bu hisse sabýrlý olana ekmek yedirecek gibi...
bu hisse sabýrlý olana ekmek yedirecek gibi...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Sorun piyasanýn geneli, faizler çok yüksek ve hisse yatýrýmýna gelecek taze para giriþi yok...Varlýk fonu olmasa þimdiye 7.000 ler garantiydi XU100 tarafýnda...3-5 kagýtla tutuyorlar piyasayý...
Tahtayý yapanlar da haklý alsa götürse kime verecek sonrasýnda...Þu bilanço gelse de durumumuz nedir görsek...Ýyi yerlerden iyi miktarda aldýk, bakalým tuttuðuma deðecek mi yoksa diðer kaðýtlarýmda olduðu gibi enflasyona yenilecek miyim?
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
PPF yýllýk getirileri halen %60 civarýnda ve altýn dahil bütün enstrümanlarýn getirisinin üzerinde...Böyle bir konjonktürde borsa ne yapsýn ? ASELS, EREGL felan tutuyorlar piyasayý...Bende de bir çok güzel kaðýt var yüzüne bakan yok maalesef...
Bilanço hiç hoþuma gitmedi...Hiçbir þey yapmasa kasadaki 600 milyon TL'nin aylýk %4 net PPF getirisi 24 milyon, 3 aylýkta 72 milyon TL yapar...Nakit yönünden eli bu kadar rahat olmasýna raðmen hasýlat ve esas faaliyet kârý geçen yýla göre düþmüþ ??!
Son 1,5 yýldýr yaþanan inanýlmaz bir harabiyet var þirket finansallarýnda...Nas inadý yüzünden memleketin en az 10 yýlýný heba ettiler, sonra da Ýmamoðlu rezaleti ve rezervlerin sýfýrlanmasý...Geçenlerde biri hesap etmiþti orada okudum: kabaca 50 milyar dolar....
Biz de kalkmýþýz böyle bir ortamda hisse yatýrýmý yapýyoruz...Kafa yok, ya da bir çeþit uyuþturucu bu borsa mevzusu, baðýmlýlýk...An itibariyle reel hiçbir getirisi yok çünkü...Sýfýr riskli PPF lerin aylýk %4 getirisi orada dururken gel burada bu borsa çukurunda debelen...
Hey Allah'ým !...
Þirketlerin finansallarý tel tel dökülüyor ve bana göre bu rasyolarýn endeks bazýnda total ederi 7.000 endeks bile etmez...Siyasi riskleri ve dahi "Þirketine el koydum, caným öyle istedi" riskini saymýyorum bile...Zaten onu da hesap edersek ederi sýfýr...Çünkü buraya koyduðun paranýn her an sýfýrlanma riski var; sabahýn erken saatlerinde bir bakmýþsýnýz þirket kayyuma devredilmiþ...Mevzuat yönünden de müsait biliyorsunuz...
Böylesi bir konjonktürde borsaya para yatýran delidir...Net !
Bilanço iyi olmasa da beklentiler güçlü olduðu için en azýndan kâr satýþlarýný karþýlayacak birileri çýkýyor...Maþallah diyelim...
Finansallar, beklentiler, iþ iliþkisi haberleri vs. hepsi çöp...Baþladýðýmýz yere geri döndük...Böyle rezil bir piyasa...
Yer Ýmleri