BU IPNENIN....beni yenmesi mumkun degil....ben kuzuyum.
BU IPNENIN....beni yenmesi mumkun degil....ben kuzuyum.
[IMG][/IMG]
Haftalýk ters 30 endeks.
Altýnda uzun vadeli graflarda sürekli kontrol ettiðim kendi üretimim bir gösterge var. Daha kýsa periyotlarda bile beni pek az yanýlttý. Þu andaki durum 2024 eylül sonuna benziyor gibi..
Beklentin mümkün yani. Bununla beraber ölümüne riske girmeye deðer mi?!
Tabi ki hayýr!
9 mayýsda yazýlmýþ bir yazý.
Malasef yýllarýn Kuzu hocasýný bie tersde býraktýlar. Tabi burada çizimci arkadaþlarýnda etkisi oldu, CITAK gibi. Piyasa short kapatmayanlara umut vermek isteyecek, tamam bu long çok sürmedi, düþüþe devam dediðiniz yerde endeks 10 bin üstüne atacak.
Adamlar en son koz Mehmet Þimþeði dahi kullandý. Borsa risklidir diyen bir hazine bakanýmýz var.Bu arada teþekkür etmek lazým, yatýrýmcý bilmiyordu bunu yeni öðrendik. Borsa riskli.
Yalnýz benimde beklediðim türden bir hareket gelecekse 11.000 12.000 olmaz. Çok daha yukarýlarý olur. 11.000 dediðin zaten zirve deðer. BIST de son major harekete bakýldýðýnda mutlaka eski zirvenin yüzde 40 50 üzerinde bir noktaya çekmiþler. Bu durumda 13.500 14.000 hatta 15000 gibi bir deðer görülmesi gerekir. Ýlk olarak bir major endeks aðýrlýðý olan hisse zirvesinden yüzde 30 40 düþmüþken endeksi yüzde 15 20 düþüþte tuttular. Bu da marj oluþturuldu demektir. Yani bu düþmüþ hisseler sadece eski deðerlerine bile gelse endeks min yüzde 40 yapar.
Bir diðer göstergem de bazý kaðýtlarda çok fazla bas çek bas çek oluyor. Yine çekti mesela. Artýk basmamasý lazým. Bu kaðýtlarý lokomotif yapacak sanki. 9000 bu açýdan çok önemli bir deðer. Kuzu bir keresinde 9000 altý olmaz garantisi verildi dedi. Bunu kendi dedi ama sonra unuttu sanýrým. Bu doðru bir bakýþ açýsý idi.
Silah býrakma olayýný siyasi yaptýklarý aþikar, yani tekrar secilmek için yapýlan bir eylem. Diðer türlü olsaydý para piyasalarý ciddi etkilenirdi. Yinede ülkemiz mileltimiz için bu olayý küçük görmüyorum. 10-15-20 bin endeks için her þey müsait, yatýrýmcýyý bitirdiler ve halan düþüþe inandýrdýklarý büyük bir kitle aktif.
Yer Ýmleri