grafi.....birde 11 800 e gore duzenle.....krabby gardas.
grafi.....birde 11 800 e gore duzenle.....krabby gardas.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
baþkan nakitte yim portfoyün %2 si ufak kagýtlarda kalaný mevduatta ppf de..
sermaye büyüyünce eski cesaretim kalmadý en fazla 1 milyon ile devam ediyorum
borsada eðlencesine pandemideki gibi son 2 sene öncesi aldýðým yanlar 1 e 10 verdi idi
tam zamanýnda kaçmýþým þimdi 1/3 fiyatýnda olanlar var
2008 de full kaðýtta idim sermaye 1/5 e düþmüþtü
tarih tekekürden ibarettir
gürcistan rus savaþý vardý yine enka vardý 8 tl ye düþmüþtü 40 tlden
halkb 3 tl traktör 4 tl idi sermayem o zaman 60 bin tlden 10 bin tl ye düþmüþtü
nereden nereye kýsmet meselesi
ama devamlý borsada olan doðru kaðýt ihtiyaç olmayan para olursa kazanýyorsun eninde sonunda
ama þu 1 sene borsa eskisi gibi deðil aldýðýn kagýtta yapay zekamý robotmu desem kazanma sansýn yok..
kafa ütüledim ytd.
KUZU KURALI....RALLY DE....elindeki kaart....bir onceki gunun en dusugunun altinda kaparsa...GOTUNE NISADIR SUR....URFA BIBERIDE SUREBILIRSIN.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
dow da bu kadar hýzlý toparlanma beklenmiyordu ve 43.000 ler yukarý geçildi..ayný þekilde sp500 6.000 üzerine atýnca bizdeki düþüþ senaryosunu rafa kaldýrdýlar.. þimdilik..siyasi nedenlerle bu hareket olmamýþtýr..çünkü borsadaki tepki eþ zamanlý oldu abd ile..
abd piyasalarý tepkiyi trende dönüþtürme çabasýna girince bizimkiler apar topar sisteme para soktular bu duruma katýlmak için..
ama bizdeki yükseliþi onlarla kýyaslamamak lazým..bizim durumumuz karýþýk..
yani o ölçüde tepkiler beklemiyorum..
özellikle sp500 eski zirveleri geçtikten sonra bile aþaðý yöne devam etmesiyle meþhur hareketleri var..
DIYELIM
AYU RALLISI DEGIL....buradan mal satarmisin kuzu.....kardasin....
hayir satmam.....DUSUNCE KENE-2 YI DEVREYE ALIRIM....onumuzdeki 5 yila oynuyorum ben....
borsa için genelde siyasi iktidar deðiþimi hep sancýlý oldu..
akp ne zaman baþladý krizle baþladý..ne zaman gidecek krizle gidecek..kuzu emmi hatýrladýn mý bu sözü..
þimdi ne kadar var bunlarýn gitmesine..diyelimki en geç 3 yýl ( halbuki borsa erken seçimi satýn alýyordu o yüzden 3 yýl erken fiyatlandý herþey)
bu durum apaçýk ortadayken akp nin kurduðu sistem ya da fonlar herneyse sistemi neden yukarý taþýsýn..CHP için mi..
Kuzucum ülkenin ekonomik durumundan haberin varmý?
Asgari ücret 22
Emekli aylýðý 14
Kiralar 20den baþlýyor.
CHP kendini bitirdi diyorsun.
Ekrem bitti, özgür bilmem ne.
1 yýl önce ülkede en çok oy alan parti.
CHP hep vardý.
Ýnsanlar niye 1.parti seçti.
Ekonomi dipte,insanlar aç, borçlu,sinirli,of diyeni içeri atýyorlar.
Eleþtireni terör örgütü üyesi deyip öpüyorlar.
Þirketler battý,insanlar iþsiz kaldý.
Yanýnda oturan zenginler haricinde hiçkimseye verilen sözler tutulmadý.
Konu CHP,iyi parti bilmem ne partiden çýktý çoktan.
3 yýl daha milyonlar bu ortama dayanabilirmi?
Yaz Yaz bitmez.
Borsa rallimi yapar.yapabilir.hep yaptý yine yapar.
Enflasyon düþecekmiþ.dogalgaza %25 zam.
Akaryakýt 46dan 56ya 1 haftada çýkýyor.
Þirket kar ediyorsa hisse 5 sene boyunca 10 lirada kalcak hali yok.
en önemlisi dogru zaman.
gözümüz kulaðýmýz SP500 de olsun..6.000 altýna kayarsa bize de kayacaklar..
ama hemen deðil..
Yer Ýmleri