Doðrusun kral teþekkürler
Doðrusun kral teþekkürler
ABDli Bank of America (BofA) yýl sonu için dolar/lira tahminini 44 ten 41'e revize etti.
BofAnýn öngörüsü dolarda yüzde 16 lýk bir artýþ anlamýna geliyor.
https://www.paraanaliz.com/2025/dovi...irdi-g-103164/
Buna göre dolar 1 yýl sonra 41 olacak, eðer gerçekleþirse dolardan bir halt olmayacak demektir.
Diyelim ki öyle olacak. Türkiye borcu olmayýp ozsermayesi ile iþ yapan üretim yapan yok denecek kadar az. Faizler de %40 olsun. Ýhracat yapan firma nasýl kurtacak Arçelik cayýr cayýr ihracat yapýyor her þeyi artýrmýþ satýþ üretim vs. Ana devasa zarar var faiz kur sebebiyle. Bu sene koç iþçi çýkarmaya baþlar mýsýr Bangladeþ gibi yerlere gider. Bu kur faiz üretim deðil ithalat için avantajlý. Üretim için yatýrým hammadde enerji maaþ zammý rekabet uluslararasý alanda daralma çin ile rekabet vs kimse uðraþmaz yatýrým yapmaz. Eninde sonunda bir yerde patlama gelir. Hele ki þimdi Trump ile hiç mümkün deðil
son 2 rakam muhteþem....
gö*ün aydýn emekli....
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz
Forumun Altýn Kuralý : Forumda okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr..
Not: hisse baþlýklarýnda dini ve siyasi ile futbol taraftarlýðý yazýlarý kabul edilmiyor.
Yer Ýmleri