Yarın tüm okulların ilk dersi "finansal okuryazarlık" olacak
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sermaye Piyasası Kurulu işbirliğinde
hazırlanan "finansal okuryazarlık dersi" içerikleri, ilkokul, ortaokul ve lise
kademesindeki tüm okullarda yarın birinci ders saatinde ortak olarak işlenecek.
KUMARBAZ bir nesil .. Olacak..
iş yok..? Elinde telefon, bir sanal kumar, bir btc oynayacak..
İlk okul ne iş, MEB iyice kafayı sıyırdı yok anaokulu olsun ilk okulda finansal olur yazarlık dersi varsa o zaman köylerde kurs açsınlar, okuma seferberliği gibi altın ne zaman alınır satılır dersi versinler, ...![]()
İlave ALIM Yapmaya girilmiyor.. Serseri piyasada seyredelim..
Burada 2 ay önce herkes değersiz dolar sloganları atarken bu iş kime yarar kime yaramaz ABD ye yarar mı parite 1 iken 0.85 diye çığlık atanlar 1.20 paritede 1.50 diyor. Ne iş ? ABD değerli dolara geçiyorum verin ulan dolarları mı derse diye bir soru ortaya attık idi.
Hatta Kevin Walsh gibi bol para işini sevmeyen birisi FED in başına geçiyor . Tartışalım yollu da sormuş idik.
Benim penceremden. ABD dedi ki sen istiyor petrol vereceksin 50 dolar extra. (şimdilik) Bu altıncıları tutuşturdu. Özellikle körfezdeki ülkelerden fiziki yağıyor adeta. Yüzde 20 30 fiyat kırıp dolara geçip oradan bitcoin e oradan da anavatana çekmeye çalışıyorlar. Dubai 1 ayda ölü bir şehir haline gelmiş. Youtuber ler influencerlar açın bakın dubai yi terkediyorum videoları tam gaz.
Araplar suyu denizden arıtıyor gıda ise yüzde 80 90 oranında dışarıdan geliyor. Bu ülkeler ve burada yaşayanlar için olay petrol indi çıktıdan çok daha öte.
Bizim tarafda piyasa saç tarar pozlarda MB standart dolara basma telaşında. Serbest piyasa ile makas yüzde 1 in üzerine çıktı nerede ise. ( 2 yr göstergen MB faizinin üzerinde seyrediyor) Petrol de 50 dolar + birde dolar kurunda olabilecek bir yüzde 10 20 30 50 lik yükseliş de ne oluruz ?
Benim penceremden yine. ABD çine senin altınına karşı petrol dedi. Unutmayın ABD kendine yeter petrolü vardır (+ venezüella) Kasa kasa altın toplayan petrol ihtalatçı ülkeler artan enerji fiyatları kontrolden çıkacak olan enflasyon / develüasyon tehlikesine karşı paralarını savunmak için bu zaten değerlenmiş altını satar mı satmaz mı . ?
bir yerlerde hesaplar karıştı, 4 ocakta yazdığım mesaj normaller üzerine idi; şimdi ise anormallik her yerde...
Eğer mantık çerçevesinde bir oyun oynuyorsanız mantıksız hamleler işin cılkını çıkartır. bunların bile mantıkları vardır denir mi denebilir. savaşın mantığı kaldı mı bence hayır. şimdi piyonların hepsi yenecek ama şahı kim koruyacak bundan sonra. piyonlar giderken kaleler, atlar, filler vezir de gidiyor. bakalım sonra ne olacak...
petrol garipleşti, altın garipleşti, ama petrolde çine vuruldu, Rusya bundan faydalandı ve bir şekilde savaşın devam için her şeyi yapacaktır. ABD iki ucu .... lı değnek tutuyor elinde. bu yüzden şaşırdı ve artık hamlşeler mantıktan çıktı. günü geçirmek için cephe savaşlarına dönerseniz asıl savaşın anlamından uzaklaşırsınız ve bir şekilde saçmalamaktan başka iş kalmaz...
İran bizim için tehlike miydi? yıllarca aksini savunan ben bu silah teknolojisine ulaşmış , İranın bşzşmle veya bölgede herhangi bir ülkeyle yan yana olacağını düşünmeyeceğini, bendensen altım ol yoksa üfelerim diyecek güne gelene kadar oyalayacağını düşünüyorum.
İsrail... İsrail o kadar saldırdı ki artık cazibe olmaktan çıktı ve yıkılışa doğru gidecektir. Bölgede hegemon olacak ama nüfus yetersiz olduğu için hep korku içinde kalacak. bence artık kimse için tehlike olamaz böyle giderse...
Biz mi vah bize denebilir mi denebilir. Devlet aklı varsa ve galip gelirse ne ala. aksi takdirde bölgedeki peyk ülkelerden bir farkımız kalmaz. Soros akıllı adammış, siz asker ihraç edebilirsiniz mi ne demişti. Önce fetöyle, sonra antifetöyle sanırım orduyu darma dağın ettik. Eğer ordumuz toparlanır ise çok şey düzelecektir, ya da yeniden yapılanma olacaktır...
Yer İmleri