PASEU, 672 Milyon sermaye ile 9 ayda 164 Milyon kar etmiþ, bugün hisse fiyatý 138.40 TL.
Bünyesinde böyle bir þirket barýndýran bir holding hissesinin bugün 1.63 TL. olmasý bence ilginç.
Çözemediðimiz þeyler olmalý, incelemeye devam..
PASEU, 672 Milyon sermaye ile 9 ayda 164 Milyon kar etmiþ, bugün hisse fiyatý 138.40 TL.
Bünyesinde böyle bir þirket barýndýran bir holding hissesinin bugün 1.63 TL. olmasý bence ilginç.
Çözemediðimiz þeyler olmalý, incelemeye devam..
Cok incelemeye gerek yok. Zamaninda inceleyenler var zaten. Okumak isterseniz linki birakiyorum.
https://www.paramedya.com/devami/137...da-250-bin-tl/
Aden Pellet, geleneksel yakýtlara ekolojik ve ekonomik bir alternatif oluþturan peleti yan ürün olarak deðil, kendi baþýna bir deðer olarak görerek Türkiye'de sadece bu alanda üretim yapan ender þirketlerden biri olarak öne çýkýyor. Bu vizyon doðrultusunda, ülkenin en verimli ormanlarýnýn bulunduðu Karadeniz'de, 25.000 m2'lik alanda kurulan 9.000 m2'lik üretim tesisinde Green Planet markasýyla 2024 yýlý itibarýyla ihracat odaklý global standartlarda üretim yapýyor.
Aden Pellet, 40.000 ton yýllýk, 6 ton saatlik üretim kapasitesine sahip olan üretim tesisinde, ayrýca ihtiyaç halinde kapasitesini 6 ay içerisinde 2 katýna çýkarabilecek þekilde tüm altyapý hazýrlýðý yapýldý. Fabrikadaki tüm peletler, FSC (Forest Stewardship Council Orman Yönetim Konseyi) belgeli tedarikçi ve kaynaklar kullanýlarak, EN PlusA1 kalite standartlarýnda üretiliyor.
https://pasifik.com/faaliyet-alanlar...en/aden-pellet
Aden Pelet 80% ortaklýk payý
Anladýðým bu adamlarýn derdi sýfýr maaliyetli para bulmak.
%55 lere varan banka kredisi iþlerine gelmiyor.
PAHOL'de satýlan hisse %20, yani %80 ellerinde, hissenin piyasa deðerinin yükselmesi bizden çok bunlarýn iþine geliyor.
Bence elinde hisse olanlar, az kazandýk, ziyan ettik diye endiþe etmesinler, bu hisse yükselir.
Bazen elestirel bakmak lazim. Yazdiklarinin hangisi hatali onuda soyleseydiniz keske. Borsa gelecegi fiyatlar diyorsaniz onada saygi duyarim. Siz Aden Pellet te potansiyel goruyorsaniz birsey diyemem.
Zamaninda Damlakent icinde cok ucuz ev sahibi olacagiz yazan cizenler vardi. Sonuc ortada... Halka arzdan bu yana %25 ekside ev fiyatlari.
Aden pallet konusunda orada yazýlanlarý bulamadým.
Ancak Lojistik konusunda buldum, bu adamlar bu lisansý almýþ, lokomotif ve vagonlarý almýþ, 3.5 Milyon ton taþýma yapmýþ, adama Derince'den bu 20'lik konteyneri al, Taþkent'te þu adrese teslim et diyorsun, adam sana mesela 1.115 dolar navlun diyor,malýn 2 haftada orada teslim ediliyor. Ehliyet yenilemenin bile sorun olduðu bir ülkede bu tür bir lisans almak, iþ alaný yaratmak kolay bir iþ deðildir.
Bu PASEU'da Holdingin payý %70.
Sadece bu ortaklýk deðeri bile PAHOL tutmaya deðer bence, býrak Romanya'da kurduklarý enerji terminalini.
Yaziyi dikkatli okumadiginiz belli. Aden de efk zarar demis, yeni kurulan tam faaliyette olmayan bir sirket olarak belirtmis.
Ortaklik yapilarini karistirmissiniz muhtemelen. Paseu da holding payi 17,86. Madencilik payi 70. Paseu paylarini da halka arzdan once degerlemeyi kalin tutmak icin yada halka daha iyi iteleyebilmek icin holdinge devretmisler.
Zaten biraz zaman gecsin tipe donusum haberleri ve patron satis haberleri gelir.
Yer Ýmleri