Tuna Kiremitçi'nin güzel bir romaný var, ayný zamanda film de yapýldý...
"Bu iþte bir yalnýzlýk var"
Okunmasý veya filminin seyredilmesi þiddetle tavsiye olunur...
![]()
Görüþlerim yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkesin aklý kendine
Olay þu bir kýsým dört senede toplayabilirim, bu sayede baþýmý sokacak bir evim olur umuduyla giriyor.
Bir kýsýmda alsattan kazanýrým diye alýyor yani daire almak gibi bir niyetleri yok. Bu kesim son durakta zaten inecek.
Daire almak için toplayanlarýn bir kýsmý zaten daire sertifikasýný tamamlayamayacak, onlarda son durakta inecek.
Dairelerin yaðlý olanlarý zaten rezerve olmuþtur, onu öyle önüne gelene yedirmezler.
Sertifikayý tamamlayanlarýn bir kýsmý kalan daireyi beðenmeyecek.
Kýsacasý üç beþ kiþiden fazlasýnýn memnun olmasý mümkün deðil.
Sonuç: Rezerve yaðlý daireyi kapanlar ve hasbel kader baþka þekilde ev alma imkaný olmayýp ta bir þekilde sertifikayý tamamlayýp ne çýkarsa razý olanlarýn dýþýnda baþkalarýnýn memnun olmasý pek mümkün deðil. Tabi bana göre, gönül isterki herkes istediðini alýr mesut, mutlu, bahtiyar yaþar.
Ýþin can alýcý noktasý dediðin gibi 3 sene sonrasý proje bitmeye yakýn curcuna
Çünkü
Halka arzda toplam 726.719 yatýrýmcýya 2.820.593.495 adet lot daðýtýldý. Sertifika fiyatý ise 7,59 TL olarak belirlendi. Projenin halka arz büyüklüðü 21 milyar TL olarak açýklandý.
Ve
Projede toplam 5.325 konut ve 244 ticari ünite yer alacak.
Yani sertifikasý olan ortalama 726bin yatýrýmcý ve 5bin küsür ev paylaþýmý
en zor iþ ise, bu 700bin yatýrýmcýyý son zamanlarda 5bin küsür yatýrýmcý sayýsýna düþürmek çok zor olucak
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Þöyle düþün,
5bin kiþi iþe alýnacak, baþvuru sayýsý 700bin
Çok silkeleme olucak, çooook
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Ev alma niyetinde olanlar için fiyatýn düþmesi iyi Düþtükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düþmesi de iyi deðil, diyelim ki 3 tl ye düþtü. Parasý olan þak diye milyonluk sertifikayý alýr evi ucuza kapatýr.
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
Yer Ýmleri