Originally Posted by
baddog
Slm....iyi bayramlar.....ihlas holding....% 200 bedelli...ne dersiniz hocam....bedelli kuponu kesidkten sonra girelim diyorum....
İhlas holding 2025 de 3.23 milyar zarar açıkladı. %200@1TL bedelli yolda. Kapanış fiyatı 2.03, bu fiyat bazında bedelli ertesi bölünmüş fiyat (2.03+2) : 3 = 1.34 TL olacak, rüçhan fiyatı da 2.03-1.34 = 69 kuruş. Özsermaye 2.85 milyar şu anda. Bedelli ertesi özsermaye 5.85 milyar olur, piyasa değeri 4.5x1.34=6.03 milyar, PDDD ise 1.03. Bu rasyolar cazip durmuyor. Piyasa değeri kadar zarar yazmış 2025 de. Piyasa değeri defter değerine oranla ıskontolu değil primli. Bununla mukayese edersek karlılık PD DD açısından KCHOL SAHOL ALARKO gibi büyük holdingler göreceli olarak çok daha cazip duruyor. Ayrıca en önemlisi hisse aşırı sulanmış olacak, Şirketin %84 ü halka açık, tedavüldeki lot sayısı neredeyse 4 milyar olacak bedelli ertesi. Yüksek ihtimalle kağnı moduna geçer bedelliden sonra aşırı sulanma yüzünden yani geniş bir kanalda yataya bağlar. Bunlar sadece bana ait şahsi tahminlerdir, sonuçta burası borsa, ne yapacağı bilinmez. Bedelliye katılıp katılmama kararını sen vereceksin, katılırsan eldeki her hisse başına 2 TL vereceksin, elindeki hisse sayısı 3 katına çıkacak, katılmazsan rüçhanı 69 kuruşa satarsın, elindeki hisse sayısı ayni kalır ama fiyatı 2.03 den 1.34 e düşer.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yer İmleri