Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 547/658 ÝlkÝlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon
Arama sonucu : 5259 madde; 4,369 - 4,376 arasý.

Konu: AKBNK - Akbank T.A.Þ.

1. Bu karar kredi geniþlemesi kararý ve bankalara ayrýca tüccara eþit mesafede teþvik olarak algýlanýrsa ,banka karlarý dibs ve menkul kýymet geliriyle yükseliþe geçer deniyor, yüksek faizli ticari kredi kullaným oranlarýnýn da düþük seviyelerde olduðunu yazan sektörü bilenler var , ordan aþýrý bankacýlýk karlarýnda azalma beklemiyoruz kayýp riski yok diyorlar , gelirler artacak diyorlar . 1.8 üstü katsayýlý krediler tam net oransal hesaplanýnca tablo net görülecektir. Ciddi teþvik yasasý olarak yorumlanýyor. YTD.

Açýða çýkan kredi karþýþýklarý ile ciddi miktarda tahvil veya hisse seneti satýn alýnýrsa bunlarla edilenkar bir gelir , kýsa vafeli düþük faizli krediler veev kredilerine dönðk kolaylarýn artmasý mümkünse faizin düþmesiyle de kredi musluklarý iyice açýlarak bðyðme ciddi teþvik edilmiþ oluyor , Bu iþten öteye bu sene eylül ekim kasým aralýk 3800-4500 puanlara doðru bist rallisine de dönüþebilecek bir ekonomik genleþme konforu mu yaþanacak piyasalarda..

Pazartesi , salý yarý sert biz piyasa aptallarý bu iþi anlamadýk havasýnda silkeleme de olabilir ve haftayý 3200 puan üstü kaparsak , gidiþat gayet net ve olumlu SP açýsýndan ...günlük satýþlarýn artýk hiç bir anlamý yok, haftalýklar oldukça yeþil ve yeþil yeþil devam edecek anlaþýlan YTD...
    Son düzenleme : Deniz Ali; 21-08-2022 saat: 11:27.

2. Ben amatör bir yatýrýmcýyým çok bilgim yok ama, bundan bankalar olumsuz etkilenir. Krediler düþer. Yüksek KKM toplayabilmiþ bankalarýn eli biraz daha rahat olabilir. Bir banka KKM hesplarýna %17 faiz ödeyecek, %18,5-19 aralýðýndan 10 yýllýk ev kredisi daðýtacak. KKm'ler 3 aylýk vadeli, ev kredisi 10 yýllýk. Enflasyon %100'den fazla. Deli mi ya adam. %30'un üstü vermek istese %90 menkul kýymet karþýlýklandýracak. Döviz hesaplarýný KKM'ye dönüþtürme çabalarý devam edecek. 20 milyar dolar dýþýnda çözülme olmuyor. Güvenmiyor vatandaþ. Hisse senet yatýrýmcýlarý desen, tahminen çoðu aracý kurumlardadýr. Trade eden bir yatýrýmcý benim gibi bankadan yapýyorsa al-sat makasýný epey yüksek tutmak zorunda. Ara sýra al-sat yaptýðým halde yüksek komisyon canýmý yakýyor. Ben bile bir aracý kuruma geçmeyi düþünüyorum. Velhasýl menkul kýymet karþýlýklandýrmasý zor olacaktýr. Doðal olarak banka kredi vermez ve karlarý düþer. Ne kadar düþer bilemem.
    Karþý taraf açýsýndan ise, bu faizlerden herkes kredi kullanmak ister. Benim gibi duygusal korkularý olanlar dýþýnda. Gayrý menkul fiyatlarý aya doðru gidiyor. Ardýnda bu enflasyon olduðu müddetçe balon çok çabuk sönüyor.Ticari krediler sürmek zorunda. Resesyon veya yavaþlama riski var. ( Gerçi fikrimce; yüksek oranlý bir kur krizi yaþamazsak, üretim yavaþlamaz. Türkiye'nin yakýn tedarik noktasý olmasý ve Çin'in ipinin çekilmeye çalýþýlmasý, bizi rahatlatýr. AB'nin durumu biraz riski artýrýyor. )
    Enflasyondan dolayý vatandaþýn eline geçeni harcamasý ve 20 yýldýr ithal malý kullanmaným alýþkanlýðý veya alternatifin de azalmasý, üretimin yüksek miktarda dýþa baðýmlý olmasý, enerji fiyatlarýnýn artmasý ve baðýmlýlýðýmýz cari açýk konusunu kontrol dýþý býrakýyor. Bunu düþük kurla bahar aylarý yaþarken, yerli üreticiyi kanalizasyona iterken düþünecektin. ''Paramýz var ki ithal ediyoruz'',''ödenebiliyorsa cari açýk sorun deðildir'' yüksek zeka pýrýltýný gösterirken düþünecektin.
    Sonuçta Bankalar özel veya dýþ kökenli olsa da siyasete baðýmlýdýr. Hele þu anda ''otur: otur. Kalk:kalk düzeyinde. Dillendirilmeden.
    Gelelim bizim gibi banka yatýrýmcýlarýna. Ýki ucu keskin býçak. her þey olabilir. Neden burdasýn? Çünkü ucuzlar. 10 yýldýr nereden-nereye geldiler. Yok etmeyi göze alamayacaklarýna göre, rüzgarýn daha fazla tersten esmeyeceðini umarak, iyi günlerin hayalini kuruyoruz. Durum budur.

3. Arkadaþým bankalar merkezden %13 faizle para çekiyor bileþikte %1-1.25 aylýk faizle bile ev kredisi verse 10 sene vadeli dosya masrafý dahil %15 faiz dönüþü olmuyor. Bileþik faizler basitten fazla %18- 22 yakýn vade önce faizi ödendiðin kýsa dönüþten hesaplanýr...ayrýca 10 sene içinde düþebilecek enflasyon ve faizler yüzünden ciddi kar da yazar. Enflasyon %10 merkez faizi %8 olursa müthiþ karlar bileþikte o %1.25 faizde bile ortaya çýkar.

Banka para koysak 12 ay sonra net faiz alýrýz bileþik faiz yoktur.

Bankadan kredi çeksek 12 ay vadeli %-20 faizle 12 ay boyunca faiz öderiz , 12 ay sonra %20 faiz üstü borç ödendiðinden bileþik faiz ödemiþ oluruz buna kesinlikle razýyýz veya deðilizdir þikayet edip baþka kredi arayýþýna da girebiliriz , ama farklýlýðýný da anlamak lazým )))

Resesyon bu sene için DÜNYADA resesyon %3.5 dünya büyürken hele iyice palavra olmaya cidden yakýndýr , kiþisel fikrim deðildir uzman görüþü ....Neticede hayali bir dünya ekonomik sert çöküþü ve resesyonu senaryosu özlemi içinde deðilsek onu geçiniz , moodys ne diyor ona bakýn Resesyon için sadece batýlý ekonomilerde 2 çeyrek yavaþlama var ama 3 çeyrek toparlanacak data setleri onu iþaret ediyor diyor. EKONOMÝK resesyon için 10 þart varsa 1 tanesinin yarýsý ehhh iþte gerçekleþti sayýlöaz ama o da yarým gerçekleþti nasýl olacak bu resesyon profesyonellerin %90 demeden de olacak bir iþ deðil bu ...

Güncelde karda bankalar.
    Düþen enflasyon ortamýnda ise net %10 üstü karda olacaklar kkm ile kredinin hiç bir alakasý dönüþümü yok.
    %15 mevduat faizi ödeyip %25 ortalamayla kredü veren banka yine 50 milyat tl senelik karýný eder .
    2023 senesinde karlar pek düþeceðe de benzemiyor bu açýdan devletten %12 , mevduat sahibinden %15 güzel maliyetleri var bankalarýn ve fonlama iþtahý artacaktýr da...

Dünyada resesyon gündemden kalmak üzere de kýlýçdaroðlu dahil bankalara tefeci diyen %400 kar ediyorlar diyen çok. BU tür söylemler üzücü olduðu kadar düþündürücü bankalar tekil sahiplere ve tabana yayýlmamýþ kar paylarýna bütüncül sahip deðiller. .reel sektöre dönük ucuz kredi imkanlarý geniþletilmek istenirse bu bankalar üzerinden saðlanabilir veya bambaþka sistemler gündeme gelebilir.

Ýsimleri ezbere bilinen ve Büyük kýsmý topluma malum olan dev bankalarýmýzýn tl ve yp cinsinden aktifleri 500 milyar tl ile 1 trilyon tl eþdeðeri dersek ....özetle 1000 milyar tl arasý çoðu da %5 -10 net kar marjýný yakalacaklar bu senelerde devamlýlýk görünüyor... kar / aktif sürekliliði net ortada ....2 milyar dolar üstünü oransal olarak tarihlerinde ilk kez yakalamýþlar ama aktifleri de ciddi oranda büyümüþtür.1 milyar dolar karlýlýða dönüþ de pek yakýn vade mümkün görünmüyor.

Bir ülkede bankalara %400 kar ediyorlar bunlar diye þikayet edilirse , o bankalar için... vay be Te... teblið.... teblið ...geldi amanýn ya batcaz mý diye satana da enayi derler çünkü o bankalar dolar bazýnda tarihi diplerinin %25-50 altýndalar ve kar odaklý amansýz idarelere sahipler hem rekor kýr hem süründürsün seni spek oðlu hem de medya algýsý ile yatýrýmcýlarý bir güzel silkele

boþ verin bu iþleri 15 tl -20 tl geçince ne zaman 30 tl olur onu konuþuruz. Thy risksiz süper iyi þirket bankalar riskli vasat ve kötü þirket bana bu palavrayý yediremezler ama yarýn güzel alttan maliyet imkaný verecekse uzun vadeli almak isteyen alýr. YTD.
    Son düzenleme : Deniz Ali; 21-08-2022 saat: 20:08.

Alýntý; faizin düþmesiyle de kredi musluklarý iyice açýlarak bðyðme ciddi teþvik edilmiþ oluyor , Bu iþten öteye bu sene eylül ekim kasým a muhtenelralýk 3800-4500 puanlara doðru bist rallisine de dönüþebilecek bir ekonomik genleþme konforu mu yaþanacak piyasalarda..

Sayýn deniz ali son fayiz düþüþünün ekonomide büyümenin teþviki anlamýna gelecegi ve borsamýza yansýmasý ile olabilecek öngörünüz bencede çok dogru 4500 ler mümkünolabilir. Bu arada eregliyi terkedip, akbankamý döndün? Ben eregliyi terkedeli çok oldu ama eregliden ben halen umutluyum. Hatta 8 Ti temettü beklent,m var.Bir formda iyibar sahibi olmak için bilgi sahibi olmak yeterli ama ereglide itibar için birilerine selam saygý ve itaatde, kusursuz olmak gerekiyor idi Þimdi o birileri ve ereglideki tayfa dagýldý Sayýn REX haklý çýktý ve ereglide bence baþ köþede.Bu kýsa dedikodu içinde hoþgörü rica ediyorum.

5. Uzun vade %40 eregli hissem cepte... satýlmayacak hisse temmuz dipten portföyü yeniledim ve 35-28 düþüþ zararýný da çýkarttým nasip oldu iþte bazen hep þansýzlýk da olmaz.

Orta vade portföyümde ise net son durum þu : %20 akbank %15 yapý kredi % 25 froto var , froto ayný zamanda uzun vade kaðýdým. % 10 iþ bankasý vardý akbanka döndüm. Onu da. Holding almadým neticede banka ile fark da pek göremedim.
    Eregliden vazgeçmek GELECEÐÝNDEN vazgeçmektir kardeþ.
    %10 da nakit var ilaveten onu yazmayý unutmayým.

Seneye %80 üstü inþallah ereglide olucaz , hepimiz Erdemir severiz )))

6. Eregli ile 2023-2033 sýfýr fire yürüyeceðim.
    %80 eregli %20 froto veya
    %70 eregli %30 froto ana fikrimdir.

Bankalara deðer veririz ama BÝLEÞÝK büyümek için cebimde 1 milyar dolar yok ki banka satýn alayým ve bana yönetim kurulu piyasa deðerine denk kar payýmý hemen her sene versin keþke param olsa da full banka temettüsünden istifade de edebilsem ve kar payýmý full alabilseydim , aslýnda ana ortaklarýn istisnai kar payý þartlarýný da araþtýrmýþ deðilim ne alýrlar sýradan yatýrýmcýya göre ve %10 sýnýrý da garibime gidiyor bazen %30 neden deðildir , ama temettü için tek adres VAR ismi E .....ile baþlar

Ýtaat ,selam, saygý konusunda hem fikiriz, ben özgürlükçü ve ara sýra da aklýma eseni sakýnmadan da söylemesini seven biriyim , ama yardýmcý olmak istediðim, bir dünya insan olduðundan, az saygý ve kýsmi itibar bana yeterliydi.

Hiç bir zaman forumun abisi olmak ve en saygýn olmak için gayret etmedim bilgi , paylaþým ve stratejik bakýþ açýlarý artsýn diye de mücadelemi ederim. Her ortamda her platforma her yerde...

Ben tek yanlý, fikirlere sadece korkutucu üslup ve kötümser bakýþlara, karþý net eleþtirelim ancak her iyimserin de hatalarý olur ve ben de çift yönlü beklentileri ifade etmediðim , Ereglide düþüþ de olabilir , demediðim için, oradaki fiyat oynaklýðýnda yanýldým ve üzgünüm bu konuda.

7.  Alýntý Originally Posted by Deniz Ali Yazýyý Oku
    Arkadaþým bankalar merkezden %13 faizle para çekiyor bileþikte %1-1.25 aylýk faizle bile ev kredisi verse 10 sene vadeli dosya masrafý dahil %15 faiz dönüþü olmuyor. Bileþik faizler basitten fazla %18- 22 yakýn vade önce faizi ödendiðin kýsa dönüþten hesaplanýr...ayrýca 10 sene içinde düþebilecek enflasyon ve faizler yüzünden ciddi kar da yazar. Enflasyon %10 merkez faizi %8 olursa müthiþ karlar bileþikte o %1.25 faizde bile ortaya çýkar.

Banka para koysak 12 ay sonra net faiz alýrýz bileþik faiz yoktur.

Bankadan kredi çeksek 12 ay vadeli %-20 faizle 12 ay boyunca faiz öderiz , 12 ay sonra %20 faiz üstü borç ödendiðinden bileþik faiz ödemiþ oluruz buna kesinlikle razýyýz veya deðilizdir þikayet edip baþka kredi arayýþýna da girebiliriz , ama farklýlýðýný da anlamak lazým )))

Resesyon bu sene için DÜNYADA resesyon %3.5 dünya büyürken hele iyice palavra olmaya cidden yakýndýr , kiþisel fikrim deðildir uzman görüþü ....Neticede hayali bir dünya ekonomik sert çöküþü ve resesyonu senaryosu özlemi içinde deðilsek onu geçiniz , moodys ne diyor ona bakýn Resesyon için sadece batýlý ekonomilerde 2 çeyrek yavaþlama var ama 3 çeyrek toparlanacak data setleri onu iþaret ediyor diyor. EKONOMÝK resesyon için 10 þart varsa 1 tanesinin yarýsý ehhh iþte gerçekleþti sayýlöaz ama o da yarým gerçekleþti nasýl olacak bu resesyon profesyonellerin %90 demeden de olacak bir iþ deðil bu ...

Güncelde karda bankalar.
    Düþen enflasyon ortamýnda ise net %10 üstü karda olacaklar kkm ile kredinin hiç bir alakasý dönüþümü yok.
    %15 mevduat faizi ödeyip %25 ortalamayla kredü veren banka yine 50 milyat tl senelik karýný eder .
    2023 senesinde karlar pek düþeceðe de benzemiyor bu açýdan devletten %12 , mevduat sahibinden %15 güzel maliyetleri var bankalarýn ve fonlama iþtahý artacaktýr da...

Dünyada resesyon gündemden kalmak üzere de kýlýçdaroðlu dahil bankalara tefeci diyen %400 kar ediyorlar diyen çok. BU tür söylemler üzücü olduðu kadar düþündürücü bankalar tekil sahiplere ve tabana yayýlmamýþ kar paylarýna bütüncül sahip deðiller. .reel sektöre dönük ucuz kredi imkanlarý geniþletilmek istenirse bu bankalar üzerinden saðlanabilir veya bambaþka sistemler gündeme gelebilir.

Ýsimleri ezbere bilinen ve Büyük kýsmý topluma malum olan dev bankalarýmýzýn tl ve yp cinsinden aktifleri 500 milyar tl ile 1 trilyon tl eþdeðeri dersek ....özetle 1000 milyar tl arasý çoðu da %5 -10 net kar marjýný yakalacaklar bu senelerde devamlýlýk görünüyor... kar / aktif sürekliliði net ortada ....2 milyar dolar üstünü oransal olarak tarihlerinde ilk kez yakalamýþlar ama aktifleri de ciddi oranda büyümüþtür.1 milyar dolar karlýlýða dönüþ de pek yakýn vade mümkün görünmüyor.

Bir ülkede bankalara %400 kar ediyorlar bunlar diye þikayet edilirse , o bankalar için... vay be Te... teblið.... teblið ...geldi amanýn ya batcaz mý diye satana da enayi derler çünkü o bankalar dolar bazýnda tarihi diplerinin %25-50 altýndalar ve kar odaklý amansýz idarelere sahipler hem rekor kýr hem süründürsün seni spek oðlu hem de medya algýsý ile yatýrýmcýlarý bir güzel silkele

boþ verin bu iþleri 15 tl -20 tl geçince ne zaman 30 tl olur onu konuþuruz. Thy risksiz süper iyi þirket bankalar riskli vasat ve kötü þirket bana bu palavrayý yediremezler ama yarýn güzel alttan maliyet imkaný verecekse uzun vadeli almak isteyen alýr. YTD.
    Tüm bankalarýn Merkez bankasýndan çekebildiði para 160 milyar tl'lere kadar indi. Ama kullanýlan kredi miktarý 2,5 trilyon civarý. Birincisi istedikleri kadar para alamýyorlar. Aldýklarý para,kullanýlan kredi miktarýna göre çok az. Negatif faiz; öyle basit faizle,bileþik faizle karþýlanacak bir oran deðil.
    Ýkincisi KKM ile ilgisi var %30 faizden kredi kullandýrmasý için %90 menkul deðer karþýlýðý koymak zorunda. Ki bu durum mecburen düþük faizli devlet tahvillerini almak zorunda býrakacaktýr bankalara. Ülkemiz için resesyon ihtimali düþük ama AB için resesyon riski var. Ama bu durum beni aþar. Zaman içinde yaþayarak göreceðiz.
    Bankalar %17 mevduat faizi ödüyorlardý KKM hesaplarýnda. Þimdi %22 faiz üzerinde kredi kullandýrmasý %90 karþýlýk þartý oluyor.
    Bankalarýn karýnýný en çok artýran, enflasyona endeksli devlet tahvilleri.
    Sonuçta krediler azalabilir. Kar oranýný ne kadar etkiler hesaplayamam. Ama düþme ihtimali var. Önümüzdeki günlerde bunun cevabýný alýrýz. Sonuçta anlaþýlmasý zor bir düzenleme.
    Diðer bir konu;ben Özellikle ÝÞC'de çok ,yapý kredi ye ve akbank'a para yatýrmýþým. 2 yýldýr da bekliyorum. Senin yorumlarýnýn gerçekleþmesi temennimdir. Olabilecek riskleri de söylemek foruma katký sunar. Sonuçta uzun vadede bunlarýn etkisi kalýcý olmayacaktýr. Kýsa vadeli düzeltme ihtimali olabilir. Þunu özellikle vurguluyorum. Bankalarýn, 3. ve 4. çeyrek karlarý 2. çeyrek karlarýnýn üstünde olmayacaðýný düþünüyorum. Karlar da çok abartýlmasýn. Öz sermaye verimliliði rekor karlara raðmen %30. Enflasyon muhasebesine geçildiðinde, büyük ihtimal sermayeyi korumaktan öte bir durum oluþmayacak gibi görünüyor. Üstelik enflasyonun bu yýl içinde düþme deðil, daha da yükselme riski var.

8. 5 ve 10 sene vadeli tahvil alýmý faizleri pek düþük sayýlmaz.
    Faizin %22 ile %30 arasý kullandýrýlmasý haline eskiye göre ilave ve fazladan bir parasal karþýlýk ayýrma mecburiyeti olmaz ise durum sanýrým nötr + vaziyettedir .

Ýktisadi konularda tüm detaylarý ana mesleðim bu olmadýðý için bilmiyorum, sabah deðerli kalemleri okur borsa açýlmadan buraya saðlýklý bilgileri koyarým.

Net bir kredi kullaným kolaylýðý olacak havasýnda piyasa bunun dýþýnda banka karlarýný törpüleme amacýnda bir devlet politikamýz asla var olmuþ deðil tersi var olmuþ hep .

Ýhtiyatlýyýz , getirisi götürüsü nedir , konuyu full %100 araþtýrýp anlamadan da hatalý bir öngörüde bulunmak yanlýþ olur.

Sayfa 547/658 ÝlkÝlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •