Rusya ham petrolün varilini 38 dolardan satýyorsa haliyle 60 dolar civarýndan satýlan Texas ve Brent bundan darbe yiyecek.
Rusya ham petrolün varilini 38 dolardan satýyorsa haliyle 60 dolar civarýndan satýlan Texas ve Brent bundan darbe yiyecek.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Tamam ALARKO süper bir þirket. Böyle bir þirket borsada defter deðerine oranla %42 gibi çok yüksek bir iskonto ile iþlem görüyorsa, piyasa bu þirketi hakkýyla deðerlemiyor demektir. Bu þirketin patronu ve hakim hissedarý ben olsam þirketi borsadaki kotasyondan çýkarýp özel þirket statüsüne geçerdim, böylece karýn tamamý da bana ait olurdu ve borsadaki hissedarlarla paylaþmam gerekmezdi. Nasýl yaparým bunu? Piyasa deðeri þu anda 977 milyon dolar, halka açýklýk oraný %37. Borsada iþlem gören kýsmýn deðeri 360 milyon dolar. Bir þekilde bu finansmaný bulup borsadan toplayabildiðim kadar hisse toplar, toplayamadýðým kýsým için çaðrý yapardým, böylece kotasyondan çýkardým. Olmasý gereken budur, madem piyasa þirketimin potansiyelini, verimini, karlýlýðýný öngöremiyor, yaptýðým yatýrýmlara tü kaka diyor, o zaman ben de kotasyondan çýkar özel þirket olurum. 360 milyon dolar böyle bir þirket için büyük para deðil, bir an önce düðmeye basýp borsadan çýksýnlar derim.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bu öneriyi Ýþbankasý için uzun zamandýr yapýyorum ama yönetimin bu yönde yol almaya niyeti yok. Hesap ortada. Ýþbankasý, bünyesindeki parçalarýn deðerlerinin toplamýnýn çok altýndan iþlem görüyor. Bana göre kelepir fiyattan iþlem görüyor. Ama piyasa bir sürü nedenden dolayý bu þirketi hak ettiði deðerlemeye tabi tutmuyor. Klasik holding iskontosu da eklenince ortaya ciddi bir iskonto çýkýyor. Bünyesindeki 136 þirketi yapýlandýrmalý bence, satýlýp elden çýkarýlacaklar ayýklanmalý, borsada kote edilecek olanlar seçilmeli, blok hisse satýþý yapýlacak olanlar belirlenmeli. Sadece bankacýlýk ve finans kolu tutulmalý diye düþünüyorum.
https://www.forbes.com.tr/para-yatir...fon-aciklamasi
TH adamlar ayný açýklamanýn bazý kýsýmlarý önemli AA da yok Matrikste yok.Sen diyorsun ki Ýþ bankasýna bir el atýn.
![]()
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Ýþbankasýnýn hisse yapýsý kabaca þöyle:
%32 halka açýk
%40 Munzam Sandýk
%28 Atatürk hissesi
An itibariyle Munzam Sandýk ana hissedar. Ama halka açýk olan kýsým artý Atatürk hisseleri 32+28=%60 yapýyor. Ýþte bu kritik bir durum. Umarým Meclisten Atatürk hisseleri TVF ye devredilsin diye bir karar çýkmaz. Böyle olursa TVF borsadan hisse toplayýp %50.1 e ulaþabilir ve hakim ortak konumuna geçer, böylece TR nin en büyük özel bankasý bir kamu bankasýna dönüþmüþ olur, tabi bünyesindeki 136 þirketle beraber.(tamamen hayal gücüne dayalý bir kurgudur)
Yok ya, ben Ýþbankasý kendine bir el atsýn diyorum, yeniden yapýlansýn. Adým atacaklarý filan yok ama, adamlar iþlem gördükleri iskontodan gayet memnun. Bünyesinde pek çoðu blue chip, TR nin en büyük özel bankasý da dahil 136 þirket barýndýran bu þirketin piyasa deðeri 8 milyar dolar, þaka gibi, tabii bu benim þahsi düþüncem.
ABD'nin G7'yi devre dýþý býrakmak için Rusya dahil beþ ülkeli bir grup oluþturmayý gizlice planladýðý ileri sürüldü
Çeþitli medya kuruluþlarýnýn bildirdiðine göre, ABD gizlice Rusya, Çin, Hindistan ve Japonya ile birlikte Batý'nýn hakim olduðu G7'yi devre dýþý býrakmak için beþ ülkeli bir blok oluþturmayý planlýyor.
Fikir, geçen hafta Donald Trump yönetimi tarafýndan yayýnlanan ABD Ulusal Güvenlik Stratejisi'nin daha uzun ve yayýnlanmamýþ bir taslaðýnda ortaya çýkmýþtý. Defense One haber portalýna göre, bu versiyon Beyaz Saray'ýn belgeyi yayýnlamasýndan önce dolaþýma girdi ve G7 çerçevesi dýþýnda büyük güçler arasýnda diyalog için 'Çekirdek 5' olarak adlandýrýlan yeni bir grup önerildi.
Plana göre, beþ ülke formatý, her biri belirli bir temaya odaklanan, G7'ye benzer düzenli zirveler düzenleyecek ve gündemin ilk sýrasýnýn Orta Doðu güvenliði - özellikle de Ýsrail ile Suudi Arabistan arasýndaki iliþkilerin normalleþmesi - olmasý bekleniyor.
Politico'ya göre, Beyaz Saray sözcüsü Anna Kelly, resmi 33 sayfalýk planýn ötesinde "baþka bir alternatif, özel veya gizli versiyonun bulunmadýðýný" ýsrarla belirtti.
Kremlin, Washington'dan söz konusu planla ilgili resmi bir açýklama görmediðini belirterek, bu tür iddialara þüpheyle yaklaþýlmasý gerektiðini ekledi.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Altýn FED in faiz indiriminden sonra tekrar vitese geçti ve yukarýya döndü, spot onsu þu anda 4337 dolar. Gümüþ de öyle, onsu 64.30 dolarda, arka arkaya nominal tarihi zirveler yapýyor. XAU/XAG rasyosu 100 ün üzerinden 67 ye düþtü.
Yer Ýmleri