“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Eline saðlýk üstadým.
Listeden OZSUB'a göz attým. Benim ekranýmdaki grafiklere göre;
Geçmiþte 3 kez tepki verdiði 20 Haftalýk ortalamaya(an itibari ile: 18.23TL) yakýn.
18.41-18.23 arasý çeþitli periyodlarda destekler mevcut.
Gelirler artmýþ, net gelirler 4 çeyrek sonra az da olsa pozitif tarafa geçmiþ...
Merakýmdan baktým, görüntü bende böyle
![]()
Merhaba, bende denemek için biraz OZSUB alayým dedim.
Meðer balýkmýþ.
Not : Tahtayý çok sýð gördüm. Büyük balýk çýkmayabilir.
Son düzenleme : balýk; 25-09-2025 saat: 16:21.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
En baba zamanýnda Günlük 10M TL iþlem hacmi görmüþ tahta...
Bunun %80'i de "al gülüm-ver gülüm" olsa!
Tek emirde 100.000 TL'ye "lan bu kim?" derler, günde 1M TL sokarsan sülaleni araþtýrýrlar elbet...![]()
Sayýn west_77;
Görünen o ki sistem baþarýsýz oldu.
Ay kapanýþý gerçekleþti.
Devam etmemi istiyor musunuz?
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Kendimi asla savunmuyorum, savunamam da;
Kriterlerin tamamýný da karþýlamalarýna raðmen 3 senette de baþarýsýz oldum.
Bunda en büyük pay sahibi endeksin duruþu idi.
Ya kriterlere endeksin durumunu da hesaplayan kod yazacaðým ya da bu iþin çözümü yok.
Rüzgara karþý iþemek, akýntýya karþý kürek çekmek, endekse kafa tutmak, ne derseniz...
Baþlýk, diyaloða kapalý görünüyor. Þapka önümde...Bir süre mola !!!
Öncelikle gayretli ve özverili çalýþmalarýndan dolayý tebrik ederim...
Baþarýsýzlýk konusuna gelince:
- Seninle bir ilgisi yok; uygulanan sistemin baþarýsý ile doðru orantýlýdýr. Seçilen sistem saf hâli ile kullanýldýðýnda bâzen baþarýsýzlýk kaçýnýlmaz olur...
- Baþarý saðlanmýþ olsa bile, bir yerde bu baþarý sýfýrlanabilir... Sistemlerin genel özelliði budur. Görsel olarak çok baþarýlý gibi görünseler de, toplamda elde edilen kâr çok düþük kalabiliyor...
- Bunca senedir bu iþlerle uðraþýrým, hiç bir sistemin tek baþýna sürekli yüksek kârlar saðladýðýný görmedim. Eðer analist kendisi bir þeyler ekler ve öngörüsünde isâbet saðlarsa ancak baþarý ve yüksek kâr o zaman geliyor...
Uyguladýðýn Sistem 'e Swing Trading dediðin için sana bendeki Swing Trading grafiklerini ekliyorum. Her grafikte senin sisteme eklediðin tarihi dikey çizgilerle iþaretledim...
Swing Trading sisteminde 2 özellik göze çarpýyor. Birisi Swing, diðeri Trade dalgalarý...
Grafiklerde içi boþ olan Üçgenler Swing, dolu olanlar Trade yönlerine iþaret ediyorlar...
NOT: Grafik bar renklendirmesi Trade Dalgalarý ile yapýlmýþtýr. Swing yönlü de yapýlabilir...
OZSUB...
CEMAS...
KRDMA...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri