Originally Posted by
ENGRANDMASTER
Üstte TÜİK verilerini girdim.
Son bir yılda gerçekleşen net reel faiz negatif.
Borsa yükselsin diye yada beton lobisi istiyor diye faiz indirirlerse işler boka sarar.
Ben zaten enflasyon desteklemeden faiz indirsinler demiyorum Nebati zamanı gibi. Ben diyorum ki tamam siyaset karışık öyle böyle herkesin fikrine eyvallah ama durumdan istifade edenlerin yarattığı bir de kar enflasyonu var bu ülkede. Ama vatandaşın artık bunu karşılayacak gücü kalmadı. Misal markete pazara gittiğimde ben nasıl kazıklandığımın çok iyi farkındayım. Bunun bir kısmı iktidarın eskiden uyguladığı yanlış politikalar ama bir kısmı da fırsatçılık. Bu da sonsuza kadar gitmez. Hay ben başlayayım o gözü doymaz beton lobisine.
Ben borsada pozisyonum var diye faiz düşsün de istemem. Ben kendime göre ucuz olan şirketlere yatırım yaparım kazanana kadar beklerim. Kaldıramayacağım yükün altına girmem.
9550 üzerine atıp ortalamalar kendine gelene kadar zaten zor olacaktı piyasa. Savaş işi de volatilitenin daha da yüksek olmasına sebep oldu.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri