil olduðu için ya ödeme yapacaksýnýz ya da sürekli hissenizin deðerini yüksek tutacaksýnýz... PARSAN almadým ama bilen birinin deyiþi idi...
ALARK almamýn belki de borsadaki paramýn tamamýný bu hisseye gömmemin nedeni önce ucuzluðu idi... o zamanlar 20 cente veriyorlardý ve bir maaþ zamanýnda 1000 lot civarýnda, daha da fazlasý alýnabiliyordu... þimdilerde temettüler bu ödemeleri karþýladý... o zamanlar yabancýlar da bol miktarda hissede idiler... bize kazýk atabilirler ama yabancýya daha zor diye düþündüðümü hatýrlýyorum.
son bir kaç yýldýr þirketin CEOsunun geçmiþini biliyorum. bürokraside hesap uzmanlýðý önemlidir. Þirketin yeni yatýrým felsefesini ve özellikle yönetim kurulu baþkanýnýn bakýþ açýlarýný sanýrým biliyorum ( ben katýlmasam da güvendiðim insanlarýn aktarýmý ile). 2022de müthiþ kazançlar oldu, 2023 te devam etti. bu paralarý çar çur etmeyip þirketi dönüþtürmeye çalýþýyorlar. kendi adýma yatýrým dönemim bittiði için ( emeklilikte maalesef) en azýndan birikimimi korumak ve böyle dönemlerde parayý iyi yönetebilenlere teslim etmek gerektiði için bu hissedeyim. 2028-2029 hedeflerini beklemeyi düþünüyorum ( bir saðlýk vs problemim olmadýkça inþaAllah)...
evet sn Th belirtti halka açýklýðýn % 50 nin altýnda olmasý gerçek bir problem. ama imtiyazlý hisse senetleri ile % 90 açýklýðý kontrol eden þirketlerimizi, A tipi hisselere 5 misli temettü veren hisselerimizi düþündükçe ümidimi koruyorum...
TRENDHOUND, Zdx&Lunar Soul, tovbekar, Mathias, ENGRANDMASTER.
Hepinize teþekkürler, bu topikte uzun zamandýr harika beyin fýrtýnasý oluyor.
Yer Ýmleri