Bist özelinde artýk benim 2 senaryom var...
Daha önce tarihsel döngüde 2.84 cent seviyelerinin önemini belirtmiþtim... Altý ve üstü farklý dünya
1. Senaryoda bist herkes 100.000 görmesini beklerken 99.700-99.890 aralýðýndan býzlý bir düzeltme yapar ve 94.800-97100 aralýðýnda önümüzdeki aylarý geçirir
2. Senaryoda bist herkes 100.000 de düzeltme gelmesini beklerken 100.000 üstüne atar göstermelik olarak 99.800-99.700 e inip düþecek korkusu verir ve 105.000 e doðru Kýsa zaman içinde gider.
Bu senaryolarýn hangisinin olacaðýna insanlarýn hangisinin beklediði karar verir... unutmamak lazým ki bist e kritik 100.000 üzerinde pahalý algýsý nedeniyle ky algýsý "70.000 lerden almadým buralardan hiç almam diyerek" mal aldýrmaz. Hatta satýþa geçmeye baþlar ve esas yükseliþ 100.000 üzerinde olur.
Bist venezuella borsasýndan sonra en ucuz borsa iken TL. Tüm geliþmekte olan para birinlerinden en deðersizinden dahi yýllýk %22 negatif ayrýþmýþ durumda... Bu da demektir ki paramýzýn gerçek olmasý gereken deðer 2.80-2.90 aralýðý þuanda...(olmasý gereken)
Ama TL eger yukarýda yazdýðým 2.80 lerde olsaydý yükseliþ bu kadar hýz kazanmazdý.
Neden?
Mb usd faizi ile Ýngilteredeki swap ihaleleri arasýnda 0.50 baz puan fark var sanýrým 1-2 haftadýr 0.25 civarýnda
Yabancý yatýrýmcý %22 ucuz TL yi alýp en hýzlý deðerleme yapabileceði hisse senedi piyasasýna giriyor
Þuan verdiðmiz faiz oranlrý ile dahi 3.35-3.40 aralýðýnda olmamzý gerekirken 3.50 kýramamaýz bundan kaynaklý
Herkesin düþündüðünün aksine ben dolarda yaþanan ufak çaplý yükseliþlerin bist i desteklwdiðine inanýyorum
Neden?
Yabancý yatýrýmcýnýn elindeki solarý euro yu bozdurmasý için neden oluyor ve yabancý para cinsinden ucuz bist e sahip oluyoruz
Bist de geri dönüþ ne zaman olur yine tez im herkesden farklý usd 3.35 altýna sarkar ise yada 4 lira üzerine atarsa satýþ gelir.
Herkese bol kazançlar
Akbnk da üçgen oluþumu var yukarý doðru izlemedeyim... Bugünden umutluyum
Hisse senedi bazlý yorumlardan çok Finansal okuryazarlýk saðlamaktýr amacým.
Borsa'nýn ilginçliði; biri bir hisseyi satar, diðeri o hisseyi alýr, her ikisi de birbirinden daha akýllý olduðunu sanýr. Twitter: EkoDreaM
Yer Ýmleri