Originally Posted by
freedým
Savaþ bitti mi þimdi
Ben bu kadar kolay olacaðýný düþünmemiþtim
Altýn ve gümüþ yine çoþtu
Savaþ olmadan 3600 e düþmeyecek mi emmi
Herþey ters çalýþýyor önceden savaþ olunca altýn fýrlardý

Originally Posted by
D83
Gayet doðru çalýþtý sen yanlýþ yorumladin
Ülkeler ve kurumlar nakit ihtiyacý için altýn satti mesela batýk akp hükumeti
Savaþ bitince metaller için bu risk ortadan kalkti
Hocam ben nacizane bu kadar kolay olduðunu düþünmüyorum.
- Henüz silahlý çatýþmalar bile yatýþmadý, savaþýn nereye evrileceði ve ne kadar süreceði belirsiz,
- Savaþ bitse bile yaratacaðý hasarýn raporu henüz çýkmamýþ ve fiyatlara yansýmamýþ da olabilir,
- Hürmüz'ün statükosundan kaynaklý durumun etkilerini henüz bilemiyoruz, petrol nereye kadar gerileyecek, gerileyecek mi, varil fiyatý ne olacak?
- Enerji fiyatlarý kaynaklý bir enflasyon dalgasý ile karþýlaþacak mýyýz, küresel faiz politikalarý ne olacak,
- Enerji tedariði için alternatif ödeme sistemleri altýn satýþýný mý tetikleyecek,
- Küresel enflasyon kaynaklý faiz politikasý altýný baskýlayacak mý?
- Enflasyon ve faizler yükselirse altýn düþer ama sonrasýnda bir stagflasyon dalgasý mý gelecek?
- Böyle bir durumda altýn tekrar güvenli liman olarak raðbet mi görecek?
bana göre biten bir þey olmadýðý gibi, daha yeni baþlýyor bile olabiliriz.
O yüzden Sayýn Kuzu geçenlerde ons altýn için 3600 USd seviyelerini zikretmiþti, tekrar sordum kendisine, kafasýndaki senaryo ne idi bilmiyorum ama O da aþaðý yukarý böyle mi okuyor, farklý bir durum var mý diye.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðil, tamamen kiþisel görüþlerimdir. Al, Sat, Tut kararlarý tamamen okuyucunun kendisine aittir. Buradan kimseye yatýrým tavsiyesi verilmez.
Türk Atasözü : "Kelin ilacý olsa baþýna sürer."
Yer Ýmleri