HAYIR
matrikste ''indikatör parametreleri ''diye basýp altýna bir kere bile bakmadým.. baksamda anlamam zaten
uzun yýllarý bulan izlenimlerimde, PÝYASA OYUNCULARININ % 99 oranýnda bu çizgilerin gösterdiði þekilde, TEKNÝK ANALÝZ in gerektirdiði þekilde iþlem yaptýðýný tecrübe ettim ve buna dayanarak bu grafiklere göre iþlem yapýyorum.
inanç ve tecrübe diyelim benimkisine
örneðin þu yapýyý ne zaman öðrendiðimi anlatayým sizlere
(bu çizdiðim % 100 doðrulukla gerçekleþti... btc grafiklerine bakarsanýz )
ukrayna savaþý çýktýðýnýn ertesi günü vadeli 2. seans (taban ya 202450 veya 204450 idi ) oradan döndü 217.000 mi 219.000mi ne kapattý
ertesi gün 216.000 açýlýp 220.000 üstümü ne idi
o haftadan sonraki hafta (sanýrým çarþamba günü idi ) bi 235.000'den 225.000'emi düþtü... yoksa 220.000'den 235.000'e mi gitti... o hareket bu grafikte gönderdiðim hareketin AYNISI idi (15 dakikalýk veya 30luk periyotta )
üþendim bakmaya vaktiniz olursa bu anlattýðým yeri bakýn grafiklerinizde
o zamanlar acemi idim, öðrenme aþamasýnda idim
''demekki böyle bir durumda böyle bir teknik yapýlýyormuþ'' diye hafýzama kayýt ettim
3 yýl sonra baþka bir yatýrým aracýnda, baþka bir zamanda, baþka bir periyotta... ayný yapýyý gördüðümde
''aha dedim, o gün vadelide grafik nasýl çizildi ise, btc'de de aynýsýný çizecektir'' deyip
analizi yabuþturdum (ve net þekilde, baþka ihtimal olmadýðýný yazmýþým )
ve çizdiðimin aynýsý gerçekleþti
çünkü bu grafikleri çizenler PÝYASA OYUNCULARI
ben sonraki barý görmüyorum ama onlar 5 bar sonra ne olacaðýný þimdiden biliyorlar.
,
bir grafiði bir hale sokan oyuncular, sonrasýnda ne olacaðýný... neler olabileceðini 40 kere hesap etmiþtir.
o hesap ettiyse, bende onlarýn býraktýðý izlerden yön bulmaya çalýþýyorum
TEMEL ANALÝZ'e zerre kadar inanmam.
KOÇ HOLDÝNG geçen sene 275 mi ne idi ? þimdi 150'yide kýrdý 145 oldu... bilançosu ile onunla bununla bunu bana anlatamazsýn, inanmýyorum çünkü
hangi fiyat doðru ? kos koca koç holding'in deðeri yarý yarýya nasýl deðiþiyor 8 ayda ?
ama þimdi aklýma geldi
ben inanmasamda; TEMEL ANALÝZ varmýþ
2012'den sonra, yiðit bulutlar, naci aðballar, mehmet þimþekler ve diðerleri TÜRKÝYE EKONOMÝSÝNÝ BATIRIRKEN
BÝST... 5 dolardan, 1,75 dolara DÜÞMÜÞ
bu grafikten birþey çýktý, önceleri görmemiþtim... þimdi gördüm
çoðusu ''bu iktidarýn 2006-2013 yýllarý arasýnda çok iyi çalýþtýðýný, sonradan iþlerin bozulduðunu...'' savunup duruyor
2002 de borç... 110 milyar dolar civarýnda iken
2011 de 310 milyar dolar civarýnda olmuþ
ne güzel iyi çalýþmýþmaþþallaaaah...
o kadar borç para ile bende çalýþýrým...
örneðin (hatýrlýyorsanýz ) kuzu emmi
amerika'daki sýkýntýnýzn dax'a da sirayet edeceðini ve dax ile birlikte bist'tin düþüþ yapmasý gerektiðini düþünmüþtü
ama biz bunlarý yazdýk
neden ? almanya ekonomisini araþtýrdýk ? dax endeksindeki kaðýtlarýn bilançosunamý baktýk ? HAYIR
tamamen çizgilerimize göre yorumladýk...
20500'müþ... þimdi 21350'de... % 4 yukarý gitmiþ durumda
ayný anda dow 40400'den 40700'e gelmiþ... % 1 bile yapamamýþ
Yer Ýmleri