KAP: PAMEL [ ] PAMEL YENÝLENEBÝLÝR ELEKTRÝK ÜRETÝM A.Þ. Faaliyet Raporu
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1521437
https://kapatt.matriksdata.com/40283...9acb1449e23e7d
IV. ÜRETÝME ÝLÝÞKÝN BÝLGÝLER
Adýyaman ili sýnýrlarý içerisinde bulunan Hidroelektrik Santrali
6,946 MW kurulu gücünde
olup, Þirket 2012 yýlýnda hidroelektrik santralini iþletmeye açmýþ ve elektrik üretimlerine
baþlamýþtýr. 49 yýllýk üretim lisansýna sahip HES te türbin ve ekipmanlar Alman teknolojisi ile
kurulmuþtur. Uzaktan otomasyon sistemi sayesinde suyun kontrolü güvenli bir þekilde
saðlanmakta, üretim ve performans olumlu etkilenmektedir
ve üretime baþlanmýþtýr. Tortum HES'in mevcut üretim kapasitesinin artýrýlmasý amacýyla
yapýlmasý planlanan ve gerekli fizibilite çalýþmalarý tamamlanan yeni su hattýnýn (Þenyurt
Hattý) yapýmýna iliþkin 2021 yýlýnda inþaat firmasýyla sözleþme imzalanmýþ olup,
yatýrýma baþlanmýþtýr. 2023 yýlýnda yeni su hattýnýn (Þenyurt Hattý) yapýmýna iliþkin yatýrým
tamamlanmýþ olup, 2023 yýlý Aralýk ayýnda Geçici Kabul süreci de tamamlanarak üretime
katkýsý saðlanmýþtýr.
Tesislerin yýllýk kapasite kullaným oranlarý, deðiþen iklim þartlarý ve mevsimsel etkilere göre
deðiþkenlik gösterebilmektedir. Þirket, sahip olduðu 2 adet HES ile Türkiye temiz enerji
üretimine katkýda bulunmaktadýr.
4,018 MW kurulu güce sahip 4 adet Güneþ Enerji
Santrali tesisine sahiptir. Santrallerden elde edilen güneþ enerjisi YEKDEM kapsamýnda
satýlmaktadýr.
Aþaðýda yer alan üretim miktarlarý ve satýþ tutarlarý Þirketimizin 30.09.2025 tarihi itibarýyla
sahip olduðu HES ve GES üretim miktarlarýnýn toplamýndan oluþmaktadýr.
Toplam Satýþ Tutarý (TL) 64.994.558
YTD
Yer Ýmleri